©Reuters
©Reuters

Sve se preokrenulo u Interovu korist! Tenk Lukaku razneo Lacio i odveo Nerazure na vrh Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 22:52

Nerazuri savladali Lacio na krilima nezaustavljivog Belgijanca - 3:1

Inter je dočekao svojih pet minuta. Nakon velikog kiksa Milana u Speciji, Nerazuri su reagovali na sjajan način i pobedom u derbiju nad Lacijem preuzeli lidersku poziciju Serije A. Rimljane je slomio napadački dvojac Lukaku-Lautaro, pa Nerazuri predstojeći gradski derbi dočekuju sa bodom više od Milana - 3:1 (2:0).

Odbrana Rimljana večeras nije imala rešenja za napadačku oštricu protivnika, koja je učestovala u kreiranju sva tri pogodka, a posebno se istakao fantastični Belgijanac. Lukaku je postigao dva gola i namestio jedan Martinezu, a Argentinac je iznudio jedanaesterac iz kojeg je upravo Belgijanac postigao vodeći pogodak na meču. Tada je prilično nesmotreno reagovao Vesli Hud, koji je sa leđa srušio Lautara.

Izabrane vesti

Inter je bio mnogo agresivniji od protivnika, što mu se na sjajan način isplatilo kod drugog gola. Tada je domaća navala presekla pokušaj gostiju da iznesu loptu sa svoje polovine, a onda se u gol šansi našao Lukaku, kome nije bilo teško da realizuje odličnu situaciju.

Lacio je bio uporan u nameri da se vrati u meč, imao je kontrolu lopte i pokušavao da pronađe način kojim bi stigao do neophodnog pogotka. To se konačno dogodilo u 61. minutu, kada je lopta posle udarca Sergeja Milinković Savića iz slobodnog udarca zakačila Eskalantea i prevarila Handanovića.

Ipak, nade Nebeskoplavih trajale su samo tri minuta. Interu se otvorio fantastičan kontranapad, koji je poveo nazaustavljivi Lukaku. Snažni golgeter je protutnjao desnom stranom terena, ostavio iza sebe nemoćnog Parola i na suprotnoj strani terena pronašao usamljenog Martineza, posle čega je slavlje na Meaci praktično moglo da počne.

Inter je prestigao Milan, a Lukaku se odaljio od Ibrahimovića i Imobilea na listi strelaca i izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom. Obojica imaju po 16 postignutih golova, s tim da Belgijanac ima asistenciju više (tri) od Portugalca. Pored toga, Lukaku je večeras došao do brojke od 300. postignutih golova u karijeri, kada su sabere učinak u klubovima i državnom timu.

Antonio Konte je večara uradio Rimljanima ono što Simone Inzagi najčešće radi svojim protivnicima. Dozvolio je gostima da imaju posed, ali bez konrektnih mogućnosti da organziju prave akcije, a onda surovo kažnjavao svaku šansu koja mu se ukazivala iz kontranapada.

Lacio je večeras prekinuo fantastičan niz od šest vezanih pobeda u Seriji A, pa sada vlada opšta konfuzija u borbi za mesta koje vode u Ligu šampiona. Razlika između trećeplasirane Rome i sedmoplasiranog Lacija je svega tri boda, a između su još Juventus, Napoli i Atalanta. Više nema sumnje da ćemo gledati jednu od najizvesnijih sezona u poslednjih destak godina.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

Torino - Đenova 0:0

Napoli - Juventus 1:0 (1:0)

/Insinje 31pen/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Mađore 5, Bastoni 67

Nedelja

Roma - Udineze 3:0 (2:0)

/Veretu 5, 26pen, Pedro 90+3/

Kaljari - Atalanta 0:1 (0:0)

/Murijel 90/

Sampdorija - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Keita 31, Kvaljarela 71 - Vlahović 37/

Krotone - Sasuolo 1:2 (1:1)

/Una 26 - Berardi 14, Kaputo 49pen/

Inter - Lacio 3:1 (2:0)

/Lukaku 22pen, 45, Martinez 64 - Eskalante 61/

Ponedeljak

20.45: (2,10) Verona (3,20) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Romelu LukakuLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara