Kalvin Basi u duelu sa Erakovićem i Dragovićem (©MN Press)
Kalvin Basi u duelu sa Erakovićem i Dragovićem (©MN Press)

Transparentni Ajaks objavio: Basi je naš za 23.000.000 + 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.22. | 14:45

Stameni štoper seli se iz Glazgova u Amsterdam

Nije čest slučaj, u domaćem fudbalu prava retkost, da klubovi na svojim zvaničnim sajtovima objave iznos plaćen za transfer nekog fudbalera. Ajaks je, ipak, to učinio i obelodanio za koliko novca je angažovan 22-godišnji defanzivac Kalvin Basi.

Reprezentativac Nigerije stigao je iz Glazgov Rendžersa za 23.000.000 evra fiksno, uz potencijalnih 3.500.000 kroz bonuse. Kratko i jasno, bez uvijanja i skrivanja. Za primer drugima.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na pet godina, do 30. juna 2027, a promocija je obavljena na pripremama holandskog šampiona u Austriji.

Kalvin Basi je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera Rendžersa, u šta smo imali prilike da se uverimo u dvomeču sa Crvenom zvezdom u osmini finala Lige Evrope. U Glazgov je stigao pre dve godine kao slobodan igrač Lestera. Utisak je da ga nisu dobro procenili u Engleskoj, čim su ga pustili da ode iz kluba.

Inače, reč je o momku rođenom u Italiji, 31. decembra 1999. u gradiću Aosta na severu zemlje, stotinak kilometara udaljenom od Torina. Zbog toga, kao i činjenice da je već sa 16 godina otišao u Englesku, a da vuče korene iz Nigerije, teoretski je mogao da bira za koju će reprezentaciju od te tri države da nastupa. Izabrao je Nigeriju i već sakupio šest nastupa.



tagovi

AjaksLetnji prelazni rok 2022Glazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara