Dominik Solanke (©Reuters)
Dominik Solanke (©Reuters)

Totenhem obara klupski rekord za Solankea

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 14:20

Čak 70.000.000 evra ide Bornmutu

Da je dobar – odličan je. Da baš vredi toliko? Nismo sigurni. Ali u modernom fudbalu, posebno premijerligaškom, cene su odavno otišle toliko visoko da je teško logički ih opravdati, pa će tako Dominik Solanke vrlo verovatno postati najskuplji igrač u istoriji jednog velikog kluba kakav je Totenhem.

Ostvrski mediji tvrde da je maltene sve dogovoreno, osim nekih poslednjih detalja. Ali sam Solanke je pihvatio uslove, očajnički želi selidbu u tabor Pevaca.

Izabrane vesti

Bornmut je na kraju morao da prihvati, a prilično je dobro i prošao, mada tek ostaje da se vidi kako će nadoknadi odlazuak 26-godišnjeg napadača, koji je prošle sezone postigao 19 golova u Premijer ligi.

Novac za adekvatnu zamenu neće biti problem, jer će Totenhem za njega dati čak 70.000.000 evra!

Istina, tradicionalno štedljivi Pevci odmah će Bornmutu isplatiti svega polovinu od 35.000.000 evra. Preostalih 30 i kusur miliona ide u ratama. Od ukupne sume, svega 3.500.000 je zavisno od bonusa.

Pristao je i Bornmut da minimalno spusti cenu, jer je u ugovoru Solanka bila izlazna klauzula u visini od 75.000.000 evra. Na kraju nešto niža suma. I velika šansa za Solankea da se konačno dokaže na velikoj sceni. U Čelsju nije dobio šansu, za Liverpul je bio premlad, a Bornmut je ipak – Bornmut. Totenhem je nešto sasvim drugo.

Ali očigledno da u klubu veruju u njega, inače ne bi obarali klupski rekord koji je do sada bio u vlasništvu Tangija Endombelea, koji je svojevremeno stigao iz lionskog Olimpika za obeštećenje od 62.000.000 evra. Morao je Totenhem da se isprsi još prošlog leta kada je ostao bez Harija Kejna. Rišarlison ipak nije klasičan špic.


tagovi

Dominik SolankeLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara