Twitter Manchester United
Twitter Manchester United

Ten Hag okupio decu iz Ajaksa za pet godina mature, malo su poskupa i imaju šmek minhenske memle

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 21:50

Mančester Junajted ozvaničio Matijsa De Lihta i Nusaira Mazrauija

Ustajao je malo vazduh prethodnih meseci u kancelarijama Bajerna. Nemaju direktori nemačkog giganta očigledo dovoljan dotok kiseonika kako bi razmišljali trezvenije i pokušali da pronađu način kako da dovedu trenere i igrače koje su primarno želeli. Ništa to ne smeta Mančester Junajtedu, jer je strateg Crvenih đavola rešio da na Old Trafordu napravi slavlje povodom pet godina mature i najvećeg uspeha u trenerskoj karijeri.

Tog proleća 2019. Ajaks je predvođen Dušanom Tadićem harao u Ligi šampiona, sekunde su delile Amsterdamerse od finala, ali je Lukas Moura odvojio Kopljanike od odlaska u Madrid. Matijs De Liht i Nusair Mazrauiji činili su integralni deo defanzivne četvorke Ajaksa i kao produkti jedne od najboljih omladinskih škola u Evropi bili među Ten Hagovom omiljenom decom. Sad su ponovo na okupu, pošto su u paketu vrednom 70.000.000 evra pojačali Mančester Junajted. De Liht je potpisao ugovor do leta 2029, a Mazraui 2028. godine.

Izabrane vesti

Čekali su danima u Mančesteru da vide leđa Aronu Van Bisaki, a kada je bek ozvaničen u Vest Hemu, više nije postojala nikakva prepreka za otvaranje skupog poklon paketića navijačijama Junajteda. Ako ova dva transfera raščlanimo, De Liht je koštao oko 43.000.000 (sa 5.000.000 uračunatih bonusa), a Mazraui oko 27.000.000 evra. Ostaje sveukupan utisak da se ovim poslom Mančester ligitimno može uvrstiti među najveće trošadžije dosadašnjeg toka letnjeg prelaznog roka, pošto je sada na cifri od oko 177.000.000 evra datih na obeštećenja. Podsetimo, prethodni su na Teatar snova stigli Leni Joro za 62.000.000 i Džošua Zirkze za 40.000.000 evra.

Junajted je zatvaranjem ovog posla kompletirao zadnju liniju, a do kraja avgusta fokusiraće se na dobijanje još jednog novajlije u veznom redu. Prva meta je Manuel Ugarte iz Pari Sen Žermena, s tim da u Mančesteru čekaju da vide da li će Sveci biti primorani da prodaju u poslednje dve sedmice prelaznog roka, ako budu želeli da završe transfer Viktora Osimena ili nekog drugog napadača. Nisu zatvorena vrata ni Sanderu Bergeu iz Barnlija kao alternativnoj i prilično jeftinijoj opciji od Urugvajca.


tagovi

Matijs de LihtNusair MazrauiErik ten HagMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara