Karlo Ančeloti (Reuters)
Karlo Ančeloti (Reuters)

Šta o poniženju kaže Karleto: Neizvesna utakmica, Flikov asistent nije džentlmen

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 13:00

"Rezultat ne oslikava na pravi način ono što se dešavalo tokom utakmice", rekao je Anćeloti

Dan nakon prvog ovosezonskog El Klasika, Barselona je pukovnik, a Real Madrid pokojnik. Mada će se mnogi saglasiti da je ishod mogao da bude i drugačiji budući da su gosti ostavljali sprinterima Blankosa Embapeu i Vinisijusu mnogo prostora za trčanje i ulazak u zicer situacije.

Karlo Ančeloti je poslednjih godina (kao i sredinom prošle decenije) pisao najlepše stranice Realove istorije, ali je sinoć na Bernabeuu naigran, poražen, a možemo da kažemo i ponižen. Ali ne shvata Italijan sinoćnih 0:4 tragično.

Izabrane vesti

"Bila je neizvesna utakmica utakmica, imali smo prilike i mogli da postignemo gol, ali nedostajalno nam je preciznosti u završnici. Mogli smo da povedemo, ali njihova dva brza gola odnela su našu energiju. Odjednom smo dobili drugačiju utakmicu u kojoj su nam napravili mnogo štete kontranapadima. Težak trenutak, ali ne moramo sada sve da odbacimo, već samo da zaboravimo na poslednjih 30 minuta. Ne smemo da odustanemo, već da učimo iz ovoga. Iz prošlog ligaškog poraza u derbiju prethodne sezone izašli smo u dobrom raspoloženju i moramo da uradimo isto."

Tema na konferenciji za medije svakako je bio Kilijan Embape koji je svoj prvi El Klasiko završio bez gola ili asistencije, kao lovina osam puta uhvaćena u ofsajd zamku. Imao je kapiten Francuske i dva zicera koja je maesterano ukrotio golman Injaki Penja.

"Rizikovali smo sa njegovom pozicijom, oni igraju sa visoko postavljenjom zadnjom linijom i umalo da iskoristimo tu prednost. Naši napadači su imali tri, četiri prilike, ali ih nisu iskoristili."

Kamere su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka uhvatile ljutitog Anćelotija kako nešto zamera klupi Barselone. Italijan je otkrio da je reč o Hansijevom pomoćniku koji je na nepristojan način gestikulirao ka predstavnicima Kraljevskog kluba.

"Problem sa klupom Barselone je bio Flikov asistent, koji nije na džentlmenski način proslavio gol, već je usmerio to ka našoj klupi. Flik se saglasio sa nama i to je to."

Vratio se zatim Karleto na samu utakmicu.

"Rezultat ne oslikava na pravi način ono što se dešavalo tokom utakmice. Oni su poveli i dobili na samopouzdanju. Ali do tog trenutka imali smo više prilika nego Barselona. Možete da naučite iz poraza, samokritičnost je tu ključna. Rezultat ide na našu dušu jer smo rizikovali, ali ovaj poraz je drugačiji od onog od Lila. Tada nam je nedostajalo intenziteta", ispričao je jedan od najvećih trenera svih vremena i nastavio: "Odbrana je bila dobra do određenog trenutka, gubili smo duele nakon što smo preuzeli rizik sa ulaskom Modrića. Ali insistiram na tome da smo odigrali dobro prvo poluvreme. Problem je to što kada primite dva gola, počnete da rizikujete, a radite to protiv tima koji je veoma kvaliteta i nadprosečno opasan. Nije to samo taktički problem, već i psihološki."



tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiBarselona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara