(Reuters)
(Reuters)

Tijago Mota: Vlahović mora da nauči da se nosi sa kritikama

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 17:27

Juventusov trener sutra debituje u Ligi šampiona

Juve se vratio u elitni razred evropskog fudbala, a debi u Ligi šampiona očekuje njegovog trenera Tijaga Motu.

Italo-Brazilac je ovog leta preuzeo kormilo Stare dame posle sjajnog perioda u Bolonji i dobio odrešene ruke da potpuno promeni fizionomiju timu. I što se tiče igrača, i stila igre.

Izabrane vesti

Na početku je to posle dve pobede delovalo dobro, ali su usledila dva remija bez golova protiv Rome i Empolija u kojem je Juve posebno razočarao. Najviše od svega je navijače Bjankonera zabrinula jalovost Motinog tima pred protivničkim golom.

“Moramo da napunimo protivnički šesnaesterac i da damo vremena vezistima da stignu tamo”, rekao je Mota u najavi meča protiv PSV Ajndhovena.

Najviše kritika javnosti i navijača posle gostovanja u Toskani je otišlo na račun Dušana Vlahovića koji je u medijima ocenjen kao najslabiji pojedinac Bjankonera, a lokalni Tutosport mu je čak dao i manju ocenu od “petice”.

Ali, Mota ne postavlja pitanje poverenja u Vlahovića i nije ga menjao protiv Empolija.

“Najvažnije za njega je da prihvati stvari takve kakve jesu. Da prihvati kritike i nastavi dalje. Davao je golove i siguran sam će ih opet davati. Ako ne primimo gol, to su i njegove zasluge. Ako ne postignemo gol, nije samo njegova krivica. Potrebne su mu čiste lopte u poziciji za postizanje golova. Oseća se dobro, radi dobro, samo treba da nastavi tako i da shvati da su kritike deo našeg posla”, rekao je Mota.

Oseća li Mota pritisak u Ligi šampiona u kojoj je Juventus poslednjih godina nije imao mnogo uspeha?

“Juventus ima bogatu istoriju koja je u ravni sa najvećima i zato ne osećam pritisak. Naše je da tu tradiciju predstavimo u najlepšem svetlu. Sutra želimo da igramo naš fudbal i ostvarimo pravi rezultat. Empoli je prošlost, jedva čekam da meč počne i da doživim novo iskustvo. Biće to sjajna utakmica između dva tima koji žele da igraju fudbal”.

Kako se Juventusov trener oseća zbog promene formata takmičenja?

“Zaista mi se sviđao prethodni format. Ovo sada će definitivno biti drugačije jer igramo sa toliko različitih rivala. Ali, možda ovo bude i lepše. Sigurno je stimulišuće. Najvažnije ja zadržati respekt prema protivniku i ne dozvoliti mu da se lepo oseća u posedu lopte”, istakao je strateg Bjankonera.


tagovi

Dušan VlahovićTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara