Komentari na vest

Srpski fudbal na prekretnici: Da li je ovo poslednja velika zimska pauza u Superligi?

O

Otac Makarije

pre 9 meseci

Spojiti letnju i zimsku pauzu i resen problem….prvak i ovi sto ispadaju se unapred znaju, nema svrhe to ni pratiti.
G

GOL

pre 9 meseci

LJUDI,A KAKO SREDITI FUDBAL U SRBIJI KADA DRŽAVA SRBIJA FINANSIRA SAMO TRI KLUBA U ZEMLJI, A OSTALIMA K...C, JEL TAKO, PA VALJDA NIJE SRBIJA SAMO TA TRI KLUBA, SRAMOTA, VALJDA IMAMO SRBIJU I ISPOD DUNAVA I SAVE, ALI SU ISPOD DZNAVA I SAVE SVI DIGLI RUKE, NE SAMO U SPONZORSTVU FUDBALA, NEGO ZA SVE, VERUJTE MI
@

@GOL

pre 9 meseci

За почетак смањи слова(постоје и мала), после тога смањи и доживљај...
V

Vlada79

pre 9 meseci

Samo se vi šalite, sad će veliki strucnjak Nedim uz velikog vodju da smisli nesto novo pa da vidite kako ce da nam krene u fudbalu....nece niko moci da nas zaustavi... :)
O

ODAVNO JASNO

pre 9 meseci

Privatizovati klubove (kome smeta?). Napraviti Superligu i Prvu ligu sa po 12 klubova (22+10 kola). Srediti infrastrukturu. Doneti zakon protiv huligana koji će funkcionisati u praksi. Unaprediti marketing.

gemathegreat

pre 9 meseci

Smetaju zakoni iz 1976-te ili 1981-ve koji su još uvek na snazi i mnoge druge stvari linearno uz i niz.
D

Deyan X

pre 9 meseci

Preko zime igrati na Kipru. Lepo,toplo, po koja kaljuga, nema navijaca... skoro pa kao u Srbiji.
B

Bas su nasi za Evropu

pre 9 meseci

pogotovo sa Vodecim u FSS Dzajom koji ima 100 godina
S

Salamander

pre 9 meseci

Koja crna naša prekretnica, nema nama spasa, i ne ide ništa preko noći. Po običaju, nismo spremni za ovaj trenutak, iako se od ranije znalo za promene formata u LŠ i LE. Umesto da se poradi na podizanju kvaliteta lige još kad smo znali da ćemo imati 5 klubova u kojekakvim kvalifikacijama, mi do pred početak sezone nismo bili sigurni da li Kolubara ostaje u ligi ili ne. 1. Liga mora da se smanji na 10 klubova, pa svako sa svakim da igra 4 puta. Isprobavalo se sa različitim brojem klubova, pa plej of, neka probaju i ovo. 2. Klubovi koji nemaju infrastrukturu i ne mogu da igraju na svojim terenima, mogu da budu domaćini na stadionima u Leskovcu, Loznici i Zaječaru. Ne znam koji je razlog što se Čukarički ne preseli u Leskovac. Niti imaju stadion, niti navijače, ovako bi dobili i jedno i drugo. 3. Pauza od 15og decembra do 15og januara. 4. Druga liga da sadrži 20 klubova.
V

Vuc

pre 9 meseci

Fudbal se 50 godina igrao po snegu. Pripreme po snegu Piksi,Pancev,Dejo itd. Sad manekeni moraju u tople krajeve. Kako se igralo 70-tih i 80-tih moze i sada. Samo ce da ocvrsnu jos vise.
m

metalika moj dobar

pre 9 meseci

gledao sam neke utakmice na youtubu 80` i 90` i bas to sto spominjes tereni njive al fudbal vrhunski .Kad znas znas ..nema tu .
S

Srbiju u Argentinu

pre 9 meseci

Treba ukinuti zimsku pauzu, i umesto toga organizovati zimska topla prvenstvena kola u kojima bi naši timovi utakmice kompletno igrali u Argentini, i tamo bi te mečeve gledalo više gledalaca nego li u Srbiji i time bi naša liga dobila na posebnosti i našoj svesti koliko nas e zanimaju naši klubovi i kolik osmo antisportska nacija koja voli samo 2 tima i pobednike.
G

GOL

pre 9 meseci

TERENI SE PRAVE SAMO BLIZANCIMA I VOJVODINI, I NJIMA SE SAMO UPUMPAVAJU DRŽAVNE PARE, SRAMOTA, OSTALIMA NIŠTA
A

Ahhhh meraka

pre 9 meseci

Eeee, neka si im REKNO! 🤠
N

NIJE - NEGO

pre 9 meseci

Napred, u svetlu budućnost, na čelu sa mlađanim deda Džajom i njegovim ispisnicima u FSS-u!
B

Bon Tona

pre 9 meseci

Bolje prvo da se razmisli da prvenstvo počne od juna, kako ne bi naši klubovi završavali evropska takmičenja usred sezone kupanja.
M

Monteroo

pre 9 meseci

Niko ga ne gleda ni u aprilu a zamisli scenu 15 januara u ivanjici.... Slave nove godine zdranje na sve strane...i SLS uzivo....nespojivo.
д

досадно ми сваки пут куцати ник

pre 9 meseci

што се стресирају кад ионако квалификације за групе неће проћи, а ако и прођу задња два кола у групи ће бити про форме, накантани са по пет комсда по мечу нема пролећа, могу лагано и за зеленим столом предати тако хе како је, звезда са пвом распродајом млсдих је ххссно трасирала будућнист фудбала, дта следећих 100 година тако
K

Kokaniđa

pre 9 meseci

Nije da branim novinara, ali druže pored geografske širine i dužine postoji i nadmorska visina. Isto važan parametar. Pogledaj na kojoj je nadmorskoj visini npr. Surdulica ili Ivanjica.
D

Don Vito Corleone*

pre 9 meseci

Da bi naši tereni ličili na evropske, tj. da se može igrati po svakom vremenu i u svakoj klimi, prvo mora da se dovede savremeno stručno rukovodstvo sastavljeno od bivših uspešnih igrača koji su se materijalno ostvarili (Vidić i družina), a ne sa ovim šibicarima i pilićarima, koji ništa korisno ne rade za srpski fudbal i koji drže maratonsku ligu od 16 klubova. Novo rukovodstvo bi zavuklo ruku u džep FSS i odmah bi dalo da se napravi 10-tak najsavremenijih terena sa infrastrukturom za klubove iz SLS. U FSS sigurno ima para za tako nešto! Ali, to nema ko da uradi i zato tonemo svaki dan sve više! Drugi važan korak za novo rukovodstvo bi bio da se privatizuju svi klubovi u SLS i PLS. Međutim, ništa od ovoga se neće desiti, dok je na vlasti onaj ko odlučuju o broju klubova u Srbiji!
H

Hanibal Lektor

pre 9 meseci

Ovaj tekst novinara V.Tomkovića vrvi od nelogičnosti! Prva nelogičnost “pitanje je kako bi izgledao fudbal sredinom januara kada „zagudi“ sneg u južnijim delovima Srbije”. Pitanje za gospodina novinara je zašto bi sredinom januara u južnim delovima Srbije bilo više hladno nego u severnim delovima Srbije, a južni delovi Srbije su bliže ekvatoru za otprilike 300 – 500 kilometara. Valjda je hladnije na severu!
D

Djape 45

pre 9 meseci

Molim redakciju portala Mocartsport, da u kancelarijama drži prozore zatvorene, jer usled promaje u kancelariji može doći do lupanja prozora, što može biti rično! Prvo, zato što se mogu polupati stakla, što izaziva materijalne troškove i drugo, što neko od novinara može prolupati uz prozor! Najsvežiji primer je novinar Tomković!
m

metalika moj dobar

pre 9 meseci

kad ne bi krali imali bi terene kao u evropi ...u engleskoj 90 minuta pljusti kisa nema blata nigde , uklizavaju, oru onaj teren blata nigde
B

BG tramvaj liga

pre 9 meseci

Liga treba da ima 14 klubova kao sto je u Grckoj, prvih 6 da igraju dvokruzno plej of, ostalih osam dvokruzno plej aut,,, 10 klubova pa cetvorokruzno bilo bi monotono i verovatno bi bar 5, 6 klubova bilo iz Beograda...
g

gost77

pre 9 meseci

ne da vucko i elita klupskog fudbala jer nemaju gde da se udome i rade kombinacije, PROVERENO JER NA JEDNOM SASTANKU JE DONESENA ODLUKA ZA SMANJENJE NA 14 KLUBOVA PA NA 12 ali mnogima to nije odgovaralo i treba da se opravdaju sredstva za gradnju novih stadiona koje rade sve njihove firme, banana drzava a trpi srpski sport i pravi navijaci, umesto da se smanji broj klubova i pojaca kvalitet 5-6 klubova da budu konkurentni bar u ligi konferencija mi ispod luksemburga , belorusije , kazakstana jedino smo jaci od andore, ali se nista nece menjati skoro TREBALI BI SVI DA BOJKOTUJEMO PRVENSTVO PA NEK SE IGRAJU
M

MVPČAČAK

pre 9 meseci

Ma da, svi i sve ćemo podrediti Beogradu, samo da oni budu zadovoljni, nas ostale seljake ko šiša. Treba oživeti fudbalske centre u srcu SRBIJE a ne da pravite tramvaj ligu od klubovi iz bg i ns.
m

metalika moj dobar

pre 9 meseci

@ mvp Čačak …pa Beograd ima 2 miliona stanovnika najbolje bi bilo da ima dva kluba u top ligi ? zamisli kažeš ma šta toliko klubova iz Londona u Premier ligi?
J

JaSaša

pre 9 meseci

Neka se prva dva tri kola u januaru igraju u Turskoj, ionako su svi u to vreme tamo, a i Arena je sa njima. Možda i publike bude više
m

mozda

pre 9 meseci

manje nece sigurno
C

CZ021

pre 9 meseci

Smešno je i pomisliti da bi naša liga mogla da se igra od 15. januara,pa naši tereni ni u martu ne liče ni na šta,a o uslovima na tribinama,za gledaoce,da i ne pričamo..Da bi ta ideja bila uopšte ostvariva,slažem se da prvo treba smanjiti ligu na 10-12 klubova,a onda obezbediti da ti klubovi imaju terene sa hibridnom travom i grejačima terena,kao i obezbediti odgovarajuću infrastrukturu za gledaoce na stadiionima,a to podrazumeva pokrivene tribine,udobna sedišta sa grejanjem za gledaoce i još mnogo toga..A mi smo milion svetlosnih godina od svega toga..A i kada bi se krenulo u realizaciju toga trebalo bi dosta vremena da prođe dok se svi ti stadioni ne osposobe za takve uslove..
G

Gost Djape

pre 9 meseci

Ajde ovi sto pljuju po balkanski ligama da mi objasne u kojoj to evropskoj ligi osim engleske i italijanske, iako i tamo ima namestaljki i neregularnosti, ima vise od 2,3 kluba koji godinama uzimaju titule. Jeste kod nas vidljivije ali svugde se namesta i krade, sve se vrti oko para. Ja bi samo ovim iz FSSa postavio pitanje zasto su se moderni stadioni gradili u gradovima gde nema superligasa a ne tamo gde ima a imaju terene kao oranice a infrastrukturu je jos gora. Valjda se trebalo ulagati u sredine gde se igra dobar fudbal i iz kojih bi klubovi mogli da budu predstavnici u evropskim takmicenjima. Za skrasenke zimske sezone bih odma glasao uz uslov da se srede tereni po savremenim normama.
G

Gostimirko

pre 9 meseci

Najlošija i najdosadnija liga u okruženu ubedljivo. Kvalitet nikakav. HNL je Premijer Liga za ovaj naš trulež.
N

Nemanja30

pre 9 meseci

pali drugosrbijanac
K

Kokaniđa

pre 9 meseci

Naša liga, sport je katastrofa ali Hnl je još veći smor. Tamo u 20 godina jedan klub bude šampion 18 puta. Mi bar imamo 2 kluba.
@

@Gostimirko

pre 9 meseci

Ta cuvena Hnl, gde jedan klub moze da ima dve utakmice manje u jesenjoj polusezoni koje ce nadoknaditi na prolece.
G

Gostimirko

pre 9 meseci

Liga u kojoj su igrački nastali FINALISTI SP, FINALISTI LIGE NACIJA, dva puta bronzani na SP, 1/4 finalisti EP protiv LIGE gde su nastali igraci reprezentacije koja nije 24 godine igrala EP, i igraca koji i kada odu dožive debakl na SP. Do ujutru bih mogao nabrajati vrhunske igrace iz HNL, za te iz srpske lige niko nije čuo u susednoj Rumuniji. Budite ozbiljni 🤣
M

Mnogo lupaš Gostimirko!

pre 9 meseci

Za Hr.ligu smo Premier lig.
E

Eseks

pre 9 meseci

Pare izvucene iz fss a preko selektora i strucnog staba trebalo je da se potrose na terene.
S

Siran

pre 9 meseci

Neće biti publike ni sa 5 ni sa 25 klubova. No nije nikog ni briga.Mislim da u svetu nije takva posećenost kao u Super ligi.Kao što rekoh, nije ih ni briga...
I

Insane

pre 9 meseci

Aman bre vise, smanjite tu ligu na 10-12 ili bar 14 klubova i neka igraju samo oni koji imaju svoje stadione i adekvatne uslove (da bude iskljucivi i prvi preduslov), napraviti presek i krenuti ispocetka. Nije samo teren problem, neko po toj zimu treba da dodje i da gleda te utakmice, pogledajte na sta lice tribine na tim stadionaim, koliko ih imamo pokrivenih
K

Kikili

pre 9 meseci

Jos jedan razlog da se liga skrati na 10, eventualno 12, klubova. Svakako nema 5 klubova koji mogu da obezbede uslove za igru u zimskom periodu. Napravite ligu za ponos, a ne ligu za lecenje kompleksa.
Z

Zaim

pre 9 meseci

Sve ce reci broj publike na stadionima.Na sedamdeset posto publiku cine ekonomista,bliza rodbina i vatrogasci po sluzbenoj duznosti.Svetla slika naseg fudbala.
G

Gost1234

pre 9 meseci

Tereni svih klubova u ligi su mogli da se srede milion puta do sad, ali niko nikada nije hteo da se bavi time!!! Samo od bonusa koje su sebi podelili u savezu za plasman na svetsko prvenstvo su mogli da se srede svi tereni u prvoj i drugoj ligi.
w

widzew

pre 9 meseci

Sta ce promeniti? Nista!
S

Samo jedan covek

pre 9 meseci

Uf to je mnogo bitno. Prava prekretnica ce biti kad izbacimo kriminal i korupciju! Nasa liga sluzi za potkosurivanje politickih poena i pranje para, sa sportom nema dodirnih tacaka!
O

OOiO

pre 9 meseci

"Problematika na temu šta činiti onda je već pokrenuta unutar Zajednice Superlige, Fudbalskog saveza Srbije i klubova." Polemika, ne problematika.
G

Gladiola

pre 9 meseci

Niko ne dolazi na utakmice ni po lepom vremenu, a kamoli na minusu. To treba uzeti u obzir. Prvo mora da se podigne kvalitet igre, infrastrukture i same neizvesnosti takmičenja, onda tek možemo da pričamo o ovoj temi
m

metalika moj dobar

pre 9 meseci

prvo moras da sredis drzavu pa tek onda postoji mogucnost sredjivanja sporta . Igras lige evrope,sampiona ,prodajes igrace, drzava pomaze, sponzori...ti u dugu 100 miliona , niko ne reaguje . Nekog hapse za 20 000 duga i 10 gr droge .Sport pun kriminalnih likova, navijaci vode klubove ko to do sada ne zna ?? mozda onaj novi klinja sto dosao u predskolsko prekjuce al do petka ce mu drugari objasniti. Jedni te isti 89 prekrsaja i dalje vode navijanje i dolaze na sportske priredbe.Covek nas izbacio po nalogu sa EP sa sra... u Djenovi on i dalje dolazi na utakmice !! Ej izbacio reprezentaciju i niko nista ?? o cemu dalje ?? hapsis jednu stranu tolerises drugu ...
G

Gost123...

pre 9 meseci

Ja mislim da uopšte o tome ne treba ni razmišljati, već bi trebalo da se pređe na sistem jedna sezona - jedna kalendarska godina, da se prvenstvo igra od kraja marta do početka novembra, tako bi tereni bili u boljem stanju a ne bi bilo potrebe ni da se ulaže u grejanje terena. Ako iko normalan razmišlja o opštoj dobrobiti, a ne o ličnim interesima, onda bi došao do zaključka da se fudbal ipak igra zbog publike, a ne menadžera i kladionica, a ko bi normalan išao da gleda utakmicu u januaru.
B

BokiUSA

pre 9 meseci

Odlican predlog
a

arroyo

pre 9 meseci

jedini problem sa tim je što ti timovi onda nisu u formi kad treba da se igra nokaut faza evropskih takmičenja, ali s obzirom da naši timovi to što su videli, videli su, možda i nije problem
H

Hej

pre 9 meseci

Treba da igraju u januaru pošto su im pripreme očaj sa Bugarima i omladinaca Kipra, a i sneg nije "zagudio" poslednjih 5 godina.
t

tacno

pre 9 meseci

a i da zagudi sneg opet na kvalitetnoj podlozi moze da se igra. Hladnoca nije izgovor,svi smo mi igrali po ledu kad smo bili klinci za dz mogu i oni za finu lovu
P

Pedja108

pre 9 meseci

Nasa zemlja nema klimu kao recimo Engleska, da su blage zime i da moze da se igra. Tereni su inace losi, a pogotovo kad dodje zima, kise, mraz itd. Jedino resenje bi bilo da su svi tereni sredjeni i da imaju grejace, a od toga smo udaljeni svetlosnu godinu. Ali, ne treba da brinemo jer ce fudbalski mag Nedimovic sigurno smisliti briljantno resenje.
B

BokiUSA

pre 9 meseci

Posle ove sramne sezone u Evropi SVIH nasih klubova mi kao razmisljamo o UEFA kalendaru...slucajno ako se dogodi da igramo te utakmice neka se taj Tim vrati sa priprema za jednu ili dva meca I pozdrav...
s

sto bi se vracao

pre 9 meseci

jedino i srpski timovi odu na pripreme..i kad dodju ..to niko. e zna ni sto su otisli..nema akcija..sporo tromo..hvataju ih grcevi..jedino ako uprave ne idu na suncanje
S

Slanina

pre 9 meseci

Ne razumem zasto bi se pomerala liga zbog eventualne Evrope? Pomerili smo pocetak sezone da kao imamo takmicarske utakmice pa nasi klubovi odlazu svoje meceve odmah na pocetku. I da krenemo u januaru, isto bi bilo, odlagali bi utakmice.
K

Kratjer

pre 9 meseci

Srbija nema infrastrukturu da iznese prvenstvo bez zimske pauze tj nema natkrivene stadione (zbog publike) i grejače terena (zbog igrača).
B

BokiUSA

pre 9 meseci

Nismo nikada ni imali. Ni pre 30god ni pre 40 I 50. A tek sada je glupo I razmisljati.
a

a ko ima osim

pre 9 meseci

liga petice?ne verujem da i svi szadioni liga petice da imaju grejace i da su pokriveni...pogotovo francuska i italija..problem je sro ovde nema rrenera ..igraca..pedagoga
m

mare fkv

pre 9 meseci

''Jasno je da je taj scenario pomalo rizičan za takmičarske ambicije naših najboljih klubova, jer može da se dogodi da, recimo, poslednja dva kola odlučuju hoće li proći dalje'' HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
.

.....

pre 9 meseci

Može da važi za Ligu Evrope. Od 36 ekipa 24 idu dalje, tako da januarski termini mogu da budu važni.
m

mare fkv

pre 9 meseci

Liga Konferencija M O Z D A, a tu nece biti relevantno, posto se igra 6 kola.
R

Resenje

pre 9 meseci

Ko bude igrao evropu neka pocne prvenstvo 2 kola ranije.(dok se nederst svi tereni u superligi)🙂ti klubovi ce sigurno imati adekvatne trener za odigravanje utakmica u tom period godine.
J

Jaa

pre 9 meseci

Jeste.
M

Mile led

pre 9 meseci

Vreme je da se JSD izbaci i da procveta Srpski fudbal
s

sto bi se izbacivao

pre 9 meseci

unistavaju ga deset godina..
G

Gostnepoznati

pre 9 meseci

A sneg to pada samo u južnom delu Srbije?
D

Dex911

pre 9 meseci

Pa ako cemo realno zadnjih godina i pada samo tamo. Ovo sto padne u ostatku Srbije tesko da moze da se nazove snegom
U

Ujka Zitko

pre 9 meseci

Контра удар! ПФК!🖤🖤🖤🖤
U

Ujka Zitko

pre 9 meseci

PARTIZAN SAMPION! IZRAZIT FAVORIT!🖤🖤🖤🖤
0

0211

pre 9 meseci

Aj to što zaboravimo tabelu nego što ovi mučenici nemaju snage da trče više od 60minuta
K

Kao

pre 9 meseci

Prvo svi će imati hibridne terene u truper ligi. Bar tako vele u fs. Kao drugo mnogo smo južnije od Nemačke gde se već od 10 januara igra prolećni deo. Ni oni sem Šslea nemaju skroz pokrivene stadione a tamo je dosta hladnije. Evo već 20 g su zime ko pozne jeseni ili rana proleća ovde. Tako da mogu komotno da idu na pauzu 30 decembra a da krenu 15 Januara. Kao treće ko će sa juga Srbije i dočekati da igra Evropu a kamoli da prezimi. Nego ni mnogo veći klubovi će teže moći da prezime u Evropi. Ovo se treba uvesti jer su igrači i klubovi profesionalni zarađuju i u manjim klubovima 5 put više nego ostali radni ljudi a u najvećim 55 puta više. Igralo se u YU još 50tih Napoli travnatim polušljakastim terenima u Januaru i tad nije smetalo našim igračima koji su za razliku od ovih igrali iz ljubavi i strasti za navijače koji su zbog kvaliteta dolazili i na minus 5 do minus 10 da gledaju na punim stadionima virtuoz koji su u slalomu loptom činili čuda.. Kad smo bili Svetska sila
S

Srbija u bojama trobojke

pre 9 meseci

Pogledajte garnituru opreme Australije na meču protiv J. Koreje. Ne mogu 3 različite boje, a?
G

Gandalf.treci

pre 9 meseci

To da ne može je samo propaganda za nas dunstere u Srbiji, jer se po svaku cenu gora ta čisto crvena kombinacija Il crveno bela što je i krajnji cilj!
l

lool

pre 9 meseci

Bez neke regionalne lige nema zivota.I to da ima i drugu ligu.I da se ne igra uporedo sa domacom ligom nego samo REGIONALNA!Nema zivote bez toga mozemo da se busamo u grudi do sutra.Ovo nije fudbal sto mi imamo.Suoer liga,orva liga,opstinska gotovo da nema razlike kad vidis one njive i pesacenje igraca.Zvezda i Partizan ako ne nameste sklanjalicuonda im ekipe parkiraju autobus u blatu.Nema tu srece,ni napretka,ni igre

Bibras Natcho

pre 9 meseci

Nažalost, sve je to istina ....
a

a ko bi

pre 9 meseci

onda u bosni i makedoniji crnoj gori ispunjavao uslove..mozda u hr tri stadiona..u sloveniji ne znam..ali ko bi ovde gledao celje i comazale

rising999phoenix@gmail.com

pre 9 meseci

Kratka pamet je i inače jedna od klasičnih balkanskih osobina. Kada se igralo zimi onda je bila kuknjava na sve strane Za januarsku zabavu je potrebno bar 20 stadiona (pa neće svake godine isti klubovi biti u prvoj ligi) - ne samo sa hibridnom travom i grejačima,već i sa pristojnom infrastrukturom za navijače kako bi iko imao volju da dolazi. To šta je bilo pre 50+ godina može da se zaboravi. Dakle, mnoštvo praktično novih stadiona kojih nema. Pa to kad se reši...onda pričajte priče...
J

Jöle 39

pre 9 meseci

Kakva naša liga i prekretnice kada se ovde sve već zna u junu. Potrebna je peticija da se najveći uništitelj Srpskog fudbala izbaci na par godina
N

Nenad1246

pre 9 meseci

A što tako? Što ti tolko smeta Partizan? Pa nema više Toleta sad po malk štit al da se to prvazići.
M

Maestro

pre 9 meseci

Mi da smo normalna drzava,onih 70-80 miliona sto je dato za tri stadiona u Leskovcu,Zajecaru i Loznici cije odrzavanje samo kosta tri miliona godisnje trebalo je iskoristiti da svi klubovi prve i druge lige dobiju hibridne terene(jedan hibrid kosta 500 hiljada eura) sa grejacima i reflektore,i da se prva i druga liga smanje na po 12 klubova!A ne da nam ulaze u ligu klubovi koji igraju po livadama ili na tudjim terenima...
a

ali nisi

pre 9 meseci

primetio koliko se vec takenata pojavilo na ta tri stadiona..
Г

Гоуст

pre 9 meseci

Какав наш фудбал,људи....
H

Heygel

pre 9 meseci

Ma, što kaže Željko Pantić, ako zaživi Superliga i njihov sistem takmičenja, uzalud nam da vodimo računa o kalendaru balkanizovane UEFA-e.
P

Prdoje

pre 9 meseci

Jedino normalno takmičenje je u Skandinaviji i belorusiji, od Marta do novembra. Kroz celu godinu. A vi samo menjajte , idite igrati na peštersku visoravan u januaru.
L

Loki1389

pre 9 meseci

Pa tamo ne igraju decembar januar februar jer su tamo tada preoštre zime, ovde nije sneg padao duže od 5 dana već godinama
P

Prdoje

pre 9 meseci

Pa evo i kod nas u Istri, tereni su oranice, pa se očekuje u vašoj zemlji da će biti bolji u januaru. Kakve veze ima sneg, tereni su oranice.
g

gost77

pre 9 meseci

pa vrlo jednostavno ako zabeli i ne mogu da igraju po oranicama neka menjaju domacinstvo ili nek igraju na stadionima gde je to izvodljivo, i ovako nemaju vise od 200-300 gledaoca pa im svejedno gde se odigravaju utakmice

rising999phoenix@gmail.com

pre 9 meseci

Kako si jednostavan ljubi ga majka.
J

Ja sam jaaa

pre 9 meseci

Ma kakva zimska pauza, unapredite prvo terene u Srbiji tako da im ni sneg ne moze nista. Ovolika pauza traje kako bi se izbegao sneg i katastrofalno stanje terena, kakvo je vreme u poslednjih mesec dana, komotno je moglo da se igra.
V

Vinke

pre 9 meseci

Prvo i osnovno da se smanji liga na max 10 do 12 klubova da se napravi cetvorokruzni sistem takmicenja kao u Hrvatskoj m cilj je jasan 4x svako sa svakim po 2 puta kuci i 2 puta u gostima.
S

Salamander

pre 9 meseci

Tako je, to je 36 utakmica, jačih utakmica nego ovo što gledam danas.
4

474747

pre 9 meseci

Taman da se smanje troskovi gostovanje Beograd,Novi Sad najduzi put Backa Topola,a ostatak srbije da igra srpsku ligu
B

BokiUSA

pre 9 meseci

Bilo je I to ranije. Zadnji derbi gledalo 12000 ljudi. Dosadno brate. A da se smanji broj klubova podrzavam. 12 klubova x2 (24 meca) plus treba ubaciti pored kupa I liga kup I ovi sto igraju Evropu to je dovoljno utakmica. Ranije da pocne prvenstvo. Vec u Avgustu. Jer zaista nemamo uslove za zimu. Nismo ni u staroj Yugi a tek sad...
h

halo

pre 9 meseci

Šteta, ova dva meseca kad se ništa ne igra je uvek najbolji deo sezone.
Г

Гост

pre 9 meseci

😂😂😂
n

nick kerr

pre 9 meseci

Боље играти у јулу у девет увече него у фебруару
N

Nenad1246

pre 9 meseci

Kruševac još nema reflektore. IMT nema stadion, ulazi Inđija koja već 15 godina igea jo-jo, a ništa nije uradila na infrastrukturi.
G

Ghostovanje

pre 9 meseci

Kruševac ima reflektore bar zadnjih desetak godina, ne znam u kojoj zemlji ti živiš.
:

:) :)

pre 9 meseci

Sve dok moćnici koji peru pare preko blizanaca sa autokomande budu i dalje sprečavali privatizaciju, samo će se nastaviti propadanje…
t

thrylos

pre 9 meseci

Prosek gledalaca u januaru će bi 65. Ko će da dođe na ovakve stadione po minusu?
3

3579

pre 9 meseci

Ми увек каскамо за светом. Лига под хитно да се смањи!!!
G

GoničRobova

pre 9 meseci

Treba biti ugašena svaka profesionalna liga koja u današnje vreme ne može imati 10 hibridnih terena, koji su adekvatno opremljeni (reflektori, VAR...). Igrajte onda amterski i ćao
m

marguez93

pre 9 meseci

Nema od toga nista... pricaju samo da im prodje dan... nista se naravno nece menjati nego neka se pise o necemu....
B

Borracho

pre 9 meseci

Aj u sto marke da Srbija u sledećih 10 godina nikad neće imati više od 1 kluba koji će igrati Evropu u januaru.
D

Dorcolac

pre 9 meseci

a do sad je imala?
3

39393939

pre 9 meseci

Pa gde da igraju kad ga smrzne i ode u minus? Da uzmu termin u nekoj sali pa da igraju 5ba5?
G

Gostih

pre 9 meseci

Prvo neka se skrati broj klubova, jer ovo sada je rašomonijada od kvaliteta takmičenja. Drugo, infrastruktura. Ako svi imaju grejače terena, može da se igra komotno. A nešto se ne sećam da je u januaru sve prštalo od snega. Padao sneg ukuono 7 dana. Treće, mesec dana pauze je mnogo. 20 dana je maksimum maksimuma. Onda neće biti potrebe za komplet nove pripreme. Ali kako onda stići i na Maldive i Sejšele. Baš problem. Sve u svemu, dok ne bude neko profesionalan i stručan u Savezu, nema ništa od toga.
7

799

pre 9 meseci

prvo, koji strucni ljudi, nedimovic ? Ili Dzajic koji je igrao fudbal u vreme kraljevine...i drugo, kako da dodju strucni, kad mi imamo samo jednog strucnjaka,naseg preśednika, koji odlucuje o svemu, i u svemu je najbolji, najpametniji! Donesena odluca skracicavanja lige, a on obori odluku
g

gostioničarcic

pre 9 meseci

ovi naši ce brze izgubiti te evro mečeve da bi de vratili na splavove turske/kipra
V

Vikomb

pre 9 meseci

Sta svemoguci odluci, tako ce i biti. Skracenje liga je odbaceno na dan zvanicne implementacije, zasto neko misli da ovo mora biti do maja? Srbija brale