Pogodak Fernandeša za 1:1 (© AFP)
Pogodak Fernandeša za 1:1 (© AFP)

Sredom deca, subotom odrasli ljudi: Mangup Bruno Fernandeš tuče glavom kao nogom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 15:23

Mančester junajted protiv Evertona sačuvao savršen učinak na premijerligaškim gostovanjima ove sezone – 3:1

Kao deca u Istanbulu – kao odrasli u Liverpulu. A Bruno Fernandeš kao mator. Snažan uticaj Portugalca na igre i rezultate Mančester junajteda ocrtao se i na travi Gudison parka. Doživoe je bivši kapiten Sportinga iz Lisabona gostovanje Evertonu kao predstavu u lutkarksom pozorištu, pomerao svoje, a centar za ravnotežu igračima protivničkog tima i vodio Crvene đavole do pobede u prvom duelu subotnjeg programa osmog premijerligaškog kola – 3:1.

Mada je u sredu tim Olea Gunara Solskjera pretrpeo rezultatsku sramotu od Bašakšehira u Ligi šampiona (1:2), a krvožedna ostrvska javnost tražila smenu Norvežanina, njegov centralni vezista uvukao se u ulogu lidera i dokazao da je jedno od isplativijih pojačanja velikana sa Old Traforda poslednjih godina. Nisu se Ed Vudvord i kompanija proslavili izborom novajlija minulih sezona, međutim, sa Brunom su pogodili u centar mete.

Izabrane vesti

Dobili su fudbalera sposobnog da sam rešava utakmice. Koliko god one bile komplikovane. Makar i na travi doskorašnjeg lidera.

Dokaz prvi: u trenucima kad je Mančester bio na kolenima, primivši gol iz prvog udarca ka Davidu de Hei, ispoljio je Fernandeš kvalitet za kakav ni navijači Junajteda nisu znali da poseduje. Igru glavom! Dosad je mahom pogađao iz prekida (penali ili slobodni udarci), znao je i iz igre kad se namesti na šut, da bi se u derbiju dana posle kombinacije Huana Mate i Luka Šoa podigao na centaršut – za razliku od Majkla Kina i iznenadnog povratnika među startere, Mejsona Holgejta – i kao da je tukao iz topa, a ne čelom, savladao Džordana Pikforda.

Dokaz drugi: izvlačenje na levi bok, teledirigovana lopta namenjena Markusu Rašfordu, špic engleske reprezentacije nije uspeo da je „lizne“, ispalo je još bolje, jer je Brunov ubačaj prevario golmana Evertona i za samo sedam minuta tokom prvog poluvremena Mančester je preokrenuo.

Ne prvi put ove sezone. Gubio je na Ameks stadion, pa se izvukao u Brajtonu baš preko Fernandeša, klecao je na Sent Džejms parku, a Bruno je izvukao ekipu i protiv Njukasla. U duelu sa Evertonom još jednom. Ne može biti slučajno. Možda su rezultati Junajteda ispod očekivanja, ali makar prikazuje odlike tima koji se nikad ne predaje. I koji je zadržao savršen prvenstveni učinak van Teatra snova.

A Bruno Fernandeš dokazuje da vredi svih 55.000.000 evra. Otkako je stigao dao je 13 golova na 21 prvenstvenoj utakmici (uz deset asistencija, od kojih je poslednja upisana u nadoknadi posle kontre, za prvenac Edinsona Kavanija u crvenom dresu). U gostima je sjajan. Deset mečeva – devet pogodaka.

Tako raspoloženom plejmejkeru odbrana Evertona skoro da ništa nije mogla. Napad je svoje odradio. I to iz prve šanse na utakmici, tako što je Brazilac Bernard udarcem kroz noge Aronu Van Bisaki ilustrovao da je defanziva slabiji deo Solskjerovog tima.

Imao je domaćin sjajnu šansu preko Luke Dinja (prečka), mučio je Dominik Kalvert Luin Viktora Lindelofa u vazduhu, ali je strelac osam premijerligaških golova stao. Možda i zbog toga što nije imao podršku suspendovanog Rišarlisona, a malo i zbog utisak da su podbacili kreativci poput Džejmsa Rodrigeza i Gilfija Sigurdsona.

Da bar ima Bruna Fernandeša...

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Brajton – Barnli 0:0

Sautempton – Njukasl 2:0 (1:0)

/Adams 7, Armstrong 82/

Subota

Everton – Mančester junajted 1:3 (1:2)

/Berard 19 – Bruno Fernandeš 25, 32, Kavani 90+5/

16.00: (2,75) Kristal Palas (3,25) Lids (2,60)

18.30: (1,40) Čelsi (4,50) Šefild Junajted (8,50)

21.00: (1,88) Vest Hem (3,50) Fulam (4,30)

Nedelja

13.00: (6,00) VBA (4,10) Totenhem (1,55)

15.00: (2,50) Lester (3,10) Vulverhempton (3,00)

17.30: (2,15) Mančester Siti (3,45) Liverpul (3,35)

20.15: (1,68) Arsenal (3,80) Aston Vila (5,20)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Bruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara