Dragan Stojković Piksi (©MN Press)
Dragan Stojković Piksi (©MN Press)

Stojkoviću 50.000 evra mesečno plus 1.000.000 za plasman na Mundijal! Samo Antić bio plaćeniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 08:32

Ugovor za novog selektora je na stolu, piše Sportski žurnal

Mesecima već traje potraga Fudbalskog saveza Srbije za selektora. Nekoliko imena pominjalo se za naslednika Ljubiše Tumbakovića, a jedno je od početka u centru pažnje i izdvajalo se kao poželjno rešenje gotovo svih u vezi sa domaćim fudbalom koji su komentarisali na tu temu.

Po pisanju Sportskog žurnala, uskoro bi mogao i da se dogodi potpis ugovora između FSS i Dragana Stojkovića Piksija!

Izabrane vesti

Za čuvenu "desetku" našeg fudbala navodno je spreman ugovor koji bi ga učinio najplaćenijim selektorom još od Radomira Antića. Reč je o plati od 50.000 evra mesečno, odnosno 600.000 godišnje, a 1.200.000 evra za predviđeni dvogodišnji ugovor. Žurnal, takođe, pominje i bogat bonus u slučaju plasmana Orlova na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Reč je o dodatnih 1.000.000 evra. Podsetimo, Srbija je u grupi sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, a kvalifikacije počinju već u martu.

Ovom ponudom nacionalni Savez je značajno podigao lestvicu u odnosu na ranije ugovore selektorima. Pomenuti iznos je skoro duplo veći nego što je zarađivao prethodni kormilar reprezentacije, Ljubiša Tumbaković - 360.000 evra po godini. Podseća beogradski sportski list i na ranije situacije, pa navodi da je najplaćeniji bio pokojni Radomir Antić sa 870.000 evra, ali tek posle izborenog plasmana na Mundijal u Južnoj Africi. Siniša Mihajlović je zasad na drugom mestu sa 420.000 evra godišnje, Španac Havijer Klemente je imao platu identičnu Tumbakovićevoj, dok su po 300.000 godišnje dobijali Holanđanin Dik Advokat i Mladen Krstajić, a Slavoljub Muslin, Vladimir Petrović Pižon i Miroslav Đukić po 240.000. Najslabije plaćen bio je Radovan Ćurčić sa 180.000 evra za godinu dana.

Ponuda FSS je na stolu, ali sada se čeka dogovor Stojkovića i kineskog Guangdžou RF o sporazumnom raskidu saradnje, po kom će bivši reprezentativac morati da se odrekne dela novca jer aktivni ugovor važi još šest meseci.

Bivši reprezentativac je trenersku karijeru započeo tamo gde je završio igračku - u japanskoj Nagoji, s kojom je 2010. postao šampion. Od 2015. pod ugovorom je sa Kinezima, ali već godinu dana ne vodi tim.



tagovi

Dragan Stojković PiksiFudbalski savez SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara