©Starsport
©Starsport

Stanić: Osećam odgovornost, 99,9 posto trenera u srpskom fudbalu bi volelo da radi u Čukaričkom

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.07.24. | 16:51

Strateg Brđana veruje u bolju sezonu njegovih izabranika u odnosu na prethodnu

Bilo je turbulentno na klupi Čukarilčkog tokom prethodne sezone, a promene na čelu stručnog štaba bez dileme su imale uticaj i na krajnji učinak Brđana koji su sezonu okarakterisali kao neuspešnu zbog činjenice da nisu obezbedili evropsku vizu. Poučeni lekcijama iz prethodne sezone u Čukaričkom su krenuli u pripreme za nove izazove, ukazavši poverenje strategu koji je ekipu vodio i u završnici prolećnog dela takmičenja.

Izabrane vesti

Goran Stanić dobio je od rukovodstva šansu, ali i zadatak da Brđane vrati u vrh superligaškog društva i na Evropsku mapu, a pored odgovornosti, strateg Čukarilčkog istakao je i čast.

"Mislim da 99,9 posto trenera u srpskom fudbalu bi volelo da radi u Čukaričkom. Ovo je zdrav klub koji funkcioniše kao jedna velika porodica i koji je u samom vrhu srpskog futbala po svemu. Iz te perspektive, svestan sam da je ovo velika šansa za mene i daću sve od sebe da je iskoristim. Sve zavisi od mene, dobio sam odrešene ruke što se tiče svega i nosim veliku odgovornost", rekao je Stanić za Mozzart Sport i dodao:

"Sada je lakše jer smo već jedne pripreme uigraniji i bolje se poznajemo. Smatram da kada krenete od nule i radite posao u koji verujete morate da budete istrajni. Velika odgovornost je na meni. Došao sam u jeku sezone, bio je težak raspored, a malo vremena između utakmica. Uprkos svemu bili smo blizu mesta koja vode u Evropu, ali smo podbacili u Kragujevcu i na Banovom brdu protiv Partizana. Izgubili smo obe utakmice, a da smo samo jednu trijumfovali, došli bismo do željenoig rezultata".

Svestan je strateg Čukaričkog da je potrebno promeniti mnogo toga u odnosu na prolećne igre, a već večerašnji susret sa Radničkim iz Niša prilika je da se stekne uvid u napredak.

"Kraj sezone nam je doneo dosta turbulentnosti. U nekim situacijama smo bili vrlo dobri, dok u drugim nismo bili dovoljno spremni ni psihički ni fizički da iznesemo do kraja stvari kako smo želeli. Na tim stvarima smo upravo i radili tokom pripremnog perioda. Dizali smo dosta fizičku spremu i uigravali se jer faktički ta poslednja dva meseca nismo imali vremena jer su utakmice bile na tri-četiri dana. Ove godine je Superliga mnogo jača nego prošle godine, što pokazuje i dovođenje dosta kvalitetnih igrača i zadržavanje većine nosilaca. Biće veoma teško, a sam početak je vrlo važan. Fokusiramo se na Radnički kao da igramo prvo kolo Lige šampiona i ne prepustamo ništa slučaju. Svesni smo da su Nišlije promenile trenera, kao i kakav stil igre on potencira".

Stanić je potom istakao da Čukarički teži da bude u vrhu srpskog fudbala i da če on dati sve od sebe da ove godine ispuni cilj i vrati klub na evropsku scenu.

"Teško je pripremiti ekipu za 3-4 nedelje, pogotovo kada dolazite u novu sredinu ili imate nove igrače. Mi smo imali sreću što je nama okosnica tima ostala, pa smo nastavili u pretodna tri meseca sa radom koji smo imali u prethodnoj polusezoni. To nam je bio plus, ali je stvarno teško, posle naporne sezone. Prošle godine smo igrali i u Ligi konferencije u kojoj smo domaćini bili u Leskovcu. Ekipa se zamorila od brojnih putovanja, a morali smo da je spremimo za sledeću sezonu što je veliki problem".

Posebno težak zadatak pred superligaškim stratezima je zbog trajanja prelaznog roka još praktično mesec i po dana, te će raspoložive snage u potpunosti biti definisane tek u septembru.

"Čukarički je klub koji živi od prodaje igrača, tako da nam je u neku ruku problem što je prelazni rok do septembra, jer uvek može da se desi nešto neplanirano na fudbalskoj pijaci. Prodaje donese dobit Čukaričkom, te su neizbežne i u takvim situacijama moramo da reagujemo sa drugim igračima. Mislim da smo u velikoj meri na to spremni jer je ljudi koji vode klub temeljno rade na tom pitanju, uvek prate potencijalne zamene i pojačanja, te imaju spremne igrače koji bi dobili šanasu ukoliko se nako proda".

Posebnu pažnju klubova privlače mladi igrači Brđana na čelu sa Igorom Miladinovićem i Mihailom Cvetkovićem.

"Hteli mi da priznamo ili ne, treba biti realan i reći da je na mladim igračima pritisak jer je teško kada igrač u glavi zna da ima potencijalni transfer pred sobom. Teško je da ga zadržimo fokusiranog na trening i utakmice, a znamo i da dete treba da ostvari tu želju, taj transfer jer ga je zaslužio. Miladinović je radio sve treninge, ali od samog starta ima ponude, trenutno su dve-tri aktuelne, te smo gledali da izbegne potencijalne povrede. Svesno smo ga malo pričuvali, ali mislim da ako ne bude tih transfera, da će se on vrlo brzo uklopiti jer je celu prolećnu polusezonu igrao. Ima ponuda i za druge igrače, piše se o interesovanju za Mela i Cvetkovića... Bila je ponuda i za Ivanovića. Trudimo se da uprkos svemu fuinkcionšemo normalno. Teško je, ali uspevamo", rekao je Stanić.


tagovi

ČukaričkiGoran Stanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara