Viktor Kabrera (desno) u duelu sa Brajanom Romerom iz Rivera (©AFP)
Viktor Kabrera (desno) u duelu sa Brajanom Romerom iz Rivera (©AFP)

Tri penala – tri prečke: Maleni Tigre izaziva veliku Boku u borbi za Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 01:42

Liga kup Argentine: Povratnik u društvo najboljih posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao Argentinos Juniors - 4:2 (1:1 posle 90 minuta) i obezbedio borbu za pehar

Naredne nedelje u Kordobi na stadionu Mario Kempes u finalu Liga kupa Argentine igraće timovi iz Buenos Ajresa, Boka Juniors i Tigre. Oba polufinala su rešena posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Klub s Bombonjere je eliminisao Rasing iz Aveljanede (posle 90 minuta nije bilo pogodaka), dok je Tigre dobio Argentinos Juniors sa 4:2 posle penal ruleta. Posle 90 minuta bilo je 1:1.

Pobednik dvoboja za šest dana izboriće plasman u Kopa Libertadores naredne godine. Od Boke se to očekivalo, ali je povratnik u najviši rang argentinskog fudbala sve iznenadio u plej-ofu. U četvrtfinalu plej-ofa je srušen veliki River Plejt na Monumentalu, šampion Argentine, a sada je pao još jedan gradski rival.

Izabrane vesti

Tim iz Viktorije, naselja u Buenos Ajresu bio je blizu finala i posle 90 minuta. Golom Aleksisa Kastra je vodio do 87. minuta, ali je Argentinos u finišu sa desetoricom na terenu uspeo da izjednači. Strelac je bio Paragvajac Gabrijel Avalos. Juniorsi su igrali dugo sa igračem menje. Gabrijel Florentin je zbog oštrog starta isključen već u 38. minutu.

23.55: (2,10) Fero Oeste (3,00) Giljermo Braun (3,70)

U penal-ruletu, Tigre je imao više sreće. Trojica su bila uspešna s bele tačke – Manjini, Prijeto i Blondel, dok su se fudbaleri Argentinosa ispromašivali. Čak tri udarca igrača Juniorsa - Vera, Zalazar i Renijer zaustavila je prečka. Golman Tigrea Gonzalo Marineli je kod šuta Vere zakačio loptu koja je udarila kasnije u okvir gola. Jedino je uspešan bio Avalos, strelac pogotka tri minuta pre kraja drugog poluvremena.

Boka je osvojila premijerni trofej u ovom takmičenju 2020. godine, kada je u finalu bila bolja od Banfilda. Prošle sezone Kolon je bio najbolji. Tim s Bombonjere imaće ulogu favorita protiv gradskog rivala i već sada šansu da obezbedi elitno takmičenje na tlu Južne Amerike. Boka je prošle sezone osvojila Kup Argentine.

Tigre se bori za najvažniji trofej u 120 godina dugoj istoriji kluba iz prestonice.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA KUP ARGENTINE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Subota

Boka Juniors – Rasing 6:5 posle penala (0:0)

Nedelja

Tigre – Argentinos Juniors 4:2 posle penala (1:1, 0:0)

/Kastro 55 – Avalos 87/



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsTigreLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara