Sadio Mane i Doni van de Bek (©Reuters)
Sadio Mane i Doni van de Bek (©Reuters)

Van de Bek stavio Junajted i Totenhem na čekanje zbog Barselone, Mane bi da obnovi saradnju s Kumanom

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.20. | 17:47

Šta će katalonski velikan uspeti da završi do kraja prelaznog roka?

Barselona je ovih dana rastrzana zbog priča o sve izvesnijem odlasku Lionela Mesija, a iako je ova tema apsolutno najvažnija, odgovorni na stadionu Kamp Nou moraju da razmišljaju i na sređivanje igračkog kadra i novi projekat kojem se posvetio Ronald Kuman uz amin predsednika Đosep Marije Bartomeua.

Dok upravo Bartomeu zajedno sa svojim pravnim timom intenzivno radi na razrešavanju krize u odnosima sa zvaničnom najboljim fudbalerom sveta, Kuman i nadležni direktori posvetili su se pregovorima sa potencijalnim pojačanjima od kojih će i te kako zavisiti Barselonine ambicije za predstojeću sezonu.

Izabrane vesti

Kuman je izrazio veliku želju da pokuša da ovog leta dovede Donija van de Beka koji je izgleda i sam željan promene u karijeri, ali ne po svaku cenu. Od ranije je poznato da holandski vezista ima nameru da napusti Ajaks, ali samo ako finansijski uslovi budu dobri i za njega i za klub. Cena je od ranije poznata i ona iznosi 55.000.000 evra, što ne bi trebalo da predstavlja veliki problem za kupce. Međutim, najsvežija informacija glasi da je Van de Bek stavio Barselonu ispred svih drugih potencijalnih destinacija za nastavak karijere. Katalonski Sport piše da je Van de Bek već poručio svom agentu da u ovom trenutku ne sluša druge ponude, osim one koja bude stigla sa stadiona Kamp Nou. Naravno, pod uslovom da je zaista i bude. U ovom trenutku se za zdravlje holandskog veziste raspituju još Mančester junajted i Totenhem, ali njihov red će doći tek onog trenutka kada i ako razgovori sa Barselonom ne budu uspešni.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA MESIJEV TRANSFER

Nije tajna da Ronald Kuman vidi Van de Beka kao odličnog partnera Frenkiju de Jongu i saborca Miralemu Pjaniću, pošto je od ranije poznato da je Serhio Buskets izgubio status nedodirljivog prvotimca i da će se s njim pregovarati čak i o značajnom umanjenju ugovorne obaveze. Međutim, problem bi mogle da budu najave da će Barselona po Van de Beka krenuti tek onog trenutka kada se situacija sa Mesijem razreši, što bi moglo da bude prekasno i za igrača i za njegov klub.

MESI PRELAZI U SITI - KVOTA 1,75

Dosta će se narednih dana pričati i pisati i o budućnosti Sadija Manea. Naime, Ostrvom je odjeknula vest da je Barselona zainteresovana za Manea, a navodno je i Senagalac jako zainteresovan za transfer na Kamp Nou. Mane je svojevremeno imao odličnu saradnju sa Kumanom u Sautemptonu i uvek je o holandskom stručnjaku pričao samo u superlativu i kako je upravo on zaslužan za sve što je ponajbolji igrač Liverpula postigao u dosadašnjoj karijeri.

Kao razlog Maneove iznenadne želje da napusti Enfild je nezadovoljstvo ulogom koju ima u Liverpulu. Navodno, Mane smatra da nije dobio dovoljno poštovanja u klubu za sve uspehe i da nije dovoljno prepoznatljiv u javnosti po svojim individualnim kvalitetima i doprinosu, već da ga više gledaju kao “saigrača Mohameda Salaha ili kapitena Džordana Hendersona“. I zbog svega toga želi da pronađe novi angažman.

To će svakako biti lakše reći nego realizovati, pogotovo jer ni Jirgen Klop ne želi previše da menja sastav koji je prošle godine pokorio Evropu, a ove Premijer ligu. Ako bi Mesi zaista otišao iz Barselone, situacija bi se drastično promenila i od sportskog sektora Barselone bi se zahtevalo da se težak poraz nadomesti dovođenjem bar jednog velikog imena. Ali, to i košta, a Maneova sloboda navodno je procenjena u ovom trenutku na 107.000.000 evra. Što je novac koji Barselona sada nema, pogotovo jer su u fokusu igrači na nekim drugim pozicijama – štoperu, bekovima, u veznom redu i napadu. 

Svakako, Barselonu čeka period prepun izazova na fudbalskom tržištu, a vremena je sve manje...



tagovi

Doni van de BekSadio ManeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara