©MN Press
©MN Press

Sveta Marković: Treba da nas bude sramota, svi do jednog smo izgledali loše

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 22:24

"Igra za ovako veliki klub sama po sebi treba da bude jako velika motivacija. Iako smo izgubili prvu utakmicu sa 2:6, morali smo mnogo bolje na svom stadionu, da svi do jednog pružimo više", kaže štoper crno-belih

Kapiten Partizana Svetozar Marković svestan je da Partizan ne bi smeo ovako loše da izgleda u jednom evropskom dvomeču, bez obzira na ime i kvalitet protivnika, kao i da zajedno sa sagračima treba da ga bude sramota nakon debakla od Dinamo Kijeva u dve utakmice.

Parni valjak je posle teških 2:6 u Lublinu, večeras u Lublinu doživeo prilično lagan poraz od sastava Aleksandra Šovkovskog.

Izabrane vesti

"Treba da nas bude sramota, počev od mene, pa do svih igrača. Veoma loša igra, neprihvatljiva u obe utakmice, primili smo devet golova, što pokazuje razliku između njih i nas. Moramo svi ekipno mnogo bolje da se branimo, da svi učestvujemo u odbrani. Na nama je da se okrenemo sledećoj utakmici, da pružimo sve od sebe da se što pre podignemo i ostvarimo pobedu već u nedelju", rekao je Marković.

U Poljskoj je bilo makar obrisa dobre igre, večeras kao da se radilo o pripremnoj utakmici.

"Tamo smo prvih pola sata izgledali dobro, čak smo i poveli, a onda u poslednja tri minuta primili ta tri gola. Što se tiče ove utakmice, već je sve bilo rešeno u prvoj, mnogo je bilo teško, mada ne bi trebalo da bude teško motivisati se. Igra za ovako veliki klub sama po sebi treba da bude jako velika motivacija. Iako smo izgubili prvu utakmicu sa 2:6, morali smo mnogo bolje na svom stadionu, da svi do jednog pružimo više".

Da li će biti sastanka među igračima?

"Sigurno da ćemo pričati. Sami igrači, a isto tako i sa stručnim štabom, da ćemo analizirati utakmicu i poboljšati ono što nije bilo kako treba".

Sledi okretanje obavezama u Mozzart Bet Superligi, a potom i dvomeč sa Luganom, koji se vrlo dobro suprotstavio Fenerbahčeu.

"Najvažnija utakmica nam je u nedelju sa Železničarom, gde moramo da se vratimo na pravi put, da ostvarimo pobedu i tek onda da poboljšamo neke stvari da bismo imali šanse protiv Lugana".

Da li je bilo teško igrati, onoliko koliko je bilo teško gledati večerašnju utakmicu?

"Bilo je teško igrati, kao što sam već i rekao - igra za Partizan mora sama po sebi da bude velika motivacija. Danas smo svi do jednog izgledali loše, trudićemo se da to poboljšamo u narednom periodu", zaključio je Marković.


tagovi

Svetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara