Stanković: Nemam ja 11 bodova prednosti, tako ću se i ponašati; probaću da napravim novu ličnu kartu Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 10:53

"Imamo dosta klinaca, gledaćemo da svako od njih dobije šansu", poručio novi trener crveno-belih

Novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković u svom prvom obraćanju medijima, "u uniformi", poručio je da se ne obazire na razliku koju Crvena zvezda ima u odnosu na Partizan. On je poručio da će počevši od zimskih priprema pokušati da napravi novu ličnu kartu Zvezde, podvukavši da neki igrači iz aktuelnog igračkog kadra mogu mnogo više nego što su do sada pokazivali.

Došlo je i do jedne male izmene plana kada je prvi deo priprema u pitanju - na Kipru će ipak biti odigrana jedna utakmica, iako isprva tako nešto nije bilo planirano...
"Igraćemo jednu prijateljsku na Pafosu. To će im biti nagrada za dobar rad. Daćemo značaj kontrolnim utakmicama, nećemo ih deliti na jake i slabe. Ta utakmica na Kipru nije bila u planu, ja sam je ubacio. Posle toga idemo u Tursku i tamo ćemo imati još šest provera", započeo je svoje kratko izlaganje Stanković.

Izabrane vesti

Krenula Zvezda, na spisku za Kipar 30 igrača

"Ja lično nemam 11 bodova prednosti i tako ću se ponašati. Krećem od nule. Očekujem da napravimo zdravu igru. Sada je kraća letnja pauza, rano se ulazi u evropske kvalifikacije, još imamo i EURO, pa su zimske pripreme najjače. Ovo što uradimo narednih dana uticaće na igru i na leto. Probaću da napravim novu ličnu kartu Crvene zvezde. Videćete kada počnu utakmice po čemu ćemo se razlikovati u odnosu na prvi deo sezone. Na "V skautu" odgledao sam sve utakmice i video da mnogi igrači mogu mnogo više nego što su pokazali".

Stanković o odlasku Marina: Bio je sa loptom na ’ti’, ali Zvezda može bez svakoga

Na spisku za Kipar je i nekoliko mladih momaka...
"Imamo dosta klinaca, gledaćemo da svako od njih dobije šansu. Ali ne samo da debituju i da tu stanemo. Hoću da napravimo da u budućnosti budu od koristi. Ne smemo da ih spržimo". 

Armiju navijača Zvezde kao i uvek u ovo vreme najviše zanima prelazni roka. Konkretno - pojačanja.
"Za sada smo fokusirani na izlazne transfere. Moramo da skratimo spisak kako bismo dobili na kvalitetu. Možete da pitate Terzu i Mrkelu... Radimo zajedno. Sada su na redu odlasci", ostao je pri svom ranijem stavu Dejan Stanković i najavama da bi moglo da se dogodi da crveno-beli u drugi deo sezone uđu bez zvučnih pojačanja, ili čak bez ikakvih pridošlica.

On je pokušao da uporedi periode u Zvezdi kao igrač i sada kao trener...
"Različito je, glava drugačije radi. Tada kada sam došao kod Ljupka na prvi trening, nisam mogao da centriram koliko sam bio uzbuđen. Još me i on malo "nagazio". Sada sam drugačije koncentrisan, fokusiran na moje igrače i saradnike. Ne znam, je l' izgledam preplašeno? Teren je moja kuća, ništa ne može da me iznenadi".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara