Komentari na vest

Turski velikani od 750.000.000 evra! Još dve godine ovako i...

V

Viki Miljković

pre 5 dana

Tako ti je to kad radiš sistemski, rešiš huligane i napuniš stadione onima koji imaju da troše pare. U Turskoj ne može da se kupi karta za utakmicu bez potvrde iz MUP da nisi kažnjavan prethodne sezone.
A

Auslenda

pre 5 dana

Kolko su pokvareni i mufljuzi turci sve se pravu oni ludi. Na naj goroj trenutnoj Inflaciji oni "kupuju" Zvezde. Te Zvezde su ili u godinama ili ne planiraju da trce na terenu Turska im dodje kao neka ekzibicija. Besiktas Fener i Galata mogu po imenima da igraju Ligu Sampiona ali po Kvalitetu i Trudu i Radu su Katastrofa. Ali svaka im cast sto se tice pranje Par oni su Legende , onaj uz Olimpiakosa je za njih mala Beba..Kad smo vec kod Olimpiakosa, slicna Prica Margenting, uopste ih ne zanima Fudbal samo Lova
N

Nebitan10

pre 5 dana

Tadic kao druga opcija ahaha au Dusane Dusane
Ž

ŽVALASTAN

pre 5 dana

Zašto ovako nešto nemamo u Srbiji? Zašto klubovi nisu privatizovani? Kome to ne odgovara?
N

Ne odgovara

pre 5 dana

Investitorima. Samo bi budala bez podrške vlasti uložila u neki klub.
@

@Žvalastan

pre 5 dana

Neka tvoj voljeni gazda Šolak preuzme neki klub pa da jača ligu. Može Radnički iz njegovog rodnog grada
R

Recicu ti

pre 5 dana

Zato sto su tueski klubovi sportska udruzenja iliti udruzenja gradjana gde predsednika kluba bira clanstvo i ne mogu biti privatizovani. Takodje njihovi biznismeni moraju da daju novac za njihovo funkcionisanje ukoliko zele da ih Erdogan ne dira i da mogu da posluju sa drzavom.
Ž

ŽVALASTAN

pre 5 dana

Zašto ovako nešto nemamo u Srbiji? Zašto klubovi nisu privatizovani? Kome to ne odgovara?
M

Maestro

pre 5 dana

Svaki igrac kojem karijera krece silaznom putanjom krece ka Turskoj zbog dobre love a pritom nije preterano zahtevna liga za igranje,i ova tri velika kluba to mogu da izdrze finansijski jer imaju veliku bazu navijaca,velike prihode od clanarina,dresova,marketinga,imaju jake sponzore ali maksimum sto rezultatski mogu da imaju to je nezivesna borba za titulu,ali da budu na nivou kao nekad kad je Galata uzela Kup uefa to sigurno ne,mogu mozda da odu daleko u Ligi konferencija,osmina finala Lige evrope i u Ligi sampiona maksimum da budu oko tog 24-og mesta koje vodi u baraz.
G

Gagi197

pre 5 dana

Svake godine ovako,rezultata yokk
J

JBG druze sudija

pre 5 dana

Tursks PSZ M Siti pokidali sve PLATE fudbalera a Italijanu plachaju fer plej :D
И

И

pre 5 dana

Užasno poslovanje, bez ikakve ekonomske opravdanosti. U najboljem slučaju igrači imaju 27-8 godina, a velika većina zvezda koje dolaze su 30+. Ulažu se bukvalno milijarde, a svima opada tržišna vrednost svakoga dana jer su u godinama. Na sve to nema apsolutno nikakvih rezultata, niti će ih biti, jer nema trčanja, energije, svaki tim ima 4 igrača koja ne učestvuju u odbrani i to u Evropi ne prolazi, pa se ni na taj način ne može ostvariti neka zarada. Svaki klub ide u minus minimalno 200 miliona godišnje i to se pokriva na ko zna koje načine, kao i u svim banana državama. Na kraju će epilog biti da će ligu pretvoriti u farmersku, gde su tri tima jaka, a ostali na nivou Surdulice, jer oni, za razliku od ovih velikana moraju da posluju u plusu, ili barem na nuli. A kad kvalitet ostatka lige dotakne samo dno, onda tek neće biti rezultata u Evropi, makar imali 3 Mesija u timu, jer kad igraš za vikend protiv polu-profesionalnog tima, teško da ćeš imati oštrine i kondicije da igraš protiv Reala u sredu. To što se radi u Turskoj je samo zabava za maloumne.
M

MikiMunze

pre 5 dana

Koliko je neka liga jaka, vidi se po igračima koji iz iste dođu u Premijer ligu. Nešto ne videh turke, za sada. Simptomatično je da italijani koji dominiraju u kalču, poslednjih godina, pri dolasku u Premijer ligu, ne mogu da se sastave. Nasuprot njima, portugalci kidaju. Francuzi se pokazuju kao čist prosek pa i ispod toga. Iz španije se reto dolazi ali kad dođu, prave razliki. Stoga, Portugalija je 3 liga po jačini, francuzi, nemci (sa izuzetkom Bajerna i Bajera) kao i žabari daleko iza. Holandija presmešna. Belgija isto. Ostalo je nemerljivo. Jedini koji kvare sliku su japanci. Prave razliku samo tako.
T

Terije

pre 5 dana

Ma ti si jak strucnjak za lupetanje!!!
G

Gost62722882

pre 5 dana

PORTUGALCI HSHAHAHAA kakvo lupetanke Bože Bože
P

Pojma

pre 5 dana

Ti nemas o fudbalu tvoj fudbal pocinje i zavrsava se sa precenjenom engleskom ligom cije timove iz vrha spanci deru 20 godina gde stignu ciji 4. Tim olimpijakos dere sa 6 golova u dvomecu
I

Iz sljivika

pre 5 dana

Turski klubovi dovode mahom bivše zvezdice i solidne fudbalere koji odavno nisu ni prineti svojim najboljim danima i koji potpisuju svoj poslednji veći ugovor u karijeri. Njih samo igranje, takmičenje i borba interesuju koliko i lanjski sneg. To se vidi pre svega po igri, a posledično i po rezultatima. Tako da to što oni natrpaju ligu skupim igračima čije su karijere u slobodnom padu, piši propalo.
N

Niko Belicc

pre 5 dana

Pitanje. Mozda zvuci glupo ali me zanima. Da li su Galata, Fener i Besiktas drzavni klubovi? Tj projekti. Jer mi je nerealno odakle im svake godine tolika lova a uspesi u Evropi su mizerni. Oni toliko love pobacaju da 3 LS za redom ne mogu da pokriju te troskove.
@

@Niko Belicc

pre 5 dana

Nije baš tako, iza Fenerbahčea recimo stoji porodica Koč koja je među bogatijama u Turskoj. Predsednike klubova biraju članovi kluba, ali su uglavnom moćni biznismen od koji su neki možda i povezani sa državom. Ali nije baš kao kod nas da kadrovi bukvalno postavljaju partijski kao u komunizmu. Fenerbahče je čak i neka vrsta opozicionog kluba u sukobu sa savezom i tamošnjom politikom, koliko znam.
N

Nenad1246

pre 5 dana

Navijači.

KoRn

pre 5 dana

Ma oni ulažu,kupuju,dosta tu ima i istrošenih igraca,vecina su debelo preplaceni. Mislim svaka cast Tadicu i Džeku ali njihovo vreme je prošlo. Dobri su za Tursku ligu i to je to. Tako da Turska ulaže u fudbal ali im jednostavno ne ide. Galatasaraj toliko uložio da ih Jang Bojs, koji se pati u Svajcarskoj ligi izbaci u plej ofu za Ligu šampiona. Pobedi ih u sred Istandula pred krcatim stadionom. Turci imaju neverovatno atmosferu na stadionima ali na kraju je sve to džaba kada ne mogu ni u Ligi Konferencije da udju u finale. Kad ne ide ne ide. I Rusi su nešto tako probali ogromna ulaganja pa se i oni ugasili.
D

Djurgården

pre 5 dana

Zenit je uzeo jedsn trofej u Evropi,a ovi nece prismrdeti nokaut fazi konferencijske lige😉
G

Gost Kg111

pre 5 dana

Uzeo je i Galatasaraj Uefa Kup mislim kad je igrao Hakan Sukur.
P

PAOKara

pre 5 dana

I dve milijarde dolara duga najvecih klubova.
G

Gost62829

pre 5 dana

Ovi su vec 6. najbolja liga evrope po sastavima ne ovih u vrhu jer i Benfika Porto I Sporting su jaki vec timovi na sredini i dnu u Turskoj su jaci nego u Portugalu i Holandiji
N

Neverovatno

pre 5 dana

I ni jedan klub u Ligi sampiona, i onda ce da kazu neki razmazeni "zvezdasi" kako eto ma kakva Liga sampiona daj hocemo mi i napredak u Evropi, Znate mi smo strucnjaci za fudbal mi besposlicari zahtevamo od Milojevica da udje u LS i da pobedjuje sve.Apsurdno...
R

Raneder

pre 5 dana

Lupetas gluposti… Tako se pogodilo ovde godine, za tvoju inf, ovakvim ulaganjem i jacanjem lige dovodjem strahovitih igrača, Turska liga je vac sada 6 na listi Uefa tako da ce sledece godine imati 2 direktno u LŠ a jedan u kvalifikacijama, a vrlo blizu su petog mesta na rang listi Uefa, tako da je moguce da imaju i 3 direktno u Lš i jedan u kvalifikacije u sezoni 25/2026 ! I ti timovi ce biti konkurentni u Lš sa ovakvim igracima, nece dovoditi besplatan skart tipa Rade Krunici, rekreativac Radonjic, i ostai, a prodavati jedino sto valja tipa Hvang, Stamenic, Bukari….. Smesan ti je komentar…
K

Komentator

pre 5 dana

Upravo tako, još kad nam se desi neki kiks kao protiv Mladosti odmah viču ,, Uprava napolje !"
@

@Raneder

pre 5 dana

Ti si smešan
N

Nenad1246

pre 5 dana

Sad će u slobodan pad.
K

Katarn

pre 5 dana

@raneder dete idi popi mleko...Turska je trenutno deseta na Uefinoj petogodisnjoj listi koeficijenata
Z

Zucko

pre 5 dana

Sta bre lupetas covece kakva raspala turska iga,koje 5 mesto na eufa rang listi....katastrofa sta lupetas!!!