(©fkborac.net)
(©fkborac.net)

Sve je spremno za slavlje u Banjaluci

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.05.24. | 11:47

Premijer liga Bosna i Hercegovine: Borac kolo pre kraja može da stigne do titule ako pobedi Igman

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je još 180 minuta. Ovaj ponedeljak rezervisan je za pretposlednje kolo, pre kog je manje više sve poznato. Ono najvažnije pitanje – šampionsko, moglo bi biti rešeno večeras. Borac ima pet bodova više od Zrinjskog i ukoliko trijumfuje, okitiće se šampionskim lovorikama.

Izabrane vesti

Velež i Sarajevo su već potvrdili Evropu, samo je pitanje sa kojeg će mesta izaći na međunarodnu scenu, dok će večeras verovatno biti poznat i drugi tim koji će u niži rang.

BORAC – IGMAN (17.00)

Od početka sezone Borac je krenuo furiozno i držao čelo tabele. Iako je Zrinjski povremeno pretio, ipak čini se da Banjalučani neće posustati. Pet bodova dva kola pre kraja, dovoljna su da Borac još malo doda gas. Razlog je veliki. Šampionska titula, koja se u Platonovoj ulici čeka nekoliko godina.

17.00: (1,18) Borac Banjaluka (6,50) Igman (13,0)

Borac je skoro svim utakmicama na domaćem terenu bio nemilosrdan, osim u duelima sa Zrinjskim i Sarajevom, pa je teško očekivati da u najvažnijoj utakmici sezone posustanu. Ukoliko ostanu neporaženi, otvoriće se šampionski šampanjac i slavlje će početi. Mora se priznati potpuno zasluženo, jer je Vinko Marinović napravio mašinu koja funkcioniše savršeno. “Ovi momci su prošli dosta izazova, imali su dosta teških utakmica i sada je pred nama je poslednji izazov pred osvajanje tri boda i titule. Momci su sasvim sigurno svesni utakmice, znaju šta traba da urade u svakom trenutku. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nagrade ove momke i da im pomognu da dođemo do našeg cilja", rekao je Marinović.

Ono što može da ga raduje je odlična efikasnost u samom finišu sezone i činjenica da su njegovi igrači u prošlom kolu postigli čak šest golova, čime su ujedno i oborili klupski rekord kada su u pitanju gostujuće utakmice u Premijer ligi.

Sigurno da je lep osećaj kada je ekipa efikasna. To nas veoma raduje pred ove utakmice koje nam još slede. Sada smo orjentisani samo prema Igmanu i prvenstvu. To je svakako odlična stvar da su igrači postigli toliko golova, da imaju samopouzdanje i to nam daje veru i da ćemo protiv Igmana biti efikasni i da ćemo doći do pobede", poručio je Marinović.

ZRINJSKI – TUZLA SITI (17.00)

Da nije igrao Evropu, pitanje je da li bi Zrinjski imao bodovnu prednost nad Borcem, a ne kaskao za njim. Upravo taj period koštao je Plemiće gubitka bodova, što je na koncu omogućilo Banjalučanima da se drže na čelu.

Tokom zime stigao je Željko Petrović i u početku imao malih problema. Međutim, kako je vreme odmicalo, tim je igrao sve bolje, ali čini se nedovoljno da se dođe do titule u prvenstvu.

Ipak, dok god ima matematičkih šansi, Zrinjski neće odustati, pa će i danas težiti pobedi, koja bi za protivnika značila eliminaciju u niži rang, a Zrinjskom nadu da će Borac kiksnuti i da će i dalje imati šansu za titulu.

Pripremamo se kao i za sve ostale utakmice. Jedino što ja nisam bio prisutan tu u protekla četiri dana, jer sam bio bolestan i nadam se da će biti sve ok. Za nas je svaka sledeća utakmica bitna. Sa dobrom igrom protiv Tuzla sitija nastavljamo niz dobrih igara i idemo prema finalu. Ako odigramo loše, biće to loša uvertira za finale. Nama je ta utakmica veoma važna, kao i sve ostale. Mi smo Zrinjski, mi smo gospodski klub i idemo do kraja onako kako veliki klub treba da igra. Kao veliki klub idemo dobiti sve do kraja. Ko nas dobije, pružićemo mu ruku i čestitati”, rekao je trener Zrinjskog.

----------------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 32. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

17.00: (1,18) Borac Banjaluka (6,50) Igman (13,0)

17.00: (1,45) Sarajevo (4,10) Posušje (6,75)

17.00: (1,30) Velež (4,80) GOŠK (9,50)

17.00: (1,03) Zrinjski (13,0) Tuzla Siti (30,0)

17.00: (2,85) Zvijezda (3,25) Željezničar (2,35)

17.00: Sloga – Široko Brijeg

***kvote su podložne promenama



tagovi

Borac BanjalukaBorac Banja LukaBiH 1BiHPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara