Marsijal i Rašford (Reuters)
Marsijal i Rašford (Reuters)

Ten Hag mu veruje, Rašford uzvraća golovima i postaje Junajtedovo najmoćnije oružje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.12.22. | 22:55

Crveni Đavoli srušili Notingem Forest na Old Trafordu. Postigli tri, a komotno mogli još nekoliko pogodaka

Ako ćemo suditi po prvih 90 minuta koje je Mančester junajted odigrao u Premijer ligi nakon mundijalske pauze, velikan sa Old Traforfa će u drugom delu sezone biti ozbiljan kandidat za Ligu šampiona. Možda nije tako delovalo kada je u avgustu otvorio prvenstvo sa dva poraza, niti kada ga je neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Kataru Aston Vila preslišala sa 3:1. Međutim, posle večerašnjeg trijumfa nad Notingem Forestom u 17. kolu engleske elite (3:0) Crveni Đavoli su na bod od zone Lige šampiona i Totenhema koji pritom ima utakmicu više.

Činjenica, Šumari kao rival ne mogu da budu pravo merilo snage jednog tima, ali igra ekipa Erika Ten Haga izgledala je tečnije nego ijednom do sada u aktuelnoj sezoni. Postigao je Junajted tri gola, a mogao bar još toliko da se Vejn Henesi nije razbranio u drugom poluvremenu sprečivši rivale da unovče nekolicinu zrelih prilika.

Izabrane vesti

Old Traford polako postaje neosvojiva tvrđava (Junajted sa večerašnjom vezao pet pobeda na domaćem terenu), a Markus Rašford centar Ten Hagovog projekta. Nije krio holandski stručnjak da je pun poverenja prema engleskom reprezentativcu, da veruje da je ovaj sposoban za 20+ golova u sezoni. Da li će ih do maja meseca i postići pokazaće vreme, ali već sada je jasno da je Rašford najubojitije oružje koje Junajted ima na raspolaganju.

Od starta sezone davao je kormilar Junajteda Rašfordu prednost u odnosu na Kristijana Ronalda, Portugalac je u međuvremenu napustio klub, a Englezu svetsko prvenstvo pomoglo da uđe u formu koja bi mogla da ima presudan uticaj na šanse giganta sa Teatra snova da se plasira u Ligu šampiona naredne sezone. Na Mundijalu tri gola, po povratku trk od 50 metara pre gola Barnliju u Liga kupu, večeras pogodak, tri minuta kasnije asistencija za Entonija Marsijala, pa nekoliko lucidnih poteza u drugom delu igre.

Pobegao je Rašford odbrani Foresta u 19. minutu i asistenciju Eriksena direktno iz kornera iskoristio da pogodi dalji ugao, a tri minuta kasnije u kontri je sjajno promenio ritam, pre no što je Marsijalu omogućio da duplira prednost.

Nije u prvom poluvremenu David de Hea imao previše posla. Odbrana sa Rafaelom Varanom i Lukom Šoom u srcu, bila je sigurna, a Ten Hag se nije prevario što je levom beku dao prednost na štoperskoj poziciji ispred Harija Megvajera koji mu je i dalje u nemilosti iako je odigrao vrlo solidan Mundijal u Kataru.

Odbrana Crvenih Đavola jeste kapitulirala u smiraj prvog dela, ali je pogodak Foresta opravdano poništen. Šta se dogodilo? Jejts koji je izbegao ofsajd je gađao glavom, a na putu ka mreži lopta je zakačila koleno njegovog saigrača Bolija koji je ipak bio u nedozvoljenoj poziciji. Nekih desetak minuta ranije, po isteku pola sata igre, Jejts je namučio De Heu sa distance i to je bio jedini udarac koji je Španac morao da brani u prvom delu.

Junajted je jurio overu pobede u nastavku, Bruno Fernandeš i Kristijan Eriksen razigravali ekipu, a malo pre nego što je otkucao sat fudbala u Mančesteru Henesi je skinuo zicer Antoniju, a isto uradio i posle udarca Marsijala. U 71. minutu, vrhovima prstiju je sprečio da lukavština Rašforda preraste u majstoriju. Desetka Junajteda je pokušala da ga lobuje iako je praktično stajao na gol liniji.

Završnica utakmice pokazala je da Kazemiro osim ogromne mirnoće i sigurnosti koju daje Junajtedu na centru igrališta, može da bude i te kako koristan u ofanzivin. Ne, nije sevnuo prepoznatljiv dalekometni projektil Brazilca, već je nakon krađe lopte prošao hirirški precizan pas za Freda koji je stavio pečat da rutinsku pobedu i timski vrlo zrelu i sadržajnu predstavu Junajteda.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Ponedeljak

Brentford - Totenhem 2:2 (1:0)

/Janelt 15, Toni 54 - Kejn 65, Hejbjerg 71/

Kristal Palas - Fulam 0:3 (0:1)

/Rid 31, Rim 71, Mitrović 80/

Everton - Vulverhempton 1:2 (1:1)

/Mina 7 - Podense 22, Ait Nuri 90+5/

Lester - Njukasl 0:3 (0:3)

/Vud 3pen, Almiron 7, Žoelinton 32/

Sautempton - Brajton 1:3 (0:2)

/Vord Prauz 73 - Lalana 14, Pero 35ag, Marč 56/

Aston Vila - Liverpul 1:3 (0:2)

/Votkins 59 - Salah 5,Van Dajk 37, Bajčetić 81/

Arsenal - Vest Hem 3:1 (0:1)

/Saka 53, Martineli 58, Enketija 69 - Benrama 27pen/

Utorak

Čelsi - Bornmut 2:0 (2:0)

/Haverc 16, Maunt 24/

Mančester Junajted - Notingem Forest 3:0 (2:0)

/Rašford 19, Marsijal 22, Fred 87/

Sreda

21.00: (9,00) Lids (5.60) Mančester Siti (1,35)

*Napomena, kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedRašfordMarkus RašfordNotingem Forest

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara