©Starsport
©Starsport

Stanojević: Pokazatelj gde smo, Dinamo bio u drugoj brzini

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 22:38

Strateg crno-belih ne skrivajući razočaranje istakao razliku u kvalitetu Dinama i Partizana

Čekao je Partizan sedam godina priliku da se makar bori za plasman u Ligu šampiona, ali su crno-beli snovi ekspresno i surovo raspršeni. Uz ubedljiv poraz od Dinamo Kijeva Partizan se vraća u Beograd, svestan da je trenutno vrlo daleko od nivoa ukrajinskog kluba, ali i elitnih evropskih ekipa.

Izabrane vesti

"Razočaravajući rezultat za nas. Primali smo golove dosta naivno i lako. Dinamo Kijev je bio u drugoj brzini, čestitam im na tome. Pokazali su koliko su ispred nas i u brzini, igri i u svim elementima. Nama ostaje da probamo da popravimo neke stvari, da dopunimo selekciju i da nastavimo da radimo. Ovo nam je pokazatelj gde smo u odnosu na kvalifikacije za Ligu šampiona", kazao je Aleksandar Stanojević uz osvrt na tri primljena gola u poslednjih šest minuta prvog poluvremena.

"Neverovatno. Ozbilnim ekipama se ne dešava to. Prvo poluvreme je bilo egal. Iako je Dinamo kontrolisao igru, nije nas ugrožavao. Primili smo tri gola za šest minuta i to je totalno preokrenulo utakmicu. Kasnije smo pokušali da se vratimo, ali su nas igrači ukrajinskog kluba ritmom i brzinom u igri mučili i prelomili utakmicu. Za ovaj nivo takmičenja su potrebni fizički moćniji igrači od onih koje mi trenutno imamo. Brzina u igri, ne samo u trci, već i u odlukama, je na strani rivala i to je suštinski najveća razlika".

Strateg partizana otkrio je kako je reagovao između dva dela utakmice.

"Tri brzo primljena gola su bla šok. Igračima smo na poluvremenu rekli da pokušamo da postignemo gol i da ostanemo u igri. Napravili smo izmene, pokušali da uradimo šta smo želeli... Rival je dao gol, ali smo uspeli da smanjimo zaostatak. Nismo izdržali ritam rivala".

Revanš je zakazan za 31. jul u Humskoj, ali je teško poverovati da crno-beli mogu da režiraoj iznenađenje i spotaknu Ukrajince.

"Teško je stići zaostatak, ne samo jer smo primili četiri gola, već zato što postoji razlika u igiri. Ostaje da izvučemo pouke, da vidimo šta nosi ovakav sistem takmičenja i da ne možemo na ovaj način da se takmičimo, moramo nešto da promenimo. Znali smo to i pre utakmice. Pokušavamo da se pojačamo na određenim pozicvijama. Vremena nema u fudbalu, ali moramo da budemo strpljivii, da radimo i dođemo do čega želimo", rekao je Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara