Rodrigo slavi gol Čelsiju (©Reuters)
Rodrigo slavi gol Čelsiju (©Reuters)

Čelsiju hitno potreban špic, a Eland Roud slavi Rodriga - i Mendija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 16:56

Lids i Brajton se izjednačili sa Totenhemom na drugom mestu, Vest Hem zakucan za dno Premijer lige

Pustio je Čelsi ovog leta Romelua Lukakua da se vrati u Inter na pozajmicu i prodao Tima Vernera RB Lajpcigu (20.000.000 evra). Iako ni jedan ni drugi nisu bili od preteranog značaja Tomasu Tuhelu prošle sezone, čini se da su na Stamford Bridžu doneli pogrešnu odluku... Ne zbog toga što će nedostajati njihovi golovi, već zbog toga što je Tuhel izabrao da na startu tekuće sezone igra bez klasičnog špica. Ulogu napadača poverio je novajliji Rahimu Sterlingu i Kaiju Havercu, ali nijedan od njih nije klasičan centarfor koji garantuje opasnost u petercu protivničkog kaznenog prostora.

Vidi se to i po učinku. Tri gola u prva tri kola za Čelsi dali su defanzivci Kalidu Kulibali, Ris Džejms i vezista Žoržinjo. Protiv Lids junajteda u trećem kolu Premijer lige - niko. Tim iz Jorkšira odlično je zatvorio sve prilaze svom golu i slavio 3:0 na Eland Roudu.

Izabrane vesti

Počelo je katastrofalnom greškom golmana Mendija, koji je u 33. minutu probao da dribla Brendana Eronsona i izgubio loptu, nastavljeno je četiri minuta kasnije četvrtim golom Rodriga u prva tri kola (strelac u svakom meču), a tačku je stavio Džek Herison u 69. minutu. Na asistenciju Rodriga.

Pritom, da nevolja bude još veća po goste, u finišu meča Kulibali je dobio crveni karton, tako da će propustiti duel sa Lesterom narednog vikenda.

Da je Plavcima neophodno pojačanje u napadu pokazuje to što su u današnjem meču od 14 šuteva samo tri lopte išle u okvir gola, a čak i u dve zicer situacije tokom drugog poluvremena, iako je reč o ofsajdima, igrači Čelsija nisu uspeli da matiraju Lidsovog Ilana Melijea. Jeste Rahim Sterling pogodio metu u 15. minutu, ali se i on nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa gol nije priznat.

Svesni su u Londonu problema, pa već neko vreme pokušavaju da dovedu Pjer-Emerika Obamejana iz Barselone, a po najnovijim vestima sa Ostrva i Brentfordovog Ajvana Tonija. Vremena imaju još desetak dana, odnosno do zatvaranja transfer pijace 1. septembra.

Lids se drugom pobedom u sezoni, uz jedan remi, probio na deobu drugog mesta sa Totenhemom i Brajtonom, koji je istovremeno kao gost slavio protiv Vest Hema 2:0 (1:0).

Mrežu poslednjeplasiranih Čekićara, uz Mančester junajted koji u ponedeljak igra protiv Liveprula jedini tim bez makar jednog boda, načeo je Aleksis Mekalister iz penala u 22. minutu, a tri boda overio Leandro Trosar u 66.

Računajući i prošlu sezonu, Brajton u poslednjih 12 premijerligaških mečeva ima samo jedan poraz i to od aktuelnog šampiona Mančester sitija. Uz 21 datih i devet primljenih golova, a šest utakmica netaknute mreže. Sjajan posao sa ovim timom radi Grem Poter, a u narednom kolu čeka ih, po stanju na tabeli, veliki derbi sa Lidsom.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO

Subota

Totenhem - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Kejn 64/

Kristal Palas - Aston Vila 3:1 (1:1)

/Zaha 7, 58, Mateta 71 - Votkins 5/

Everton - Notingem Forest 1:1 (0:0)

/Graj 88 - Džonson 81/

Fulam - Brentford 3:2 (2:1)

/Rid 1, Palinja, Mitrović 90 - Norgard 44, Toni 71/

Lester - Sautempton 1:2 (0:0)

/Medison 54 - Adams 68, 84/

Bornmut - Arsenal 0:3 (0:2)

/Edegor 5, 11, Saliba 54/

Nedelja

Lids - Čelsi 3:0 (2:0)

/Eronson 33, Rodrigo 37, Harison 69/

Vest Hem - Brajton 0:2 (0:1)

/Mekalister pen 22, Trosar 66/

17.30: (7,00) Njukasl (4,40) Mančester Siti (1,47)

Ponedeljak

21.00: (5,60) Mančester Junajted (4,10) Liverpul (1,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiLidsPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara