Robert Levandovski u duelu sa Kevinom Mbabuom (©Reuters)
Robert Levandovski u duelu sa Kevinom Mbabuom (©Reuters)

Trenutak istine za Vukove u Minhenu, Leverkuzen sve zasenio, Nagelsman i raspored sapliću Hof

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 13:40

Gomila interesantnih okršaja u današnjem programu Bundeslige

Posle veoma loše prošle sezone i ne tako "raskošnog" prelaznog roka, malo ko je očekivao da će Volfzburg biti ozbiljan konkurent za sam vrh tabele Bundeslige. Međutim, Vukovi derbi sa Bajernom u vanrednom 12. kolu dočekuju kao petoplasirani, sa trećom najboljom odbranom lige, bez poraza (jedan od dva kluba u Nemačkoj), sa samo četri boda manje od lidera iz Leverkuzena.

Kada se sve ovo navede, deluje da bi trebalo da imamo ozbiljan derbi runde, pogotovo što je Bajern u blagom padu. Ali s druge strane, teško je poverovati da bi četa Hansija Flika mogla da veže tri utakmice bez pobede u Bundesligi. Deluje praktično nemoguće. Klub sa Alijanc arene dugo nije poražen, ima tome skoro puna tri meseca, međutim na četiri prethodna duela samo jedna pobeda.

Izabrane vesti

Bajern bi mogao da ima ozbiljan problem ukoliko Leon Gorecka ne bude spreman. Bez Kimiha i njega Flik će biti primoran da značajno izmeni sredinu terena. Leroj Sane je van forme, Serž Gnabri dva i po meseca nije dao gol...

Najveća pretnja iz redova Volfzburga biće, kao po običaju, visoki napadač Vut Veghorst. Holanđanin je u seriji golova, na poslednih pet utakmica pogađao je mrežu, ukupno devet pogodaka ove sezone na 11 susreta i jedan je od onih koji su dali pečat sezoni koja za goste počinje da poprima obris onoga bi Vukovi dugoročno mogli sebe da zamisle.

Bavarski gigant poslednjih nedelja sigurno ne podseća na dobro podmazanu mašinu iz prethodnih meseci. Od pobedničke utakmice sa Borusijom iz Dortmunda, tim iz Minhena nije preterano ubedljiv. Od tada je Bajern ostvario samo jednu pobedu u Bundesligi i delio je bodove sa Verderom, Lajpcigom i Union Berlinom.

Tradicija je ono što ne ide naruku gostima. Poslednji put pobedili su Bavarce pre pet godina, a poraz su doživeli na svakoj od prethodnih pet utakmica od ovog rivala. Na tri poslednje ni gol nisu dali, a primili su čak 12.


Vodeći tim takmičenja, Leverkuzen, u ovoj rundi gostuje Kelnu. Bajer može da bude ponosan na svoju apsolutno fantastičnu formu, koja je zasenila sve u Bundesligi. Navijači jednog od vodećih nemačkih timova nisu imali ovaj osećaj tačno 2.284 dana, kada su se poslednji put dotakli čela tabele. U ogromnu moć Farmaceuta za vikend je mogao da se uveri i Hofenhajm, koji je "pometlan" sa 4:1, pa se postavlja pitanje koliko može Keln.

Jarčevi su se malo "razmahali" sa osvojenih sedam od maksimalnih devet bodova u minule tri runde, dok su prethodno bili očajni, duboko u zoni ispadanja. Uspeo je Keln da savlada Dortmund, remizira sa prethodno pomenutim jakim Volfzburgom i za vikend je vodio važnu bitku sa Majncom, rešivši je u svoju korist. Ali sada dolazi drugi kalibar u apsolutno fantastičnom ritmu.

Veoma zanimljiv duel će ponuditi Hofenhajm i Lajpcig. Domaći tim je već dugo jedan od onih koji se u Bundesligi bore za pozicije koje garantuju učešće u evropskim kupovima, a ove godine potvrđuje svoj kvalitet u Ligi Evrope. Ali, vro zahtevan raspored i ne tako širok kadar biće glavni kamen spoticanja u ovom slučaju.

S jedne strane, domaći tim će igrati svoj treći takmičarski meč od prošlog četvrtka i imao je samo dva dana da se regeneriše između sva tri susreta. Uz sve ovo, trener Henes neće moći da koristi trojicu važnih igrača koji su povređeni - Grilič, Gajger i Poš.

Iako se i Lajpcig bori na više frontova, njegov raspored je bio bolje podeljen (utorak, subota, sreda). Pored toga, širina osoblja je znatno veća, a trener Nagelsman - koji se kao strateg dokazao u redovima tima iz Zinshajma - ima na raspolaganju više kvaliteta. O tome svedoče i rezultati. Red Bul je među 16 najboljih timova Lige šampiona nakon pobeda nad Bašakehirom i Mančester Junajtedom. Početkom decembra snagu je pokazao i u duelu sa Bajernom kada je osvojio bod posle remija 3:3.

BUNDESLIGA, 12. KOLO

Utorak

Ajntraht – Menhengladbah 3:3 (3:1)

/Andre Silva 22 pen, 24, Barkok 32 – Štindl 14, 90 pen, 90+5/

Herta – Majnc 0:0

Štutgart – Union Berlin 1:2 (0:1)

/Kalajdžić 85 – Fridrih 4, Avonidži 77/

Verder – Dortmund 1:1 (1:1)

/Movald 28 – Gereiro 12, Rojs 79/

Sreda

18.30: (3,05) Šalke (3,35) Frajburg (2,35)

20.30: (1,45) Bajern (4,60) Volfzburg (7,00)

20.30: (2,85) Bilefeld (2,85) Augzburg (2,85)

20.30: (4,40) Hofenhajm (3,70) RB Lajpcig (1,80)

20.30: (4,90) Keln (3,60) Leverkuzen (1,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KelnBajer LeverkuzenHofenhajmRB LajpcigVolfzburgBajern MinhenBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara