Foto: AFP
Foto: AFP

Sve je kao pre četiri godine...

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 15:09

Tada je Pari Sen Žermen pred početak 15. runde takođe bio na drugoj poziciji sa bodom zaostatka za liderom i na kraju ostao bez titule. Mozzart vam na pobedu Svetaca protiv Lila nudi najveću kvotu na svetu - 2,35

Poslednji put kada je putovao na sever Francuske, beše to u drugom kolu, Pari Sen Žermen je upisao prvi od četiri poraza u Ligi 1. Preostala tri došla su od timova iz gornjeg dela tabele, odnosno potencijalnih kandidata za titulu: Monaka, Marselja i prethodne nedelje Liona. Jedini preostali ozbiljniji tim koji se nada da bi mogao da mu pomrsi račune, Lil, ugostiće ga večeras u derbiju 16. runde Lige 1 (21.00).

Pre četiri godine, poslednji put kada Pari Sen Žermen nije bio šampiona Francuske, u 15. kolu je situacija bila identična kao ove sezone: Sveci su bili drugi, bod iza lidera Nice. Monako, tada budući šampion, još uvek je bio iza. Parižani su bili u problemu, baš kao i danas, ali su delovali mnogo stabilnije, pride nije bilo toliko timova koji mogu da mu stanu na crtu, kakav je sada slučaj.

Izabrane vesti

Ove godine Nice nema ni na vidiku – tek dvanaesta – Monako je posle tri vezana poraza pao na deveto mesto, ali je tu Lil, tim koji je uz Pari Sen Žermen primio najmanje golova u prvenstvu (deset) i ima samo jedan poraz, jedini uz Lion, koji mu je sinoćnom pobedom oteo lidersku poziciju.

Mozzart vam na pobedu Pari Sen Žermena nudi najveću kvotu na svetu - 2,35! Probajte negde da nađete veću.

Zbog toga će se ovogodišnja trka za titulu donekle iskristalisati posle večerašnjeg meča, koji bi trebalo da donese odgovore na sve više pitanja: da li Lil može da prvo vrati, potom i sačuva vrh tabele, održi tempo i skinu krunu šampionu? Kakav će uticaj na Doge imati promena vlasničke strukture i novog predsednika, inače bivšeg sportskog direktora pariskog kluba? Da li će Sveci ponovo postati Sveci onda kada je najteže, baš kao u grupnoj fazi Lige šampiona, ili će se pak Tomas Tuhel konačno survati niz liticu, na kojoj visi već duže vreme?

"Pariz je imao slabo izdanje protiv Liona, okej, ali je potom sasvim logično savladao Lorijan. Što se rezultata tiče, vidim da uvek odgovaraju u odlučujućim mečevima, bilo protiv Lajpciga na jedan način ili Mančester Junajteda na drugi. Bili su precrtani u Ligi šampiona, ali su na kraju tu. Sjajan su tim, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom koji imaju sposobnost da reaguju kada je potrebno", hvalio je trener Lila Kristof Galtije svog rivala uoči meča.

Trener Lila je priznao da nije siguran kako će Pari Sen Žermen igrati – sa četvoricom ili petoricom defanzivaca – ali uverava da je pripremio dva pristupa kako bi se suprotstavio Tuhelovim zamislima, u kojima sigurno neće biti Nejmara (povreda zgloba), dok je pod znakom pitanja uoči meča bio i Kilijan Mbape zbog bolova u mišiću, ali će se ipak uputiti na sever Francuske sa ostatkom ekipe.

Fizički, timovi će biti na gotovo identičnom nivou, s obzirom da su i jedni i drugi odigrali po 21 utakmicu u dosadašnjem delu sezone, ali se Galtije nada da će kolektivna snaga na najbolji mogući način odgovoriti na individualni kvalitet Parižana, koji je njegovim očima superiorniji u odnosu na tim Lila, čija je krajnja granica još uvek u izmaglici. Barem do večeras...

FRANCUSKA 1 – 16. KOLO

Subota

Mec - Lans 2:0 (1:0)

/Nguet 30, Bulaja 90 +3/

Marselj - Rems 1:1 (1:1)

/Tovan 45 - Nagatomo 21ag/

Nica - Lion 1:4 (1:2)

/Žiri 43 - Depaj 42, Kadevere 39, Ekambi 63, Ouar 73/

Nedelja

Brest - Monpelje 2:2 (0:1)

/Filipoto 58, Šardone 79 - Labord 45+1, Delor 82/

15.00: (5,50) Dižon (3,90) Monako (1,63)

15.00: (2,55) Nant (3,15) Anže (2,85)

15.00: (1,65) Sent Etjen (3,80) Nim (5,50)

15.00: (2,30) Strazbur (3,15) Bordo (3,30)

17.00: (3,90) Lorijan (3,40) Ren (2,00)

21.00: (3,80) Lil (3,45) PSŽ (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LilPari Sen ŽermenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara