Doni van de Bek (©Reuters)
Doni van de Bek (©Reuters)

Ten Hag potvrdio, Van de Bek pred odlaskom iz Ajaksa

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.20. | 22:09

Jedan izvor tvrdi da je Mančester junajted kupac, pouzdani holandski Telegraf javlja da je i Barselona još u igri

Iznenadio je Erik ten Hag mnoge odlukom da ne uvrsti Donija van de Beka u protokol za prijateljski meč protiv Ajntrahta iz Frankfurta, ali ubrzo je iz Holandije stigla potvrda da je Van de Bek izostao jer je, kako je objašnjeno – došlo do proboja u pregovorima sa zainteresovanim kupcem, što ga je sprečilo da bude u timu. A onda su stigle dve različite informacije. Jedna glasi da je Mančester junajted kupac, a druga da je Barselona i dalje u igri!

Odmah pošto je završen susret protiv Ajntrahta Erik ten Hag potvrdio je da je Van de Bekov izostanak upravo vezan za situaciju na tržištu i pregovore koji su uveliko u toku.

Izabrane vesti

“Došlo je novog razvoja situacije, videćemo kako će se stvari završiti“, kratko je poručio Ten Hag.

I dalje nije poznato da li je molbu da Van de Bek ne bude u sastavu dostavio sam igrač ili kupac iz Mančestera ili Barselone, ali to sada nije in važno. Ono što je zaista mnogo bitnije jeste da je Van de Bek pred konačnim odlaskom iz Amsterdama i sada ostaje samo da sačekamo kraj pregovora, kako bismo znali gde će karijeru nastaviti 23-godišnji vezista.

Kako se može čuti, Ajaks je ipak pristao na nešto manju sumu novca, pa je navodno fiksni deo obeštećenja 45.000.000 evra, ali će Kopljanicima pripasti i bonus čiji se iznos i dalje ne zna. Podsetimo, pre nego što je nastupila pandemija virusa korona Ajaks i Van de Bek imali su načelni dogovor s Real Madridom za transfer vredan 55.000.000 evra, uz ugovor na šest godina. Ali, pošto su ubrzo nastupile potpuno nove okolnosti na globalnom nivou, Kraljevski klub se povukao iz sporazuma i prepustio drugim klubovima da pojure Van de Bekov potpis.

Mančester junajted je još početkom juna figurirao kao potencijalna destinacija, ali tek sada je napravljen značajniji pomak u pregovorima sa Ajaksom. Kako su vrednosti fudbalera značajno opale u proteklim mesecima, tako će i Junajted izvesno dobiti Van de Bekov potpis za relativno razumnu sumu novca.

Tokom dana se u javnosti pojavila informacija da je Van de Bek poručio svom agentu da ne prihvata nikakve ponude osim Barseloninih, ali sada deluje kao da je Junajted zaobilaznim putem našao način da privoli holandskog vezistu da ipak najozbiljnije uzme u razmatranje i Mančester. Štaviše, poznati novinar Oriol Domenek tvrdi da je Junajted sve završio, a da se Barselona okreće kupovini Žoržinja Vajnalduma

Opet, holandski Telegraf tvrdi da je i Barselona u životu za Van de Bekov potpis. Ako to ipak ne bude slučaj, izvesno je da će Ronald Kuman ozbiljno da se pozabavi dolaskom drugog sunarodnika – Žoržinja Vajnalduma. Holanđanin je nedavno izrazio želju da ostane i navodno neće žuriti u donošenju odluke iako je u poslednjoj godini ugovora sa Redsima.

Poznati novinar Skaj Sporta Fabricio Romano, koji obično ima dobre informacije, iznosi sledeće detalje - Junajted nedeljama unazad pregovara sa Van de Bekovim agentom, dok Barselona navodno demantuje bilo kakvo interesovanje za Holanđanina. Dodaje i da bi Van de Bek voleo da zaigra u Premijer ligi i da ga upravo taj izazov vuče ka Old Trafordu.

Čekamo konačni rasplet!



tagovi

Doni van de BekŽoržinjo VajnaldumLetnji prelazni rok 2020Erik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara