Stanojević: Sa navijačima bismo uneli loptu u gol

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.08.24. | 23:09

Strateg Partizana istakao optimizam uprkos porazu

Partizan će put Belgije krenuti uz gol zaostatka, međutim deficit i igra nisu bili povod za brigu Aleksandra Stanojevića posle 90 minuta u Humskoj. Naprotiv, strateg crno-belih je posle poraza od Genta (0:1) istakao da veruje u pozitivan rasplet dvomeča u okviru plej-ofa Lige konferencija

Izabrane vesti

"Nažalost smo izgubili utakmicu koju mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Otvorili smo dobro, uz dosta dobre šanse. Potom smo takođe imali prilike da rešimo utakmicu, ali nismo postigli gol. Falilo nam je nešto da budemo konkretni u poslednjoj trećini. Momci su dali maksimum i utakmicu sa dobrim protivnikom izneli na dobar način", rekao je Stanojević i pogled usmerio ka revanšu zakazanom za sredu:

"Belgijanci su ozbiljan protivnik, ali s obzirom na to koliko smo imali šansi naravno da se nadamo prolazu. Imali smo 0:1 i protiv lugana protiv kojeg nismo imali toliko šansi u Beogradu, a u gostima smo pobedili 2:1".

Strateg Partizana naglasio je da je Partizanu nedostajala podrška sa tribina.

"Ne volim da pravim poređenja, ali energija navijača je nešto što nas je prilikom mog prethodnog mandata uvelo u Ligu konferencije. Nismo mogli protiv Sočija i Santa Klare, ali su nas navijači izneli sami. Ne znam da li bismo prošli, ali bi nas nosili i uz ove šanse bismo stvorili bar još tri. Uneli bismo loptu i protivnika u gol. Protiv Sočija smo u prethodnom mandatu dali gol u 90. minutu, protiv Santa Klare isto... Nije bitno da igraš dobro, već moraš da uneseš loptu u gol. Mora da neko pojede tu loptu. Pobednik i šampion ne možeš da budeš ako nisi na pravom mestu. Moraš da si uvek tu. Stalno kritikujem, ali večeras ne mogu da budem negativan".

Partizan će do srede imati vremena da se fokusira isključivo na revanš s obzirom na to da utakmica protiv Spartaka iz Subotice odložena.

"Protivnik sam odlaganja utakmica i izvinjavam se klubovima kojima smo odložili utakmice jer se oni nisu pripremali za ritam sreda-nedelja. Imali smo realan problem posle Lugana i 120 minuta na veštačkom terenu posle kojih smo imali niz povreda. Nisam bio za to da odlažemo utakmicu predstojećeg vikenda, ali je klub rekao da je interes Partizana da igramo Evropu i da je potrebno da odložimo utakmicu sa Spartakom".

Saldanja je u nekoliko situacija reagovao sebično, dok je još niz prilika propustio, ali je Stanojević imao samo pozitivne kritike na račun Brazilca.

"Za raziku od Lugana kada je bio odsutan, sada je bio u šansama i ja sam zadovoljan. Ima izuzetnu završnicu, kakvu odavno nisam video. Danas nije iskoristio šanse, ali ne mogu da mu zamerim jer se barem nalazio u prilikama".

Vuter Vranken: Dobro prvo poluvreme, fudbal bez publike nije fudbal

Trener Genta Vuter Vranken imao je razloga za zadovoljstvo posle pobede u Beogradu nad Partizanom.

"Utakmica je bila otprilike onakva kakvu sam očekivao. Igrali smo protiv vrlo dobrog tima, koji ima mnogo energije. Unapred smo znali da nećemo moći da kontrlišemo baš čitav meč. Početkom drugog poluvremena smo uveli dva igrača koji umeju da zauzimaju prostor, ali smo izgubili inicijativu. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, u drugom nismo bili na željenom nivou. Umesto da igramo u prostor, nismo se dovoljno kretali, ne znam zbog čega, možda zbog vrućine", kazao je Vranken.

Osvrnuo se gostujući strateg i na atmosferu u Humskoj i prazne tribine.

"Neobično je igrati bez navijača, iako smo se navikli na takvu atmosferu tokom pandemije. Neprijatno je igrati pred praznim tribinama i to je nešto što nikada ne želite. Navijači daju posebnu energiju i fudbal bez njih nije pravi fudbal".


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara