Švajcarska se raspucala, lekcija iz profesionalizma (ili patriotizma) Džake i Akanđija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 22:40

Doduše, rival baš i nije bio po meri...

Prvi put posle osam meseci Švajcarci su postigli više od jednog gola i lagano stigli do pobede protiv Estonije (4:0) u pretposlednjoj proveri pred start Evrppskog šampionata.

Poslednjih nekoliko mečeva četa Murata Jakina odigrala je veoma tvrdo, uglavnom 1:0, 0:0, 0:1, da bi se večeras napokon raspucala. Ne treba posebno isticati koliko je ovakav rezultat važan za pumpanje samopouzdanja pred veliko takmičenje...

Izabrane vesti

Možda Estonija nije rival po meri, međutim nikome danas nije lako napuniti mrežu, pogotovo na reprezentativnom nivou. Pa još u situaciji kada je većina igrača umorna od tek okončanih klupskih obaveza. Kada se sve uzme u obzir, ovo je svakako rezultat koji može da hrabri Švajcarce i pre svih Jakina, koji je bio na udaru poslednjih meseci.

Nisu Estonci bili dostojan rival nijednog momenta. I da domaćin na kraju nije povukao ručnu, mogla je još koja lopta da završi iza leđa Matveja Igonena.

Ovako, načeo ga je Stiven Cuber u 20. minutu, prednost Švajcarske duplirao napadač Barnlija Zeki Amduni, čime je počelo drugo poluvreme, da bi štoper Niko Elvedi i Đerdan Šaćiri u razmaku od sedam minuta (od 63. do 70.) stavili tačku na ovaj susret.

Mada su imali slobodu od strane selektora da preskoče dve poslednje pripremne utakmice (iduća je protiv Austrije), najvažniji igrači Švajcarske - Manuel Akanđi i Granit Džaka nisu želeli nikakve privilegije.

Džaka je izašao u 74. minutu, dok je štoper Mančester Sitija odigrao do kraja.

Na meču između Rumunije i Bugarske nije bilo golova. Najbolju šansu za gol propustio je Deni Man u 51. minutu, pošto je loše izveo jedanaesterac. Bugari su i dalje bez pobede protiv ozbiljne (evropske) reorezentacije godinu i po dana. Za sve to vreme, dobili su su samo Tanzaniju sa 1:0.


tagovi

Prijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara