Komentari na vest

Transparentni Ajaks objavio: Basi je naš za 23.000.000 + 3.500.000 evra

S

Stameni Milos

pre oko 2 godine

Iako smo u istom rangu sa Rendzersom....mi mozemo samo da sanjamo da prodamo nekog naseg igraca za ovaj novac!
A

Apoel

pre oko 2 godine

Ovo je strašan igrač! Zapazio sam ga u dvomeču sa Zvezdom. Posle jedne sezone u Ajaxu ide u neki od top 10 evropskih klubova za 50, 60 miliona!!!
1

1221

pre oko 2 godine

To radi apsolutno svi klubovi iz Holandije. One godine kada je Radnički prodao Kostića uprava kragujevčana je objavila jedan iznos, a na sajtu holandskog kluba je bio ugovor postavljen. Bila hapšenja u Kg- u i nikom ništa, svi na slobodi.
M

Ma da...

pre oko 2 godine

To samo kod nas ima da se nesto krije i ne objavljuje koliko sta kosta! Cim nije javno odmah se dovodi u pitanje sumnjivost i legalnost transfera ili bilo cega! Partizan je primer kako se godinama nista ne objavljuje! Znam da ce sada krenuti lavina podanickog branjenja bez ikakvog razloga od strane njihovih navijaca! Slobodno... I jos nesto oko naseg mentaliteta gde stalno nesto muljaju a u narodu je kao sramota pitati i pricati o parama, posto zivim u inostranstvu a kada sam se odselio iz svoje Srbije imao sam bas taj mentalitet gde je malte ne sramota pitati i pricati o parama javno! Cim sam poceo da radim u normalnoj firmi iznenadio sam se kako recimo kada treba da se radi prekovremeno ili vikendom, timlider prvo kaze kada treba da se radi i odmah prica o parama koliko procenta se placa (iako svi imamo kolektivne ugovore nekada se placa vise prekovremeno kao bonus a nekada samo kao u ugovoru 30% nekada 50%...)! To je za mene bio sok, jos kada se recimo tim pobuni sto je 30% a ne 50% pa timlider mora da zove centralu glavnog sefa da pita moze li platiti vise... A kod nas svi su u fazonu cuti budi srecan sto uopste imas posla i radis! Zato sada mi je neobicno sto se Mocart iscudjava za Ajaks sto je sve transparentno a ne cudi se i ne juri ganja intervjue da se raspita o transferima po nasim klubovima! Zasto se i dalje u javnost servira kao tabu tema PLACANJE jos ako je javni novac poreskih obveznika?!

Mladen Mladenovic

pre oko 2 godine

Ja sam Partizanovac, nisam bas nesto zagrizen, ali Partizanovac. I ekonomista po struci. Imam 31 godinu i radim od 16. u firmi kod svog oca sve administrativne poslove, uz neke izlete u drugi firmama, jer sam zeleo da probam i nesto sam. Poenta ovoga mog napisanog je ta da poznajem zakone u nasoj zemlji, sto ce dalje reci da kad je nesto u drzavnom vlasnistvu, odnosno finansira se iz budzeta, ne moze da bude tajna. Ni ugovor igraca, ni obestecenje. Ti ugovori moraju da se objavljuji zvancino i ja verujem da negde postoje. Sustina je da mi zivimo u ovoj zemlji, da mi moramo da se prilagodimo onome sto nam se plasira i na kraju zemlja nam je onakva kakvu je pravo, opet dalje, vlast koja nam je, mi smo je birali, takvi su nam i klubovi i preduzeca i radnici i ljudi. Napoleon je rekao: "Svaki narod zasluzuje svoju blast." To je najveca istina koja je izrecena na tu temu. Ali mi smo kao narod slabi, kukavice i ne obrazovani, i kad dodje neko ko iole malo necega zna, ko ima onu stvar da napravi organizaciju, bude sef i vecina mu se klanja i vecina je uverena da je on najbolji. Tako ti je kod nas. Tako ce da nam bude u drzavi, na poslu, u privatnom zivotu i tako ce biti i u klubovima sportskim. Nece se to promeni ti dok se mi ne promenimo kao pojedinci i onda kao nacija. Srdacan pozdrav.