(FK Partizan)
(FK Partizan)

Nemojte da se zavaravamo, Partizan nema tim!

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 21:52

Ako uprava ne dovede pojačanja Stanojeviću sezona preti da sklizne ka katastrofi, a da maltene nije ni počela – 2:6 u Lublinu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Odsustvo kvaliteta. „Samo“ to i ništa više. Može čak i da se priča o sramoti, bez obzira što je Dinamo u evropskim okvirima svemirski brod za Partizan. Naročito ovakav. Možda je u redu okarakterisati dešavanja u Lublinu katastrofom, jer je četiri razlike. Najbliže istini je saznanje da ovaj tim nije na istom broju obrtaja u poređenju sa kijevskim i zato će se već naredne srede prestrojiti u stazu koja vodi ka manje atraktivnom i isplativom takmičenju.

Ovo nije za Parni valjak. Tamošnje brzine, način razmišljanja i donošenje odluka na terenu srpski predstavnik nije u stanju da prati i moraće da pruži ruku Ukrajincima, iako su ovi drsko i prepotentno odbili s njim da se pozdrave pre početka. Čak ni taj detalj, uoči starta utakmice u Poljskoj, nije probudio inat Beograđanima, koji u ovom trenutku nemaju tim sposoban da se takmiči na zahtevnom nivou međunarodnog fudbala. Pojavi se tu u tamo neki pojedinac poput Matesa Saldamnje, zasvetluca i nagovesti boljitak, ali sve je to zavaravanje, pošto Aleksandru Stanojeviću nedostaje kvalitet više da bi napao grupnu fazu nekog elitnog kupa.

Izabrane vesti

Beskrvan, skroman, utučen, poražen i ponižen. Toliko loš da vapi za promenama na svim nivoima, Partizan je povratak u kvalifikacije za Ligu obeležio porazom koji rezultatski ne boli toliko kao igra (2:6). A ona u drugom takmičarskom susretu ne liči ni na šta. Čak ni posle ta dva gola, koja su valjda samo kod najokorelijih Grobara probudila nadu. A i njima je jasno da je tanka.

Izgledalo je kao kad omladinci igraju sa seniorima. Neravnopravna borba. U kombinatorici, trčanju, smislenim akcijama, Dinamo je sve čemu Partizan teži. Ekipa jasnih automatizama, pokretljiva u oba pravca, sposobna da se izvuče iz minusa i u kratkom vremenskom peridu preokretom pokazuje da zaslužuje da izađe na crtu Glazgov Rendžersu.

Obično bi u ovim situacijama neko posegao za konstatacijom „žuta minuta“. U slučaju gostiju nije trajala jedan, nego šest. U završnici prvog poluvremena je triput matiran tako da je maltene svaki put zatajila odbrana Stanojevićevog tima i(li) sopstvenim propustima častila nominalnog domaćina. Kanonada, oličena u pogocima sa distance Šaparenka, Bražka i Karavajevaa na sličan načlin reagovao i Kabajev početkom drugog - ubila je u pojam sastav koji se jeste najpre držao za liticu, onda iznenađujuće vodio, ali i kad je imao prednosti nije izgledao uverljivo.

Klubu iz Humske su pojačanja potrebna pod hitno. Kadar koji je trenutno na raspolaganju Stanojeviću deluje nemoćno, Bogami i nezainteresovano, da promeni utisak o sebi u odnosu na prethodnu sezonu. Govor tela skoro svih igrača jasno ukazuje da nešto ne valja. I ne bi trebalo isključivo njih kriviti. Znaju i oni u kom su klubu, ko su im rukovodioci, a oni se baš i nisu isprsili da tokom leta dovedu kvalitetna pojačanja kad se već ukazala šansa za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na primer, Partizan nema fudbalera klase Andreja Jarmolenka; nedostaje mu lagani korak Mikole Šaparenka; pokretljivost Volodomira Bražka; brzina Vitalija Bujalskog... Dosta toga mu je potrebno i zato je pred Stanojevićem samo jedan zadatak: da poseti kancelariju Miloša Vazure i traži još. A da se ujedno zahvali onima koji ništa ne doprinose.

Na sve to, tim sa Topčiderskog brda će do kraja leta ostati bez Mateusa Saldanje. I zamislite kakva će se rupa pojaviti u napadu, kad je Brazilac dao dva gola u igri bez igre Partizana. Saigrači se nisu pretrgli da mu omoguće zicer, a opet je isporučio duplu porciju. Najpre kad je šmekerski realizovao jedanaetserac, kao nagradu za upornost Alda Kalulua i onda kad je prebacio loptu preko crte na nesebično ubacivanje rezerviste Ibrahima Zubaiura.

Mimo te dve situacije, Partizan nije stvorio šansu! Zato i nema šanse da nadoknadi minus. Na šta liči, niko mu se ne nada.


DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA - PRVI MEČ

DINAMO KIJEV - PARTIZAN 6:2 (3:1)

/Šaparenko 40, Bražko 43, Karavaev 45+1, Kabaev 55, Popov 83, Pikaljonok 90+2 - Saldanja 22p, 66/

Lublin, Poljska

Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka)

Žuti karton: Bražko (Dinamo), Saldanja, De Medina, Arijaga (Partizan).

Dinamo Kijev (4-3-3): Buščan - Karavajev (od 46. Mališ), Diačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski (od 46. Pikaljonok), Bražko (od 86. Andrijevski), Šaparenko (od 86. Lonvijk) - Jarmolenko (od 69. Vološin), Vanat, Kabajev.

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina (od 60. Filipović), Marković, Mujakić, Antić – Ariaga, Zahid (od 60. Natho) – Severina (od 60. Zubairu), Goh (od 46. Goh), Kalulu (od 77. Trifunović) – Saldanja.


tagovi

Dinamo KijevFK PartizanLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara