Dušan Tadić (AFP)
Dušan Tadić (AFP)

Tadić kao selektor? Definitivno, ciljevi su moj voljeni Ajaks i Srbija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 02:56

"Nedostajala su mi dva Filipa... Moji momci...", kaže kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Rekorder je po broju nastupa u reprezentaciji Srbije, stub državnog tima poslednjih desetak godina. U 36-godini života i dalje je besprekorno fizički spreman, ali svestan je i Dušan Tadić da neće igrati fudbal doveka. Ali kako stvari stoje, u njemu će svakako ostati i kada okači kopačke o klin.

Izabrane vesti

Izvesno, u ulozi trenera, pa sledstveno tome i selektora.

"Definitivno. Velika je čast i zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju kao igrač i selektor. Ako budem odlučio da se bavim trenerskim poslom, cilj mi je da budem trener mog voljenog Ajaksa i moje voljene zemlje. To su ciljevi kojima ću težiti."

U Ajaksu je svojevremeno sarađivao sa Erikom Ten Hagom, od dolazeće sezone igraće pod trenerskom palicom Žozea Murinja u Fenerbahčeu, a kod popularnog Gospodina Posebnog, mogao bi da počne da peče zanat.

"Da, pričao sam sa njim pre Eura. Jedan je od najboljih trenera. Sjajna je osoba i ne mogu da dočekam da radim sa njm. Daću sve za njega i za klub", odgovorio je Tadić na pitanje stranih novinara.

Bilo je nostalgije kod kapitena u Nemačkoj. Filip Đuričić je nakon što se njegovo ime nije našlo na spisku odlučio da je dosta i završio reprezentativnu karijeru, dok je Filip Kostić zbog povrede ligamenata kolena odigrao manje od poluvremena protiv Engleske.

"Nedostajali su mi... Dva Filipa. To su moji momci. I jedan i drugi su jako bitni za ovu grupu momaka i žao mi je što nisu bili tu. Ljudskim i fudbalskim kvalitetom treba da budu tu. To su definitivno momci sa iskustvom, liderstvom… Meni su posebno falili…."

Šampionski pelcer Orlovima pokušao je da prenese Novak Đoković. Pojavio se najbolji teniser svih vremena pred meč sa Dancima na travnjaku minhenske arene, pozdravio i poželeo sreću Tadiću i drugovima.

"Velika čast što je došao da gleda. Neverovatna ličnost, najbolji sportista svih vremena. Zahvalni smo mu na tome i žao nam je što mu nismo doneli pobedu. Nadamo se da će on nas obradovati na Vimbldonu", zaključio je rekorder srpskog državnog tima.





tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara