Šta to uradi, Marko?! Gladbah s petoricom startera na klupi, Keln dobio Derbi Rajne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 20:44

Zasluženo...

Veliko iznenađenje u Derbiju Rajne! Slavi Keln, tuguje Menhengladbah. Posle punih pet godina Jarčevi su srušili velikog rivala na njegovom terenu (2:1) i na tome u dobroj meri mogu da zahvale treneru domaćeg sastava Marku Rozeu koji je neobjašnjivo iz tima izostavio petoricu standardnih prvotimaca?!

Da li je Nemac potcenio kolegu Markusa Gisdola i njegove momke, ili je bio primoran da rotira i odmori neke od startera posle napora u DFB kupu manje je važno. Borusija je prvi put poražena u 2021, čime je prokockala šansu da se vine u TOP 4. S druge strane, Kelnu je ovo treća pobeda u poslednja četiri kola pa borba za opstanak iz njegove perspektive sada deluje značajno bolje. I opuštenije.

Izabrane vesti

Roze je odlučio da utakmicu počne bez štopera Nika Elvedija, strelca tri gola na poslednje četiri utakmice. Na klupi su još ostali Markus Tiram i Alasan Plea, kao najjače oružje u napadu, zatim levi bek Rami Bensebajni, odnosno jedan od najkreativnijih igrača Jonas Hofman.

Da ne miriše na srećan kraj bilo je jasno već posle tri minuta. Jer toliko je trebalo gostima da dođu do prednosti. Elvis Redžbečaj je tukao sa distance, lopta na putu do gola pogodila Štefana Lajnera, promenila pravac i prevarila Jana Zomera.

Ispostaviće se da je to bio samo početak užasne večeri za iskusnog desnog beka i jednog od najvažnijih igrača Borusije. Lajner je tokom čitavog meča pravio greške, međutim ključna je bila ona iz 54. minuta, kada je bukvalno predao loptu u noge Redžbečaju, a ovaj poklon prihvatio oberučke.

Gladbah je prethodno uspeo da izjednači preko Florijana Nojhausa, izgledalo je u tim momentima da bi domaćin mogao da zaigra svoju igru i uzme goste pod svoje, ali to se nije dogodilo. Keln je sve vreme bio ravnopravan rival, čak opasno pretio iz kontre, dok Rozeovi momci iz svoje igre nisu mogli da dođu do prave šanse.

Počeo je strateg domaćih da menja već od 50. minuta, ubacio je i Hofmana i Pleu i Tirama i Bensebajnija, no Borusija nije podigla nivo igre. Jalovi napadi i pritisak bez jasne ideje obeležili su finiš utakmice.

Na kraju zasluženo slavlje Jarčeva i pesma na kiši.

BUNDESLIGA - 20. KOLO

Petak

Herta - Bajern 0:1 (0:1)

/Koman 21/

Subota

Augzburg - Volfzburg 0:2 (0:1)

/Veghorst 38, Baku 59/

Frajburg - Dortmund 2:1 (0:0)

/Jeong Vu 49, Šmid 52 - Mukoko 76/

Leverkuzen - Štutgart 5:2 (2:0)

/Demirbaj 18, 31, Bejli 56, Virc 68, Grej 84 - Kalajdžić 51, 77/

Majnc - Union Berlin 1:0 (1:0)

/Niakate 22pen/

Šalke - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Mukiele 45+2, Zabicer 73, Orban 87/

Menhengladbah - Keln 1:2 (1:1)

/Nojhaus 16 - Redžbečaj 3, 54/

Nedelja

15.30: (3,05) Hofenhajm (3,45) Ajntraht (2,30)

18.00: (2,85) Bilefeld (3,05) Verder (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara