Andrej Todoroski (©Starsport)
Andrej Todoroski (©Starsport)

Todoroski "ubio pauka" u golu Šumadinaca za prvu pobedu Spartaka

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.08.24. | 22:10

Kragujevčani nisu znali kako protiv bedema Subotičana

Nije odigrao Spartak iz Subotice za oko lep fudbal, ali je ostvario rezultat. Mirnom i strpljivom igrom, zategnutom odbranom i pre svega majstorijom Andreja Todoroskog uspeli su Subotičani da stignu do prve pobede u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige. Presudni detalj utakmice u Senti protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca desio se već u drugom minutu utakmice, kada je ofanzivni vezista iz Makedonije pogodio iz gotovo nemoguće pozicije mrežu Marka Miloševića. Iz skoro pa mrtvog ugla, sa pozicije odakle bi većina igrača uputila centaršut, uspeo je navalni igrač Plavih golubova da iznenadi čuvara mreže šumadijskog tima i donese tri boda ekipi iz Subotice – 1:0.

Tim sa severa Srbije je prepisao taktiku iz meča sa TSC-om prethodnog vikenda. Branili su se Subotičani sa skoro kompletnom postavom blizu svog gola, prepustili loptu protivniku, i vijali kontra napad. Da su bili malo prisebniji, mogli su i do veće prednosti. Blistala je kompletna defanziva Spartaka, koja je nakon prva dva kola uspela da postavi bedem pred golom Aleksandra Vulića, ispostaviće se nasavladiv za dva srpska tima koja ovog leta igraju takmičenja UEFA.

Izabrane vesti

Imao je kragujevački tim sve u svojim rukama, ali dominaciju i posed nije uspeo da pretoči u pogodak. Ne samo to, već izabranici Feđe Dudića gotovo da nisu uspeli da stvore neku veću šansu. Ograničeni su bili Šumadinci na pokušaje sa distance, a sve što su pokušali da iskombiniju je završavalo u nogama igrača Spartaka. Retko kada su Kragujevčani imali dodira sa loptom u kaznenom prostoru Plavih golubova, a kada su to i uspevali, isticao se Aleksandar Vulić. Posle ubedljive pobede nad imenjakom iz Niša, ponovo je tim iz Kragujevca poražen.

Ekspresno su poveli Subotičani i to kakvim pogotkom Andreja Todoroskog. Kada su svi očekivali centaršut, makedonski internacionalac je šutirao u bliži ugao iz gotovo nemoguće pozicije za udarac, ni metar od linije koja označava kraj terena. Na krivoj nozi se našao Marko Milošević, iskusni čuvar mreže Kragujevčana. Zamalo su Plavi golubovi duplirali prednost, Vojo Ubiparip je promešao odbranu tima iz Šumadije, posle čega je uputio udarac koji je defanziva Radničkog skrenula u korner. Uspeo je potom gostujući tim da uspostavi ritam, vrtela se lopta konstantno jedno vreme ispred kaznenog prostora Subotičana, ali bez konkretnog udarca ka golu.

Spartak je mirno čekao pozadi, da pripreti iz kontranapada. Iskupio se golman Radničkog za prethodni pogodak, jer je odbranio zicer Voju Ubiparipu, koji je izašao jedan na jedan sa pomenutim Markom Miloševićem. Tek u poslednjem minutu prvog dela je ozbiljnije zapretio tim Feđe Dudića, i to iz slobodnog udarca kada je Sali Vižđi pogodio spoljni deo mreže. Prethodno je gađao Evanrdo glavom, Aleksandar Vulić je fenomenalno odbranio, ali je centaršutu prethodio ofsajd.

Ništa se posebno nije promenilo u nastavku. Osvežio je Feđa Dudić tim sa dve zamene, samo da bi situacija na terenu bila identična. Radnički je imao više loptu u nogama, dok je Spartak i dalje vrebao kontra napade. Sve u svemu, nekih većih prilika za pogodak nije bilo u tim trenucima. I baš na taj način je i Spartak došao do odlične prilike. Posle udarca iz ugla Kragujevčana sevnula je kontra Subotičana, te u situaciji tri na jedan Ilija Babić nije uspeo da savlada Marka Miloševića.

Na sve načine je tim iz Šumadije pokušavao da uđe u šansu, kad već nije išlo sa distance, probali su Kragujevčani i centaršutevima da pronađu Miloša Roševića, nekadašnjeg fudbalera Spartaka. Neprobojna je bila defanziva Plavih golubova, koja je uspela da izgura protivnika iz svog kaznenog prostora, i da ga natera da pretežno šutira iz daljine. I kada su uspeli Šumadinci da proture jednu loptu kroz sredinu, isprečio se Aleksandar Vulić da spreči Bogdana Mirčetića da donese izjednačenje svom timu.

MOZZART BET SUPERLIGA - ČETVRTO KOLO

SPARTAK SUBOTICA – RADNIČKI KRAGUJEVAC 1:0 (1:0)

/Todoroski 2/

Senta

Gradski stadion

Sudija: Aleksandar Živković (Niš)

Žuti kartoni: Lukić (Spartak) – Dadić, Ćosić, Šerbečić (Radnički Kragujevac)

Spartak Subotica (3-4-3): Vulić 7 – Mijailović 7, Bogićević 7, Ćalasan 7 – Babić 6,5, Mijić 6,5, Lukić 6,5 (od 90. Prijović -), Vitorović 6 – Todoroski 7,5 (od 80. Ebuka -), Ubiparip 6 (od 71. Atule 6), Tomović 6 (od 71. Bijelović 6) .

Radnički Kragujevac (4-3-3): Milošević 6 – Adžić 6 (od 46. Mirčetić 6), Šerbečić 6, Zeljković 6 (od 46. Simović 6), Dadić 6 – Ristić 6, Aleksić 6, Vižđi 6 (od 71. Hasin 5,5) – Ćosić 6, Evandro 5,5 (od 62. Rošević 5,5), Bevis 5,5 (od 80. Ortiz -).

Igrač utakmice: Andrej Todoroski (Spartak Subotica)

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (1:0)

/Kahvić 55 - Vinisijus Melo 11, Docić 90+6p/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 – Karaklajić 7/

Subota

Spartak - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Todoroski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:1)

/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Rodrigez 86 - Opara 51/

Mladost Lučani - Tekstilac 1:2 (0:1)

/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

Nedelja

18.00: Jedinstvo Ub - Železničar

20.00: IMT - Partizan

20.00: Vojvodina - TSC



tagovi

Radnički KragujevacSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara