(Star sport)
(Star sport)

Stanojević: Tu sam da menjam stvari, prvo pravim tim kakav želim, onda jurim bodove i trofeje

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.08.24. | 22:23

„Rezultat kreira mišljenje i raspoloženje“, kaže trener Partizana

Priča ista, rezultati isti. Otkako je treći put promovisan na funkciju šefa stručnog štaba Partizana govori Aleksandar Stanojević da su potrebne promene, a promena nema.

Ni u igri, ni u stilu, ni u kadru – makar što se tiče opipljivog kvaliteta – a ni u rezultatima. Ima samo tmine.

Izabrane vesti

Teško nam je što smo eliminisani iz Evrope, sa druge strane ne možemo da prođemo ako ne postignemo gol u dve utakmice, a imali smo izuzetne šanse. Neke nismo iskoristili, ali to je naša realnost. Idemo dalje, pravimo novu ekipu, spremamo se i nadamo se najboljem“, prilično mirno delovao je Stanojević na konferenciji za medije, posle gostovanja u Belgiji (0:1).

Otkako se trener vratio, crno-beli ne napreduju.

Najteži početak i najkompleksniji zbog hiljadu stvari. Svestan sam na koji način dolazim, počeli smo kako smo počeli sa Dinamom. Posle toga dva dvomeča smo bili na dobrom nivou, ali u nekom trenutku ne mogu da budem nezadovoljan kako smo počeli. Znamo šta nam fali, šta nam je potrebno. Svestan sam svega i tu sam da menjam stvari i krećemo dalje. Imali smo problema u Evropi, idemo da pravimo tim za naredni period. Kao i svake godine imate ciljeve, Evropu, prvenstvo i Kup Srbije“.

Gent je obe utakmice pobedio po 1:0, iako se u Humskoj hvale kako su imali bolje šanse.

„Nismo se plasirali, hoću da budem zadovoljan da napravimo ekipu. Posle ćemo razmišljati o drugim stvarima. Da neke stvari napravimo kako želim, da napravim tim kakav želim. To je prvi zadatak, a posle da jurimo i bodove i trofeje i šta je potrebno. Prvo moramo da napravimo ekipu, to je suština i radimo na tome“.

Mada, na tom planu ne ide sve kako klub Partizanovog renomea zaslužuje. Momci angaživani ovog leta skoro ništa vredno pomena (još) nisu pokazali.

„Ambicije su uvek iste, ali prvo moramo da napravimo tim. Nismo bili konkurentni u prethodnom periodu, moramo napraviti tim koji je konkurentan, koji će igrati Evropu. Sve to moramo da stvorimo, vremena nemamo. Radimo u hodu, imamo određene probleme i rešavaćemo ih. To je tranzicioni period koji moramo da prođemo. Teško je... Krenuli smo dobro prvenstvo, videćemo“.

Nije saglasan Stanojević da su problemi manifestovani u igri njegovog tima hronični.

Bili su samo dve utakmice (protiv Dinama, op. au), dali smo dva gola Luganu kod njih. Nisu hronične, ovo su dve utakmice, a u nima šanse nismo iskoristili. Uvek smo realni, moramo da pričamo kakva je situacija. Izuzetne šanse smo imali u Beogradu, ovde isto... Dve, tri dobre situacije. Uradili smo sve, bili egal na njihovom terenu, moramo to da kažemo. Igrali smo sa predstavnikom Belgije u egalu, nismo postigli golove. Oni jesu. Slažem se, kad ne postižeš gol, ne možeš da odeš. Rezultat kreira mišljenje i raspoloženje. Ne možemo biti dobro raspoloženi, ali bili smo egal u dvomeču. Imali smo više šansi nego Gent. To što smo ispali je nešto drugo. Zasluženo“.

Na kraju je trener obrazložio izostanak Mateusa Saldanje iz protokola.

Nije hteo da rizikuje, jer je blizu odlaska. I kapiten nam je blizu odlaska (kasnije potvrđeno da Svetozar Marković ide u Viktoriju iz Plzenja), a nadam se da su neki igrači koji nisu u prvom planu blizu odlaska. To je do kluba, ne možemo da rešimo neke stvari, momci imaju izuzetne ugovore, teško je napraviti balans u nekom trenutku, jer imamo mnogo igrača. To je to“, zaključio je Stanojević.

Nažalost Partizana, u pravu je – to je to.

 


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićLiga konferencijeKvalifikacije za Ligu konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara