Filipe Kutinjo
Filipe Kutinjo

Sve se crta za Kutinjov dolazak u Minhen? PSŽ blokirao pregovore s Barsom, Bajern brine zbog Saneovog kolena

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.19. | 11:43

Ako već neće u Englesku...

Kad je dolazio činilo se da je Filipe Kutinjo jedini igrač koji bi mogao da odmeni Nejmara. Međutim, 18 meseci kasnije situacija se obrnula za 180 stepeni. Ovog leta Kutinjo izgleda kao najtužniji igrač Evrope. Upinjala se Barselona da ga uvali gdegod samo da bi obezbedila sredstva da vrati Nejmara, ali kako se bliži kraj prelaznog roka u Engleskoj čini se da se Kutinjo neće vraćati u Premijer ligu.

To ipak ne znači da neće odlaziti iz Barselone, jer je i njemu jasno da će posle kupovine Antoana Grizmana naredne sezone imati još manje minuta nego lani. Pride, Barsa nije krila da ga ne vidi u planovima i sigurno je to uticalo i na Kutinjov ego.

Izabrane vesti

Ali gde sad kad se Premijer liga zatvori?

Katalonski Sport piše da su jedine dve realne opcije – Juventus i Bajern. Teoretski, tu je i Pari Sen Žermen, ali isti listi navodi da su Sveci upravo prekinuli pregovore sa Blaugranom oko Nejmarovog transfera. Neko povod vidi u Realovom ulasku u trku za potpis Brazilca, drugi to tumače uverenjem da je PSŽ u stvari celo leto samo zavlačio Barsu ne želevši zaista da joj proda najveću zvezdu. Pisali smo već “milion“ puta koliko se ne vole Barsa i PSŽ.

Dakle, Bajern i Juve. S tim da je Juve suštinski kompletirao ekipu i teško da bi Mauricio Sari sada prihvatio Kutinja. Ne zato što neće, već zato što Staroj dami nije potrebno da troši toliko novac za igrača koji joj objektivno nije neophodan.

Bajern je u sasvim drugoj situaciji. Jutros su u nemačkim medijima ligamenti kolena Leroja Sanea prva tema. U Minhenu strahuju da je povreda zadobijena protiv Liverpula u Komjuniti Šildu ozbiljnija no što se mislilo. Brinu se da Sanea čeka višemesečni oporavak i nikako da se odluče na konkretne poteze u vezi sa transferom, iako u Engleskoj uveravaju da situacija nije toliko ozbiljna.

A taman i da Sane dođe, jasno je to juče rekao i Robert Levandovski, Bajernu fali igrača posle odlazaka Franka Riberija, Arjena Robena i Hamesa Rodrigeza.

Pravih asova malo je na tržištu, pa iako se Kutinjo do sada nije dovodio u vezu s Bavarcima nema nikakve sumnje da će, ako ne ode pre kraja prelaznog roka u Premijer ligi, njegovi zastupnici kontaktirati i čelnike Bajerna da pitaju da li je izvodljivo. Deluje da bi moglo da bude korisno. I za igrača. I za klub. S tim da Bajern sigurno neće da plati onoliko koliko bi Barselona volela. A i Levandovski bi verovatno haos napravio ako bi neko dobio veću platu. Na dugačkom štapu, ne i nezamislivo.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara