Sebastijan Bekasese (Foto: AFP)
Sebastijan Bekasese (Foto: AFP)

Taragona za dva minuta "okrenuo" Rasing, u Aveljanedi besni na suđenje: Na svakoj utakmici isto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 06:29

Velez slavio posle preokreta uz gol iz ofsajda – 2:1

Tri gola u finišu meča, preokret i puno kontroverzi obeležili su Velezovu pobedu nad Rasingom na Hoze Amalfitani stadionu na otvaranju plej-auta Kupa Dijega Armanda Maradone - 2:1 (0:0).

Ne preteranu kvalitetnu partiju pružila su dva tima u Buenos Ajresu. Kako su fokusirani na mečeve četvrtfinala Kopa Sudamerikane, odnosno Libertadoresa,  obojica trenera izveli su rezervne sastave i očekivano se namučili da ozbiljnije priprete rivalu. Dve najbolje prilike imao je domaćin, ali je Matijas Ibanjez uspešno reagovao, bez većih problema.

Izabrane vesti

U nastavku su pak delovali nešto odlučnije, ali su ono najbolje sačuvali za sam finiš. Deset minuta pre kraja, posle loše reakcije Aleksandera Domingeza i odbitka od stative, Tijago Banega dovodi Rasing u vođstvo.

Međutim, meč je odlučen, ispostaviće se, desetak minuta ranije, kada je Maurisio Pelegrino na teren poslao Kristijana Taragona. Napadač Veleza dva minuta pre kraja utakmice doneo je svom timu izjednačenje, i onda kada se činilo da će timovi bodove podeliti na ravne časti, svega dva minuta kasnije, Taragona ponovo stupa na scenu.

Piljud je poslao dugu loptu duž desne aut-linije, Taragona se aktivirao iz minimalnog ofsajda, istrčao po boku, video Žansona usamljenog na drugoj stativi i uposlio ga za potpuni preokret i momentalni bes trenera gostiju Sebastijana Bekasesea.

"Teško je ovako, Pato. Pokrali su nas u Libertadoresu (protiv Flamenga), pokrali su nas i ovde čoveče! Na svakoj utakmici isto. Igramo sa decom. Velika frustracija, ovo se dešava na svakoj utakmici, Pato", govorio je Bekasese posle primljenog gola. Nije vredelo. Sudija je na kratko zaustavio meč i pokazao mu žuti karton. Vremena za povratak nije bilo.

Rasing u četvrtak očekuje meč četvrtfinala Kopa Libertadoresa sa Bokom, dok Velez dan ranije u okviru iste runde Kopa Sudamerikane u revanšu juri gol zaostatka protiv Univerzidad Katolike u Čileu.

KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE - Plej-aut, Grupa B

Subota

Velez - Rasing 2:1 (0:0)

/Taragona 88, Žanson 90 - Banega 80/

21.10:(2,20) Njuels Old Bojs (3,00) Estudijantes (3,45)

Ponedeljak

23.20:(2,50) Sentral Kordoba (3,00) Godoj Kruz (2,90)



tagovi

Argentina 1Liga kup ArgentineVelez SarsfildRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara