Jovanović protiv Jedinstva (Star sport)
Jovanović protiv Jedinstva (Star sport)

Tumbanja u Partizanovoj odbrani i pitanje u napadu: Čemu može da se nada Đorđe Jovanović?

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.09.24. | 13:15

Crno-beli bez Stanojevića domaćini Vojvodini (21.05, TV Arena Premium 1)

Fudbal se više nikom ne igra. A i ono malo što su, kao, igrali nije valjalo. Mogu da pričaju šta hoće, ali – loši su. Toliko da se ne zna ko je teži za gledanje: da li Partizan pošto je uspeo da za 36 dana triput bude eliminisan iz tri različita takmičenja i usput posrće u prvenstvu ili možda Vojvodina, koja je čak smenila trenera. Kao da je to najveći problem kluba.

Ta dva spatnika, izudarana i obeshrabrena, sudariće se u završnoj utakmici sedmog kola Mozzart Bet Superlige (21.05, TV Arena Premium 1), da pokažu ko je trenutno manje loš. Crno-beli su uzdrmani posle izbacivanja iz Evrope, a na sve to poslednji put su, računajući i borbu za bodove, slavili 4. avgusta kad su u Humskoj savladali Železničar. Posle toga dvomeči sa Luganom i Gentom, onda i onih 0:0 sa IMT-om u Zaječaru, za pokazatelj da je ovaj tim jedva sklepan i trenutnu ne liči ni na šta.

Izabrane vesti

A na sve to će biti modifikovan u odnosu na dosadašnji izgled. Pre svega u odbrani. U završnici prelaznog roka Svetozar Marković se otisnuo u Viktoriju iz Plzenja, iza njega je ostala rupa u odbrani i pitanje ko će je, makar privremeno, zakrpiti. Dva su kandidata: Netan De Medina, koji je kod Aleksandra Stanojevića izmešten na pozciju desnog beka i Aleksandar Filipović, obrnute dinamike, jer je u Humsku doveden bo bočni odbrambeni fudbaler, a ulazio je u centralni deo. Deluje da je Srbin u prednosti, makar za domaće utakmice, u odnosu na Belgijanca, posle čega bi se javila potreba za ulogom beka, koji bi trebalo da preuzme novajlija iz Voždovca, Vukašin Đurđević. Prvi put od promocije u novog kapitena saigrače će na teren izvesti golman Aleksandar Jovanović, kome publika veruje, ali je znatiželjna da vidi šta će se desiti na drugom kraju terena, o iščekivaju pogodaka.

Partizan ne prima gol protiv Vojvodine, kvota 2,50

A oni koji dobijaju šansu – a da je ničim nisu opravdali – ne garantuju pogotke. Mateus Saldanja je postigao viner na otvaranju šampionata protiv Napretka i posle toga nestao sa radara za mečeve Mozzart Bet Superlige. Samoinicijativno je rešio da bira kad će da igra, samo se pojavljivao na evropskim utakmicama, domaće preskakao, sad bi, kao, opet da igra, međutim... Prema najavama iz „Zemunela“ u špic će opet Aldo Kalulu. Nema veze što maltene pola godine nije dao gol (!?), reprezentativac Konga je napredovao do uloge startnog špica, iako je u Švajcarskoj napravio gaf.

Ništa ne bi bio problem da su se Saldanja i(li) Kalulu iskupili u Belgiji, međutim, prvi je prijavio povredu kako ne bi ugrozio transfer (i dalje na čekanju), drugi se ispromašivao i u takvim okolnostima treći, Đorđe Jovanović dobija šansu tek ponekad. Povratnik na Topčidersko brdo je dosad počeo dve utakmice i na njima triput bio strelac. Dakle, odgovara mu (samo) uloga startera. Sa klupe nije to – to. I pitanje je čemu Jovanović može da se nada, ne samo danas protiv Vojvodine, već inače, ako je treća opcija, a najavljuje se dolazak još (najmanje) jednog špica. Za početak u liku Lazara Romanića, kad (i ako) ode Saldanja.

Kalulu daje gol, kvota 3,50

Kako je sam Aleksandar Stanojević obrazložio, Đorđe Jovanović je centarfor koji se najbolje snalazi kad ekipa napada, a ostatak tima ga „hrani“ loptama, ali je veliko pitanje da li u ovom kadru ima igrača koji bi na dogovarajući način sarađivao sa momkom iz Leposavića. Bibars Natho, kao najveštiji da pošalje završni pas, uglavnom je rezervista.

Sve su to teme za razmišljanje Aleksandra Stanojevića u danima dok bude trajala pauza zbog obaveza reprezentativnih selekcija. Prethodno će njegov prvi saradnik Branko Vukašinović voditi tim protiv Vojvodine, jer je šef stručnog štaba suspendovan usled isključenja u Zaječaru, protiv IMT-a.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO:

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićMozzart Bet SuperligaĐorđe Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara