©Starsport
©Starsport

Subotičani prekinuli seriju Radničkog: Spartak na korak od overe opstanka

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 20:05

Domaćin rutinski do pobede protiv Nišlija (3:1)

Sjajno su zaigrali fudbaleri Radničkog od dolaska Dejana Joksimovića na klupu, vezali su čak sedam utakmica bez poraza što im je umnogome pomoglo kada je borba za opstanak u pitanju, međutim ovom nizu došao je kraj na “bratskom” gostovanju u Subotici (1:3).

Odlično su fudbaleri Spartaka otvorili utakmicu i od prvog do poslednjeg minuta nisu posustajali te su tri boda sasvim zasluženo ostala na Gradskom stadionu. Izbaranici Miloša Kruščića tako su nastavili sa dobrim rezultatima te im je ovo peta utakmica bez negativnog rezultata.

Izabrane vesti

Uželela se domaća publika ovakvih izdanja njihovih ljubimaca, pobeda je mogla biti i ubedljviija ali su sigurno svi otišli kućama i više nego zadovoljni. Stiče se utisak da su se motori na severu Srbije zaista kasno upalili i da je ovaj tim mogao mnogo više, ali kada je trenutna situacija na tebeli u pitanju, novopostavljeni cilj se bliži - siguran opstanak je gotovo na vidiku i pobedom u narednom kolu protiv Novog Pazara bio bi i obezbeđen.

Utakmica tek što je počela, a mreža Radničkog se zatresla - 1:0. Nije mnogo vremena trebalo Todoroskom da se izvuče od svojih čuvara i maestralnim šutom zakuca loptu pod prečku Stevanovića za prednost već u trećem minutu utakmice.

Konstatno su napadali izabranici Miloša Kruščića, kao da je u njih ušla neka nova energija koju tokom sezone nismo imali prilike da viđamo toliko često, te im nije trebalo još mnogo da to i potvrde.

Iskoristili su plavo-beli grešku fudbalera Radničkog i duplirali rezultat preko Tomovića - 2:0. Dobro je odreagovao Mudrinski, uzeo loptu, uputio odličan pas za nekadašnjeg fudbalera Čukaričkog kome nije bio problem da pretrči pola terena i matira Stevanovića za velikih 2:0 za nepunih pola sata igre.

Sa druge strane, igrači Radničkog kasno su se probudili, čekali su svoje prilike iz kontri i polukontri i nisu uspeli da nametnu svoju igru. Najbolju priliku imao je Bamidele, ali je njegov udarac glavom bez mnogo problema zaustavio Vulić. Kada je delovalo da će se na poluvreme otići sa 2:0, drugačije je mislio Lukić i doneo svom timu sada već ogromnih 3:0.

Ponovo je odbrana Radničkog ispala, Tomović je uputio precizan pas, a mladi veznjak Spartaka iz idealne situacije “jedan na jedan” nije mogao da promaši.

Drugo poluvreme obeležio je nešto niži intenzitet igre propraćem mestimičnom kišom koja je svakako i doprinela tome. Gosti su bili nešto konkretniji što su uspeli i da naplate ublažavanjem rezultata, 3:1. Stefan Vukić iskoristio je prostor u šesnaest metara Spartaka i snažnim udarcem pogodio za nadu svog tima, međutim do kraja utakmice videli smo još po nekoliko dobrih šuteva sa obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U narednom kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige Srbije izabranici Dejana Joksimovića pokušaće da se vrate u pobednički niz protiv IMT-a na Čairu dok će fudbaleri Spartaka putovati za Novi Pazar.

SPARTAK- RADNIČKI NIŠ 3:1 (3:0)

/Todoroski 3, Tomović 27, Lukić 45+2 - Vukić 72/

Stadion: Gradski stadion, Subotica

Sudija: Ivan Stamenković

Žuti kartoni: Đurasović, Prijović (Spartak)

SPARTAK(4-3-2-1): Vulić 6 - Mijailović 6,Ćalasan 6, Bogićević 6, Vitorović 6 (od 44. Prijović 5.5) – Stanojev 6,5 ,Đurasović 6, Lukić 7 (od 66.Tošeski 6) – Tomović 8 (od 80. Babić -), Todoroski 7 - Mudrinski 7(od 66. Kolins Atule 6)

RADNIČKI NIŠ (3-4-3): Stevanović 5,5 - Jamkam 6, Vojnović 5,5, Petrović 6 (od 80. Fraj -) – Petković 6,5, Ado 6 (od 46. Čolović 6), Luković 6, Belaković 6 (od 46. Ilić 6) – Cvetković 6 (od 46. Stojanović 6), Bamidele 6,5, Vukić 7

Igrač utakmice: Stefan Tomović 8

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

IMT – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Karaklajić 9/

Radnik - Javor 0:0

Spartak - Radnički Niš 3:1 (3:0)

/Todoroski 3, Tomović 27, Lukić 45+2 - Vukić 72/

Voždovac - Železničar u toku

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Spartak SuboticaRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara