TRANSFERI UŽIVO (18. januar)

Vreme čitanja: 13min | sub. 18.01.20. | 22:56

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

 NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Komplikuju se pregovori Sportinga i Junajteda za Bruna Fernandeša. Opširnije OVDE 
- Englezi ponovo "budže" priču o 16-godišnjem Džadu Belingemu i Mančester Junajtedu. Opširnije OVDE
- Karlo Ančeloti nudi spas Emreu Džanu. Opširnije OVDE
- Luka Adžić ima novi klub. Opširnije OVDE
- Zvezda: Krstičić je uvek želja, problem je Karera. Opširnije OVDE
- Partizan: Ima li zvaničnih ponuda za Stevanovića i kad može da ide... Opširnije 
OVDE 
- Novi detalji u Partizanovom poslu sa Umarom Sadikom. Opširnije OVDE.
- Blizu propasti je transfer Danija Olma u Milan! Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


23.35 - Dižon je otvorio pregovore s Juventusom da mladog napadača Stefija Mavididija otkupi već sada, iako klauzulu o obaveznom otkupu ima na leto. Mavididi je na 19 utakmica postigao samo dva gola, ali očigledno je ostavio dobar utisak na stručni štab. 

23.30 - Nova frka u Parizu. Edinson Kavani i njegovi agenti optužili su PSŽ da lažiraju priče o njegovoj povredi kako bi oterali potencijalne kupce i onemogućili mu da igra fudbal, iako je Matador potpuno zdrav, javlja RMC. PSŽ je u međuvremenu odbio ponudu od 10.000.000 evra za Kavanija od Atletika.

23.10 - Mubarak Vakaso definitivno napušta Alaves posle dve i po godine i seli se u Kinu. Tačnije u Đengsu. On će sutra krenuti put Kine kako bi dovršio formalnosti.

22.45 - Veliko interesovanje vlada za talentovanog vezistu Bajerna Mikaela Kuizansa. U redu stoje Marselj, Tuluuz, Rems, Mec, Real Sosijedad, Valjadolid, Fajenord...

21.49 - Barnli je ranije danas objavio da je produžio ugovor s golmanom Daneom Jensenom na narednih godinu i po dana, uz opciju automatskog produžetka na još 12 meseci.

21.43 - Slovački reprezentativac sa srpskim korenima Boris Sekulić mogao bi karijeru da nastavi u Čikago Fajeru. Poljski Sport javlja da je desni bek rođen u Beogradu izuzetno zanimljiv upravi Čikaga, pogotovo što je ušao u poslednjih šest meseci ugovora s Gornikom iz Zabržja. Pregovori su već u toku i mogli bi da budu završeni uspešno u narednim danima.

21.39 ZVANIČNO: Bivši ofanzivac Dortmunda Lukas Barios potpisao je ugovor na godinu dana za Himnasiju La Platu! Najavili smo juče, danas je ozvaničeno. U Himnasiji će Barios sarađivati s Dijegom Armandom Maradonom.

21.35 ZVANIČNO: Reprezentativac Poljske Lukaš Gikevič potpisao je za Al Fajsali iz Jordana. Njegov ugovor biće validan do, pazite sada, kraja 2021. godine. Gikevič se već povezivao s Al Fajsalijem pre dve i tri godine, a dolazi kao slobodan igrač pošto se rastao s FCSB.

21.30 POTVRĐENO: Lukas Podolski je na društvenim mrežama potvrdio da stiže u Antaliju! On je postavio dva “emotikona“, jedan je avion, drugi škorpija, čime je pokazao da putuje ka Škorpijama, što je nadimak za fudbalski klub Antalija.

21.24 - Priču o mogućem dolasku Adnana Januzaja potvrdio je njegov agent Dirk de Vrese.
“Da, istina je, ali Roma je samo jedan od mnogobrojnih klubova koji ga žele već ove zime. Roma je veliki klub, tako da nam je ideja da Adnan ode tamo“, rekao je Januzajev agent.

21.20 - Mladi napadač Avra Tino Kadevere je već postigao dogovor s Lionom oko transfera ove zime za sumu od 15.000.000 evra. Naredni sastanak čelnika dva kluba zakazan je za ponedeljak i eventualno utorak, ako bude potrebe.

21.06 - Srpski internacionalac Darko Jevtić više neće braniti boje Leha iz Poznanja posle kraja sezone. Njemu ugovor ističe na leto, ali je poljskim medijima priznao da više neće produžiti saradnju.
“Ovo je moja poslednja sezona u Lehu i ispoštovaću ga do kraja. Žao mi je, ali ovde sam šest godina i osećam se dobro u Poznanju, ali vreme je za promenu. Videću gde ću kada dođe leto“, rekao je Jevtić.

Podsetimo, Jevtić je bio ogromna želja Partizana i Crvene zvezde, tako da nije isključeno da će se na leto ponovo pokrenuti ova tema! 

21.02 - Prvi čovek Orenburga Vladimir Kijajev najavio je ostanak najboljeg strelca i kapitena – Đorđa Despotovića. Ranije tokom meseca pisalo se da bi Despotović mogao da se preseli u Soči i pregovori su bili u toku, ali su na kraju ipak propali.
“Despotoviću ističe ugovor, ali pred Novu godinu dao sam mu predlog da produžimo saradnju. Do kraja sezone že sigurno ostati u klubu“, poručio je Kijajev.

20.57 - Pojačanje stiže u Inter Zaprešić. Pravo iz Venla dolazi 23-godišnji štoper Damijan van Brugen, a u Zaprešiću će potpisati ugovor na godinu i po dana. S Venlom je sporazumno raskinuo ugovor, pošto mu je svakako isticao za manje od šest meseci.

20.45 - Sećate li se Kirjakosa Papadopulosa? Svojevremeno je važio za veliki talenat, ali su ga povrede unakazile. Ovih dana trenira sa ekipom Šangaj Šenhua, gde će pokušati da se izbori za ugovor.

20.21 - Informacija iz Turske je da se Lukas Podolski preliminarno dogovorio s Antalijom koja za njega šalje privatni avion. Poldi bi trebalo da stigne u Antaliju večeras i uskoro potpiše ugovor na godinu i po dana. Antalija je trenutno u zoni ispadanja, s bodom zaostatka za Kasimpašom koja je u sigurnim vodama.

20.15 - Sapunica Dani Olmo: Dogovor Milana i Dinama, a on hoće u Nemačku! Roditelji bi proviziiju od transfera, dok agenti demantuju da oni traže 7.000.000 evra za naknadu i još procenete od naredne prodaje. Opširnije OVDE.

19.45 - PARTIZAN: Novi detalji oko Umara Sadika – otkup u tri rate, Romi 10 posto od naredne prodaje. Opširnije OVDE.

19.31 - Utihnula je nakratko priča o dolasku napadača Genka Mbvane Samate u Aston Vilu, ali sada je ostalo jako malo prostora za spekulacije – Samata je nadomak selidbe na Vila Park.
“Veoma je blizu. Trenutno se sređuje papirologija. On je dobar igrač i lik“, poručio je trener Aston Vile Din Smit.

18.58 - Pošto je izvesno ostala bez opcije da dobije Jaga Falkea, uprava Spala nada se da će uspeti da dobije usluge mladog Interovog napadača Sebastijana Espozita (17) koji je ove sezone odigrao osam utakmica u Seriji A i postigao jedan gol.

18.39 - Hal je ponudio novi, poboljšani ugovor svom krilnom napadaču Džerodu Bouenu, pošto mu stari ističe na leto. Doduše, ima opciju automatskog produžetka na još godinu dana. Bouen je ove sezone postigao 17 golova za Tigrove i dovodi se u vezu s nekoliko klubova iz Premijer lige i Čempionšipa. Prema slovu novog ugovora Bouenu bi se udvostručila plata, a bila bi čak četiri puta veća ako bi se Hal vratio u Premijer ligu.

18.33Jago Falke je sve bliži prelasku u Al Nasr iz UAE, pošto je odbio ponudu Spala.

18.05 - Zanimljivost iz Nemačke. Bajernov šef skauting tima Marko Nepe bio je prisutan danas na stadionu Augzburga i gledao ovaj spektakl protiv Dortmunda i magiju Erlinga Halanda. Ali, nije objašnjeno koga je gledao. Svakako, nije mogao da ne vidi Halanda.

17.25 - Agent Valentina Lazara viđen je na Sent Džejms Parku, gde gleda utakmicu protiv Čelsija. Pisali smo danas dogovoru Njukasla i Intera za pozajmicu, uz pravo otkupa na 21.000.000 evra. Čini se da je samo pitanje trenutka kada će posao biti završen.

16.52 - PROPALO: Arsenalovim mukama nema kraja! Taman kada se učinilo da će biti završen transfer Lejvana Kurzave, Tomas Tuhel je polio kofu ledene vode. Pošto se Huan Bernat povredio, Kurzava sada ne može da ide, bar ne do leta...
“Potreban nam je, iskreno. Nisam još pričao s Lejvanom o njegovom odlasku ili ostanku. Ali, pošto nam se Bernat povredio, šta bismo bez Lejvana? Nemoguće je da ode“, poručio je Tuhel. Opširnije OVDE.

16.46 - Roma se interesuje za Adnana Januzaja! Pošto je Paulo Fonseka danas potvrdio da više ne žele Matea Politana, sada je aktuelan Belgijanac korenima s Kosova. Real Sosijedad nema ništa protiv, a Roma predlaže varijantu pozajmice uz opciju otkupa na 15.000.000 evra.

16.40 - Ponovo je aktuelna priča oko transfera Hamesa Rodrigeza. Kolumbijac je definitivno na izlaznim vratima, samo je pitanje gde će i u kom obliku. Everton se i dalje interesuje, naravno zbog Karla Anćelotija, ali nema 60.000.000 evra da plati transfer. Radije bi išao na varijnatu pozajmice, s opcijom kupovine.

16.34 - Pomalo zaboravljeni Kristijan Teljo mogao bi karijeru da nastavi u Selti. Pošto nije zadovoljan ulogom u Betisu, izvesno je da će otići. Za njega se interesuje još Espanjol.

- To bi bilo sve za danas od Predraga Dučića, s vama će do kraja biti Nikola Stojković.

15.49 - Novi dan, novi detalji oko trougla Partizan – Roma – Umar Sadik. Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić otkrio je kao ekskluzivnu informaciju da je nigerijski napadač već potpisao ugovor sa Partizanom na tri godine! Iako formalno još nije igrač srpskog kluba. Opširnije OVDE

15.31 - Bivši vezista Crvene zvezde Slavoljub Srnić mora u potragu za novim klubom. Kako navode lokalni mediji na Kanarima Las Palmas više ne računa na Srbina. U prvom meču u novoj godini Srnić je bio na klupi, dok ga u drugom nije bilo u protokolu... Opširnije OVDE.

15.23 - Ozbiljna petljancija oko Danija Olma i njegovog transfera. Endi Bara demantuje da je tražio 7.000.000 evra provizije. Podsetite se poslednje jučerašnje priče...

15.11 - GOTOVO: Iskusni srpski napadač Nikola Đurđić (33) na putu je za Kinu. On je u sredu propustio trening Hamarbija, a juče se pozdravio sa saigračima. Njegov novi klub biće kineski drugoligaš Čendu, koji će prema nekim informacijama uplatiti Šveđanima oko 400.000 evra.    

15.05 - I portal Sportitalia upravo se oglasio povodom Lazara i dogovora sa Njukaslom. Njihove informacije kažu da je u pitanju šestomesečna pozajmica, odnosno da će Svrake moći da otkupe Austrijanca na kraju sezone za 21.000.000 evra. U slučaju da se to dogodi Inter bi praktično povratio sav novac uložen u igrača koji se nije snašao na Meaci po dolasku iz Herte prošlog leta...

15.02 - Tutomerkato upravo javlja da Inter i Njukasl imaju dogovor oko pozajmice Valentina Lazara. Sačekaćemo ipak neke detalje pre nego što "ozvaničimo"...

14.50 - ZVANIČNO: Dojučerašnji fudbaler Anderlehta Aleksandru Kipču (30) potpisao je na dve godine sa Klužom. On je pre dva dana raskinuo ugovor sa klubom iz Brisela. 

14.32 - Zanimljivost iz Nemačke: Leroj Sane je promenio menadžera, njegova interese više neće zastupati Dejvid Bekam, već LIAN sports, agencija Falija Ramadanija. Verovatno sve u u cilju što bržeg napredovanja pregovara oko prelaska u Bajern, o kome se piše i priča još od letos... 

14.03 - Kao što smo najavili, evo svežih informacija iz Italije: Napoli ozbiljno napada Partizan, posle Umara Sadika u fokusu je Filip Stevanović. Opširnije OVDE 

13.48 - Nemački Ekspres javlja da je Keln definitivno odbio predlog klupske legende Lukasa Podolskog (34) da potpiše ugovor na godinu i po dana, posle kog bi ostao u klubu i dobio neku ulogu u sportskom sektoru. Poldi je tražio simboličnu platu, međutim Jarčevi su mu se zahvalili, pošto su već angažovali Marka Uta. Bivši nemački reprezentativac ima još 13 dana ugovora s japanskim Kobeom, posle čega postaje slobodan igrač.  

13.45 - Uskoro stiže vest iz Italije vezana za još jednog fudbalera Partizana, ostanite uz nas...

13.40 - Bivši defanzivac Crvene zvezde Miloš Stojanović (22) stiže u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Njegov novi klub trebalo bi da bude Sloboda iz Tuzle, u koju dolazi iz dobanovačke Budućnosti. Opširnije OVDE 

13.29 - Kaljari misli na budućnost, u tom cilju raspituje se za štopera Terama Matea Pjaćentinija (20), čija je vrednost oko 200.000 evra. 

13.18 - Pisali smo poslednjih dana o mogućoj trampi na realciji Milan - Roma (Under za Susa) koja bi prijala obojici igrača. Male su međutim šanse da do takvog scenarija dođe, jer Vučica po mišljenju čelnika Rosonera precenjuje svog igrača. Roma, naime, uz Susa hoće i 20.000.000 evra kako bi pustila mladog Turčina u Milano...

13.12 - Uskoro počinje utakmica Premijer lige Votford - Totenhem, Kristijan Eriksen je na klupi gostiju... 

12.50 - Kapiten mlade reprezentacije Srbije Luka Adžić nije uspeo u Anderlehtu. Spas i rehabilitaciju karijere sada traži u Holandiji. Opširnije OVDE

12.38 - Saga zvana Bruno Fernandeš i Mančester Junajted danas neočekivano dobija novi zaplet. Koliko sinoć izgledalo je da dva kluba imaju dogovor, ili da su bar blizu, međutim kako javlja ugledni BBC, Englezi su se naljutili na čelnike Sportinga jer konstatno menjaju uslove. Opširnije OVDE 

12.26 - ZVANIČNO: Vojvodina dovela napadača, Matić još čeka Partizan. Opširnije OVDE

12.01 - Neko je u komentarima pitao ima li šta novo u vezi pregovora Intera i Totehema oko Kristijana Eriksena... O tome baš i nema mnogo šta da se doda, u odnosu na ono od sinoć - da su Italijani pojačali ponudu i da ona sada iznosi 16.000.000 evra (Englezi ostaju pri svom stavu, traže 20.000.000), ali sa Apenina stižu informacije da igrač ima konačan dogovor oko ličnih uslova. Razlike nisu velike u odnosu na ono što se pisalo juče i prekjuče. Eriksenova plata iznosiće 7.500.000 evra na godišnjem nivou, koliko zarađuje i Romelu Lukaku (najplaćeniji igrači kluba), a tu su i bonusi "teški" 1.500.000, kao i za Belgijanca. Sporazum će biti potpisan do 2024, s još jednom opcionom godinom. 

11.54ZVANIČNO: Iskusni francuski napadač Klaudio Bevu (31), nekadašnji prvotimac Liona i Selte, potpisao je za drugoligaša Deportivo La Korunju.    

11.50 - Džengiz Under nije jedini igrač Rome o kome se trenutno razgovara u Milanelu. Nakon što je u Rim stigao Rožer Ibanjez, njegovom zemljaku Žuanu Žezusu vrata su širom otvorena i preporučeno da traži novu sredinu. Fjorentina dugo već čeka iskusnog Brazilca, međutim moglo bi da se dogodi da ovaj ipak skrene ka Milanu. Rosoneri ga vide kao pouzdanog partnera Romanjoliju, ali i kao alternativa za levi bok, pošto bi Rikardo Rodrigez mogao da ode...

11.43 - ZVANIČNO: Iskusni Islanđanin Birkir Bjarnarson (31) vratio se u Italiju, kako smo i najavljivali prethodnih dana. Njegov novi klub je Breša, za koju je potpisao na šest meseci. Prethodno je igrao za Al Arabi, Aston Vilu, Bazel, Peskaru, Sampdoriju, Standard Lijež...

11.26 - ZVANIČNO: Mančester Junajted iskoristio je opciju koju je imao u ugovoru i produžio ugovor Erika Bajia na još dve godine - do 2022. Reprezentativac Obale Slonovače stigao je na Old Traford 2016. iz Viljareala za čak 38.000.000 evra. Baji nikada u potpunosti nije opravdao očekivanja i potencijal, a ove sezone zbog teške povrede iz koje upravo izlazi nije odigrao ni minut. Ovaj produžetak saradnje ne mora da znači da Junajted ozbiljno na računa na 25-godišnjeg štopera. Prosto, ugovor mu je isticao kroz šest meseci i Englezi su na ovaj način sprečili da im igrač ode za džabe. Imaće priliku da zarade ukoliko reše da ga prodaju na leto... 

11.12 - Austrijski univerzalac Valentino Lazaro (23) nije se najbolje snašao u Interu i nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko već ovog januara ode. Najverovatnije na pozajicu... Prvo se pominjao Verder iz Bremena, zatim dva engleska kluba (Njukasl, Vest Hem), a evo danas ponovo jedan nemački - RB Lajpcig. Julijan Nagelsman često voli da igra u formaciji 3-4-3 ili 3-5-2, sa ofanzivnim bekovima, a Lazaro se u poslednjoj sezoni u Herti, pre odlaska u Milano (za 22.400.000 evra) profilisao upravo kako wing-back.

10.48 - Nekoliko izvora iz Španije javlja da će mladi Brazilac Rejnijer sutra ili u ponedeljak zvanično postati novi igrač Reala. O detaljima smo već pisali...

10.35 - U Benfici nisu zadovoljni kako je na nekim manjim utakmicama ove sezone mrežu čuvao rezervni čuvar mreže Ivan Zlobin, zbog čega žele novog čuvara mreže kao alternativu Vlahodimosu. Trenutno su na meti Makaridze iz Vitorije i Elton Leite iz Boaviste. Očito da će Mile Svilar ostati u trećem planu...

10.27 - Karlo Ančeloti pozvao je Emrea Džana na Gudison. Nemac traži hitan sastanak sa upravom Juventusa, kako bi pokušao da reši svoju tešku situaciju... Opširnije OVDE

10.19 - Mladi bosanskohercegovački stoper Nihad Mujakić (21) novi je igrač Hajduka, prenosi portal sportsport.ba. Član belgijskog prvoligaša Kortrajka za koji je ove sezone upisao samo dva nastupa, na Poljud stiže kao pozajmljeni igrač. On je prošle godine kupljen od Sarajeva za 1.100.000 evra.

10.11 - PARTIZAN: Posle prodaje Strahinje Pavlovića u Monako za osmocifrenu sumu, naredna „zlatna koka“ Partizana je Filip Stevanović. I dalje maloletni krilni napadač već je u fokusu klubova sa Zapada, a od Nice je stigla i konkretna ponuda. Šta će biti sa Stevanovićem i kada će ga crno-beli pustiti... Opširnije OVDE

10.02 - ZVANIČNO: Nemački Paderborn kupio je Islanđanina Samjuela Fridjunsona (23) iz Valerenge. Momak igra na pozicijama zadnjeg veznog i štopera, trebalo bi da bude adut u borbi za opstanak u Bundesligi... 

09.54 - CRVENA ZVEZDAKrstičić je uvek želja, problem je Karera. Opširnije OVDE

09.50 - Još jednom iskusnom defanzivcu iz Bundeslige ugovor ističe u junu. To je Lukas Pišček iz Dortmunda. Milioneri će 34-godišnjem Poljaku ponuditi nastavak saradnje na još godinu dana, ali tek po završetku prelaznog roka. Očito da imaju neku zamenu u planu, pa bi mogli i da odustanu od Piščeka ukoliko dogovore transfer...

09.41 - ZVANIČNO: iskusni levi bek i po potrebi štoper - Bastijan Očipka (31) produžio je ugovor sa Šalkeom na još tri godine. Prethodni mu je isticao kroz šest meseci, pa je klub iz Gelzenkirhena tako sprečio da mu još jedan igrač - poput golmana Nibela - ode za džabe.

09.34 - Arsenal je navodno dobio pozitivne singale iz Nemačke i moglo bi da se desi da uskoro pošalje zvaničnu ponudu za mladog Francuza iz Lajpciga Dajota Upamekana (21). O snažnom štoperu dosta se pisalo poslednjih šest meseci, čak kako imao astronomsku izlaznu klauzulu od 90.000.000 evra... Kako bilo, Tobdžije će ga teško dobiti za manje od 50.000.000, koliko trenutno iznosi njegova tržišna vrednost. I zbog same cifre i zbog činjenice da se RB bori za titulu u Nemačkoj, teško je očekivati das e ovaj posao zaključi do kraja meseca. 

09.29 - Prelistali smo domaću štampu, evo nekoliko zanimljivih informacija sa srpske pijace... Opširnije OVDE 

09.23 - Krenućemo s Ostrva, gde Englezi ponovo "budže" priču o 16-godišnjem Džadu Belingemu. Momak iz Birmingema već se dovodio u vezi s Mančester Junajtedom prethodnih dana, ali sada se u celu priču uključuju i neki ozbiljniji mediji. Pritom, cifra je ozbiljno narasla, čak toliko da bi ovaj Belingem mogao da postane najskuplji 16-godišnjak u istoriji ukoliko bi prešao na Old Traford. Opširnije OVDE

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama će ovog jutra biti Predrag Dučić. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara