Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tijago Silva zabetonirao Čelisjevu odbranu i shvatio šta je Premijer liga: Imam glavobolje posle utakmica

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 14:05

Uz Brazilca kao komandanta odbrane Plavci skoro da ne primaju golove

Tijago Silva je promenio lični opis Čelsijeve odbrane. Zbog povrede je propustio prve dve runde Premijer lige, u trećoj je debitovao za Plavce, koji su primili tri gola od Vest Bromvič Albiona, ali od tada, računajući sva takmičenja, u šest utakmica koje je odigrao ekipa je primila samo gol. Ogromne zasluge za brojne netaknute mreže idu i na račun još jednog letošnjeg pojačanja Eduara Mendija, ali Brazilac je komandant defanzive koja radi u smeru da Mendi ima što manje posla.

Period adaptacije na Premijer ligu u kojoj je nedavno debitovao još traje. Postigao je prvenac glavom u prethodnoj rundi protiv Šefilda. Iz nedelje u nedelju otkriva da se na Ostrvu igra drugačiji fudbal. Upravo je glava često znala da ga boli posle prvenstvenih mečeva.

Izabrane vesti

"Nakon poslednje dve utakmice imao sam strašne glavobolje. Zbog konstantnih vazdušnih duela i izuzetno brzog ritma u kojem se igra. Konstantno moramo da tražimo sebe. Izgubite igrače zbog kovida-19 ili povreda koje dolaze kao posledica čestih utakmica. Mi nismo mašine", rekao je štoper za brazilski UOL dok se nalazi u domovini sa državnim timom, gde ga u narednih nedelju dana očekuju dueli sa Venecuelom i Urugvajem u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Silvini komentari izazvali su polemiku da li bi Premijer liga ponovo trebalo da počne da praktikuje pravilo pet izmena. U svakom slučaju nominovan je za najboljeg igrača oktobra. Odlično se uklopio i nada se produžetku saradnje koja je ozvaničena na godinu dana sa opcijom da ostane u ekipi još toliko kada ugovor istekne.

Naročito mu prija saradnja sa Frenkom Lampardom i harmonija u njihovom odnosu

Kada je trebalo da potpišem za Čelsi, poslao mi je našu zajedničku sliku sa Marakane. On kao kapiten Engleske, ja sa trakom Brazila. Iznenadio me je. Zaboravio sam na tu utakmicu. Niti sam mogao da pretpostavim da će mi biti trener. Ali ponosan sam što igram kod Frenka Lamparda, koji je bio jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu.“

Već je u ozbiljnim fudbalskim godinama, ali uspeva da igra na visokom nivou u najzahtevnijoj ligi Evrope. Recept je posvećenost, obraćanje pažnje na detalje

Oko sebe imam tim ljudi sa kojima sarađujem već dve godine i uz njihovu pomoć uspeo sam da izbacim neke loše navike. Prvenstveno u ishrani. Mnogo sam jeo. Uglavnom nezdravo i najčešće posle utakmica, nekada i pre. Na najvišem svetskom nivou morate da obraćate pažnju na sve. U jednom trenutku shvatio sam da želim da mi karijera potraje“, zaključio je Silva.



tagovi

Tijago Silva

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara