Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Turci pišu: Jović menja Ikardija, ali ne bi se oparili ni Fiorentina, ni Real

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 11:22

Galatasaraj nudi Violi 8.000.000 evra, a Joviću platu od 3.000.000

Sezona toplo-hladno je iza Luke Jovića u dresu Fiorentine. Jeste ju okončao sa 13 pogodaka i pet asistencija, ali je odigrao čak 50 utakmica, a češće bio rezervista nego starter što svakako kvari opšti utisak. A on kaže da se srpski golgeter u Firenci nije profilisao kao napadač koji garantuje konstantnost i golove iz meča u meč.

Iz tog razloga Fiorentina je kako njega, tako i drugog špica Artura Kabrala označila kao igrače koje bi rado pustila u slučaju prave ponude, a ako je verovati turskim medijima, jedna jeste stigla na adresu Fiorentine i to od Galatasaraja, kluba koji je Luku Jovića želeo još u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Tada je bio viđen na Bosforu kao deo na papiru brutalnog napadačkog trozupca sa Drisom Mertensom i Maurom Ikardijem, a sada ga uprava slavnog istanbulskog kluba verovatno vidi kao zamenu za Argentinca kojem ističe pozajmica iz Pari Sen Žeremena.

Galata je spremna da ponudi Violi 8.000.000 evra koliko prema specijalizovanom Transfermarktu i iznosi tržišna vrednost golgetera iz Batara. Realna suma budući da je Jović ušao u poslednju godinu ugovora na Artemio Frankiju, a navodno je turski klub spreman da ponudi reprezentativcu Srbije neto platu od 3.000.000 po sezoni.

Podsetimo, Ljubičasti prošlog leta nisu platili Real Madridu ni centa za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, ali su se obavezali da plaćaju polovinu zarade koja iznosi između 5.000.000 i 6.000.000 evra, te da na račun Kraljevskog kluba proslede deo novca od naredne prodaje. A ukoliko Viola prihvati Galatasarajevu ponudu, neće se opariti ni šanski velikan ni klub iz Toskane.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Luka JovićFjorentinaGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara