Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Trener Libereca: Želeli smo Engleze, ali dobro poznajem Crvenu zvezdu i Gent

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.10.20. | 12:04

Pavel Hoftih pre dve godine bio sportski direktor Spartaka iz Trnave, kada je slovački tim bio rival Beograđanima u kvalifikacijama za LŠ

Neprospavane noći su iza igrača Libereca. Tu dileme nema. Posle četiri godine Slovan se vratio u grupnu fazu Lige Evrope, što je podvig kakvom se malo ko nadao u gradu na krajnjem severu Češke. Tim pre što su učenici Pavela Hoftiha krenuli iz 2. kola kvalifikacija, da bi redom uspevali da preskoče litvanski Riteriai, rumunski FCSB i naposletku kiparski APOEL. Ako su u uvodnom duelu bili favoriti, u poslednja dva definitvno nisu, što pored mnogobrojnih odlazaka tokom leta, čini uspeh većim.

Rival Crvene zvezde u predstojećoj Grupi L Lige Evrope, pored Genta i Hofenhajma, dobrim evropskim izdanjima plaća ceh u nacionalnom prvenstvu. U poslednjoj ligaškoj utakmici, u Holičeku protiv Pardubica, plavo-beli su doživeli debakl. Veoma izmenjena postava suprotstavila se novajliji zbog pripreme duela sa APOEL-om, koji se igrao u četvrtak. Na primer, štoperski par je prvi put igrao zajedno. Slovan nije pokazao kvalitetan učinak i izgubio je 0:3, pa je posle pet mečeva ovogodišnje Fortuna lige stacioniran na osmom mestu.

Izabrane vesti

Ukupno je Liberec zabeležio dve pobede, i to nad Plzenjom i Českim Buđejovicama, ostvario je remi sa Karvinom i dva puta je poražen, od Sigme i Pardubica. Danas ga protiv Pribrama, u okviru 6. kola šampionata, očekuje povratak u realnost, kada mu u goste stigne Pribram (15.00). A, opet, čini se da u Liberecu i dalje misle samo o Evropi...

"Svi smo želeli engleskog protivnika u grupi, ali i dalje možemo da kažemo da imamo vrlo teške rivale. Veoma smo srećni što smo uopšte stigli do Lige Evrope. Borićemo se za bodove i koeficijent. U svakom slučaju, srećni smo što možemo da se takmičimo sa takvim timovima. Verujem da ćemo biti jak protivnik svima", ocenio je kormilar Slovana Hoftih.

Strateg plavo-belih ima lično iskustvo sa dva tima sa kojima se Liberec susreće u Grupi L.

"Gent sam upoznao pre 15 godina kao pomoćnik trenera Luboša Blahe u Zlinu. Igrali smo u okviru Intertoto kupa. Takođe, pre dve godine sam kao sportski direktor u Spartaku iz Trnave imao priliku da vidim Crvenu zvezdu. Odmerili smo snage u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa Zvezdom smo odigrali nerešeno 1:1 u Beogradu, isto i kod kuće, a potom smo ispali u produžecima", prisetio se Hoftih.

Međutim, Liga Evrope počinje za manje od tri nedelje, sada Liberec mora da se usredsredi na prvenstvo.

"Još je dug put do početka grupne faze. Razgovaramo sa upravom kluba o dolasku jednog ili dva igrača, da još više ojačamo tim", otkrio je za kraj Hoftih.

ČEŠKA 1 - 6. KOLO

Petak

Slovačko - Pardubice 0:1 (0:0)

Subota

Brno - Karvina 0:2 (0:0)

Opava - Teplice 2:1 (1:1)

Mlada Boleslav - Češke Buđejovice 2:2 (2:1)

Sparta - Jablonec 2:1 (2:0)

Nedelja

15.30: (2,10) Bohemijans (3,45) Zlin (3,50)

15.30: (3,60) Sigma (3,45) Plzenj (2,05)

15.30: (1,33) Liberec (5,20) Pribram (9,00)

18.00: (6,50) Ostrava (4,10) Slavija (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Slovan Liberec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara