TREĆA SMENA: Boka i River se spremaju za Superklasiko, finala u Hondurasu i Kolumbiji, deža vi u Sakramentu

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Boka Juniors - Urakan, 23.20

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

Posle dominacije u četvrtfinalu Kopa Libertadores protiv Rasinga (2:0) Boka u dobrom raspoloženju čeka ekipu Urakana. Sastav iz Buenos Ajresa juri drugu pobedu u Grupi A (u prva dva kola remi sa Arsenal Sarandije i pobeda protiv Independijentea) protiv Urakana koji ima bod manje i u minulom kolu je doživeo poraz od River Plejta (1:3). Gosti su imali dva dana više odmora, uzdaju se i najboljeg strelca grupe Čaveza (4) i nadaju se iznenađenju. Boka mora da pobedi, Tevez će najverovatnije odmarati, pa su sve oči uprte u Edvina Kardonu (trostrukog strelca u drugoj fazi kupa).

River Plejt - Arsenal Sarandi, 01.30

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

River je odmoran, nisu igrali tokom sedmice u Kopa Libertadores i spremni su za drugu pobedu u Grupi A. Četa Marsela Galjarda je u sjajnoj formi, vezali su 11 mečeva bez poraza, na poslednja dva postigli su devet pogodaka. Arsenal Sarandi je sa druge strane najpre otkinuo bod Boki na početku plej-ofa, ali je potom doživeo poraz kod kuće od Argentinos Juniorsa i poraz bi ih praktično isključio iz borbe za prvo mesto. Milioneri su sa razlogom favorit, treba očekivati njihovu najjaču postavu na terenu.

Santa Fe - Amerika Kali, 00.00

(Fudbal, Kolumbija 1, finale)

Fudbaleri Santa Fea traže čudo. Izgubili su u prvom meču finala sa čak 0:3 u Kaliju i sada u prestonici čekaju ekipu Amerike. Nisu iskoristili svoje prilike na gostovanju, meč je bio prilično izjednačen, ali su na kraju mogli i ubedljiviji poraz da dožive, da nije bilo VAR tehnologije koja je poništila gol Sančezu krajem prvog dela igre. Treba očekivati pobedu Santa Fea, ali Pirovu.

Gremio - Atletiko Gojanense, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Fudbaleri Gremija osokoljeni pobedom nad Sao Paulom u kupu, čekaju ekipu iz Gojanije. Ukoliko žele da nastave da sanjaju o titulu moraju da slave, ali to neće biti tako lak zadatak. Sastav iz Porto Alegrea je pre samo tri dana igrao sa liderom na tabeli Serije A u kupu, pa bi Renato Gaučo mogao da odmori neke prvotimce. Sa druge strane Atletiko je slavio u poslednja dva duela (Fluminense i Seara) i popeo se do sigurne pozicije na sredini tabele, pa se nada da bi mogao da iznenadi i Gremio.

Olimpija - Maraton, 01.00

(Fudbal, Honduras, polufinale)

Sastav iz Tegusigalpe je u teškoj poziciji, doživeli su poraz u prvom polufinalnom susretu, Maraton je bio ubedljiv kod kuće (3:1). Volpi i Solani su za pet minuta šokirali Olimpiju, koja se trgla golom Ernadeza u 86. minutu, ali je Džonson samo četiri minuta kasnije vratio dva gola Maratonu i obezbedio svojoj ekipi veliku prednost pred revanš.

Guairenja - Guarani, 01.00

(Fudbal, Paragvaj 1, polufinale)

Prvi meč polufinala paragvajske Klausure. Guairenja je iznenadila 12. oktobar u četvrtfinalu (2:1), dok je Guarani bio bolji od Libertada (3:1). Sada će se na stadionu Pablo Rohas u Asunsionu boriti za veliko finale, Guarani je favorit, ligaški deo su završili na petom metu na tabeli sa 18 bodova, Guairenja je sa četiri boda manje bila osma. Sastali su se i pre osam dana, Guarani je slavio golom Redesa, videćemo da li će opravdati ulogu favorita i u meču sa daleko većim ulogom.

Šarlot Hornets - Bruklin Nets, 01.00

(Košarka, NBA)

Šarlot je doživeo dva poraza na startu sezone, nakon debakla protiv Klivlenda odigrali su daleko bolje protiv Oklahome, ali su izgubili u dramatičnoj završnici. Teri Rozir se istakao kao lider ekipe, Lonzo Bol je značajno popravio utisak protiv Grmljavine. Sada za rivala imaju tim koji je po svim parametrima daleko iznad, jednog od favorita za titulu, pa im se smeši i treći poraz u sezoni. Kajri Irving i Kevin Durent su od samog starta pritisli papučicu za gas do kraja, u noći između petka i subote su deklasirali Boston u TD Gardenu.

Sakramento Kings - Feniks Sans, 03.00

(Košarka, NBA)

Kraljeve su svi otpisali pred start sezone, ali oni su odgovorili kritičarima sa dva trijumfa. Najpre su iznenadili Denver, da bi sinoć bilo bolji od Feniksa. Ponovo se sastaju sa Sansima već večeras u istoj dvorani, Nemanja Bjelica je bio gotovo nepogrešiv u sinoćnjem duelu (12 poena, 5/6 iz igre). Svetla će ipak biti uperena u Bukera i Foksa, koji su revolveraški obračun vodili i u prvom duelu.

Los Anđeles Lejkers - Minesota Timbervulvs, 04.00

(Košarka, NBA)

Lejkersi su posle poraza od Klipersa na otvaranju sezonu uspeli da se trgnu i ubedljivo savladaju Dalas. Drugu pobedu jure protiv Minesote, koja je vezala trijumfe protiv Detroita i Jute. Iznenadili su Džezere u Solt Lejk Sitiju, ruki Entoni Edvards igra sve bolje, pa se Timbervulvsi nadaju da bi i iz Holivuda mogli da se vrate podignute glave. Lebron Džejms i Entoni Dejvis će uraditi sve da ih razočaraju.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara