Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Tuhel svestan problema: Ne možeš da pobediš ako nemaš šut u gol

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 18:12

"Izgubili smo utakmicu u prvih 20 minuta"

Nije dobro raspoloženje u svlačionici Čelsija. Posle startne pobede nad Evertonom 1:0, tim sa Stamford Bridža igrao je 2:2 s Totenhemom, a ove nedelje izgubio od Lidsa 3:0 na Eland Roudu.

Gosti su bolje ušli u meč, imali inicijativu i postigli gol u 15. minutu, ali je poništen zbog ofsajda Rahima Sterlinga. Napadali su Plavci, međutim, jalovo, i to je ono zbog čega je ljut bio posle utakmice Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

Iako je njegov tim prvi gol primio u 33. minutu, Nemac smatra da je meč rešen i pre toga.

"Izgubili smo utakmicu u prvih 20 minuta. Bili smo očigledno bolji tim i stvorili nekoliko velikih šansi koje, međutim, nismo iskoristili. Potom smo dali dva poklona rivalu i to je bilo to... Bili smo bolji tim na početku, imali triput više dodira s loptom u kaznenom prostoru od rivala, ali ne i šut u okvir gola. Ne možeš da pobediš ako nemaš šut u gol", konstatovao je razočarani Tuhel i istakao problem koji muči londonske Plavce na startu sezone - nedostatak klasičnog špica.

Romelu Lukaku i Timo Verner su otišli, ali nije doveden igrač kom su karakteristike da se "usidri" u protivničkom petercu i vreba šansu. U napadu Tuhel poverenje, zasad, daje Rahimu Sterling u i Kaiju Havercu, ali su oni više krila nego centralni napadači. Nesporna je njihova brzina, međutim, upitan je golgeterski njih.

Podsetimo, prelazni rok se završava 1. septembra, tako da Čelsi ima dovoljno vremena da nadomesti nedostatak klasičnog golgetera. Pregovori sa Barselonom oko transfera Pjer-Emerika Obamejana su u toku, a pominje se i Brentfordov Ajvan Toni.

Od 14 šuteva protiv Lidsa samo tri lopte išle su u okvir gola, a tri gola u prva tri kola dali su defanzivci Kalidu Kulibali, Ris Džejms i vezista Žoržinjo. Jasno je da Čelsiju treba špic...


tagovi

Tomas TuhelČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara