TSC “ubio” lepu Lazetićevu tradiciju

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.24. | 15:08

Dean Klafurić izgubio na prvom gostovanju u Mozzart Bet Superligi

Jug Srbije je bio omiljena destinacija Topolčana poslednje dve sezone, jer su recimo u Nišu uvek započinjali sezonu i lako odnosili pobedu, dok su se i sa gostovanja u Surdulici često vraćali sa tri boda i bez primljenog pogotka. Surdulica više nije deo elite, te će proći određeno vreme dok se ponovo ne sretnu Radnik i TSC. Prethodna dva leta tim iz Bačke Topole je sa Čaira lako nosio bodove, jer je upisao dve pobede identičnim rezultatom – 3:0, a igralo se drugo i četvrto kolo prvenstva. U međuvremenu je i Real sa Nišave gostovao u Bačkoj Topoli, gde su takođe fudbaleri u plavim dresovima bili uspešniji.

Dakle, nakon četiri uzastopna slavlja za tim sa severa Srbije (uz gol razliku 9:0) izdigao se jug i Meraklije su upisale veoma bitnu pobedu, istim rezultatom kao i poslednju protiv TSC-a, sa tim što je ta iz 2022. donela Radničkom izlazak u Evropu. Takođe, tim iz Bačke Topole je retko kada gubio gostovanja u prvom delu sezone. Tačnije, u prethodne dve sezone niti jednom. U pohodu na titulu vicešampiona čekali su Topolčani prvo kolo „prolećnog“ dela i Novi Pazar da bi otišli kući praznih džepova, dok su prošle takmičarske godine sekunde delile tim sa severa Srbije od rekorda. Tek u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva je ekipa Plavih lavova morala da ide sa gostovanja pognute glave, jer je Njegoš Petrović pogodio duboko u nadoknadi za slavlje novosadske Stare dame.

Izabrane vesti

Poznato je da je američki jug ratničkog duha, a kakav je srpski juče je imao prilike da se uveri novi šef struke Topolčana, Dean Klafurić. Dobro su započeli meč njegovi izabranici, mogli do prednosti, a onda su podlegli i nisu adekvatno odgovorili na agresivnost u igri domaćeg tima. Da je utakmica bila borbena govori i broj javnih opomena. Čak deset žutih i jedan crveni karton je pokazao sudija, Dejan Trifković, od čega sedam domaćinu, isključen je pred kraj Milan Radin. Mihajla Banjca su centimetri delili od pogotka, centimetri ofsajda njegovog saigrača u začetku napada, pre nego što je fudbaler na pozajmici iz Krasnodara efektivno pogodio mrežu protivnika.

„Radnički se bolje snašao u ovoj ratničkoj utakmici. Dobro smo počeli, prva četvrtina je bila odlična za nas, stvorili smo nekoliko šansi. Međutim, kada ne šutirate na gol nemoguće ga je zabiti, nismo bili efikasni. Kasnije smo prestali sa agresivnim izlascima u prvom bloku, kao na početku meča. Radnički je uspostavio kontrolu i nametnuo je svoj stil, mi nismo odgovorili na njihovu agresivnost jer su oni izjednačili događaje na terenu. Imala je utakmica momente za obe ekipe, oni su došli do pogotka a mi smo dozvolili da nam vreme leti. Moramo biti čvršći“, naveo je Klafurić posle utakmice.

Na konstantaciju da je njegov tim delovao nervozno, Dean Klafurić je odgovorio.

„Nervoza je sastavni deo svake utakmice, svi smo mi odgovorni za neke stvari. Utakmica je bila baš ratnička, želja za pobedom je sigurno jedan od razloga“.


tagovi

Dean Klafurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara