TSC se naigrao fudbala protiv Zvezde, Pešić kažnjavao promašaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 21:15

Crveno-beli slavili u derbiju 25. kola Mozzart Bet Superlige na krilima odličnog centarfora, Ratkov ublažio poraz...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Sve je prštalo u derbiju 25. kola Mozzart Bet Superlige koji je odigran na severu Srbije. Sanjali su Topolčani nakon derbija severne Bačke Luku Bijelovića, a sada će sanjati Aleksandra Pešića. Gorostasni napadač Crvene zvezde je sa dva pogotka bio junak utakmice (2:1). TSC-u se ponavlja ponovo da u utakmici u kojoj stvori više šansi ne ostvari rezultat. Spartak je izvukao bod iz meča u kojem je bio slabiji rival, Crvena zvezda je uspela da slavi uz malo sreće, jer su neverovatne šanse promašivali domaći igrači.

Izabrane vesti

Biće ponosan Žarko Lazetić na izdanje svog tima iz prvog poluvremena. Ne pamti se kada je neko tako ofanzivno izgledao protiv Crvene zvezde u domaćim okvirima. Sa visoko podignutim bokovima, aktivnim Cvetkovićem i Petrovićem, domaćin je stalno pravio višak. Ređale su se šanse pred Milanom Borjanom, ređali su se i promašaji iz rubrike "verovali" ili ne. Naterao je TSC Crvenu zvezdu da se brani u niskoj zoni posle furioznog drugog dela prvog poluvremena. U nastavku posle ubitačnog insintkta Aleksandra Pešiča do izražaja je došlo iskustvo srpskog šampiona. I pored pogotka Ratkova, Crvena zvezda je rutinski privela meč kraju.

Sadržajno prvo poluvreme u kojem je TSC stvorio više prilika i pravo je čudo da nije postigao pogodak. Ostaće žal domaćina za promašajem veziste Milosavljevića koji je uklizao na pas Ifeta Đakovca i loptu poslao pored gola. U nadoknadi takođe neverovatna šansa za TSC, Aranđel Stojković je šutirao na prazan gol nakon izleta Milana Borjana, a Leković izbio loptu.

Nedostajalo je koncentracije u završnici, dok je Crvena zvezda iz svoje najbolje šanse uspela da postigne gol.

Dobro su analizirali protivnika izabranici Žarka Lazetića te je većina napada išla po desnom boku odbrane gostiju, gde su se nalazalili Vigo i Leković, koji nisu do sada imali prilike da igraju zajedno.

Brzo su postigli gosti i drugi pogodak na meču, koji je u potpunosti dotukao TSC. Nisu ličili na sebe u nastavku fudbaleri u plavim dresovima, niti su uspeli da budu dominantniji. Zvezda je nakon duplirane prednosti spustila gas i zatvorila prilaze svom golu. Nije više bilo toliko napada po levoj strani kod domaćih, a Ifet Đakovac je zaustavljen od strane odrane gostujućeg tima.

Uspeli su Topolčani da se vrate u život, a meč uvedu u neizvesnost kombinacijom Ilića i Ratkova. Zastala je publika jer je VAR proveravao regularnost pogotka, međutim nedoumice je otklonio sudija Milanović pokazavši na centar.

Petar Ratkov blista u nastavku sezone, ponovo je zatresao mrežu protivnika. Nova asistencija magičnog Luke Ilića koji je poslao loptu u prostor svom saigraču...

Odmah je pojačao napad Žarko Lazetić, uvidevši šansu da njegov tim izbegne poraz. U igru su ušli napadači Vukić i Mirčevski, domaćin se nije predavao, međutim do drugog gola nije mogao.

Zvezda slaba u finišu. Katai je oprobao šut iz udaljenosti, tek da prodrma Veljka Ilića...

Tokom prvih pet minuta utakmica je čak tri puta prekidana zbog nestanka struje. Meč je nastavljen nakon prekida koji je trajao gotovo koliko i jedno poluvreme utakmice. Pre prvog prekida igralo se efektivno oko četiri minuta, pa je i vreme vraćeno u skladu sa tim.

MOZZART BET SUPERLIGA 25. KOLO

TSC - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)

/Ratkov 70- Pešić 20, 46/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 4.500

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti kartoni: Luka Ilić, Josip Ćalušić, Ivan Milosavljević (TSC), Gelor Kanga, Srđan Mijailović, Osman Bukari (Crvena zvezda)

TSC (5-3-2): V. Ilić 6- Cvetković 6, Stojković 6 (od 74. Mirčevski -), Stojić 6, Ćalušić 6, Petrović 6,5 - Đakovac 6,5, Radin 6 (od 78. Kuveljić -), Milosavljević 6,5 (od 74. Vukić -) - L. Ilić 6,5 (od 88. Seke -), Ratkov 7

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan 6,5 – Vigo 6,5, Leković 6,5, Dragović 6,5, Rodić 6 (od 83. Prucev -) – Mijailović 6,5, Kanga 6 (od 69. Katai 6) – Bukari 6,5 (od 83. Srnić -), Kangva 6 (od 54. Nikolić 6,5), Mitrović 6 (od 69. Azarov 6) – Pešić 7,5

Igrač utakmice: Aleksandar Pešić 7,5


tagovi

MOZZART Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara