Strelište: Hamarbi i LASK imali 51 šut ka golu Vojvodine i Čuke

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 10:38

Za pametne više nego dovoljan podatak

Bilo je sezona kada srpski fudbal nije imao predstavnike u grupnim fazama UEFA takmičenja. Primera radi, pre tačno deset godina, Crvena zvezda je doživela debakl u Renu, a samo nekoliko sati kasnije Partizan je izgubio od Šamroka...

Posle raspleta u četvrtak i prolaza Partizana, sasvim je realno, da imamo dva predstavnika tokom jeseni u Evropi. Ali lako je moglo da se dogodi da srpski fudbal doživi jedan od najvećih šamara u novijoj istoriji. Partizan je donekle izvukao stvar. Međutim, izdanja Vojvodine i Čukaričkog zaslužuju svaku kritiku.

Izabrane vesti

I da prihvatimo činjenicu da su Hamarbi i LASK mnogo bolji, postoji način na koji se ispada. Ovaj to svakako nije. Čukarički i Vojvodina su zbirno primili 11 golova, i utisak je dobro su prošli. Da nije bilo raspoloženih čuvara mreže Đorđa Petrovića i Nikole Simića, LASK i Hamarbi bi naneli srpskim klubovima istorijske sramote.

O tome govori sledeći podatak: švedski i austrijski predstavnik su kombinovano ka golu predstavnika Superlige šutirali 51 put.

Vojvodina je čak i povela pogotkom Kabića u Klagenfurtu. Međutim, posle samo nekoliko minuta bilo je jasno da je LASK neka druga dimenzija. Golman Vojvodine Nikola Simić je bio na strelištu, utakmica se praktično igrala na jedan gol. U svakom duelu izabranici Slavoljuba Đorđevića su delovali inferiorno.

Na kraju je Vojvodina primila šest golova.Mogla je vrlo lako još neki. LASK je čak 30 puta šutirao ka golu Nikole Simića. Od toga je 11 pokušaja išlo u okvir gola, što znači da je Simić imao pet odbrana. Austrijanci su 10 puta šutirali van okvira gola, dok su defanzivci Vojvodine blokirali devet pokušaja.

Na drugom kraju Evrope identična priča. Sa skoro identičnim epilogom. Hamarbi je Brđanima ponudio skupu lekciju iz modernog fudbala, najviše brzine. Brđani ni pogledom nisu mogli da isprate Selmanija, Ludvigsona i Ada, udarni trio vrlo potentne ekipe Miloša Milojevića. Na kraju su primili pet golova, i mogu da budu srećni zbog takvog epiloga i zahvale se golmanu Đorđu Petroviću.

Sjajni čuvar mreže je imao šest intervencija i donekle uspeo da sanira velike greške defanzivnog reda Čukaričkog. Pored toga Hamarbi je van okvira gola imao još sedam šuteva. Prednjačio je Ado, koji je najviše mučio odbranu srpskog predstavnika. Još dva udarca su blokirali učenici Dušana Đorđevića.

Pametnom dosta...


tagovi

Đorđe PetrovićNikola SimićSlavoljub ĐorđevićDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara