Antonio Konte, Đenaro Gatuzo i Andrea Pirlo (©Reuters, ©Shutterstock)
Antonio Konte, Đenaro Gatuzo i Andrea Pirlo (©Reuters, ©Shutterstock)

Sreda u Seriji A: Skudeto ispiti za Kontea, Gatuza i Pirla

Vreme čitanja: 9min | sre. 16.12.20. | 13:10

I danas promo kvote u Mozzartu. Dvojka na Milan u Đenovi čak 1,60. Probajte da nađete negde veću kvotu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dve najvažnije utakmice u 12. kolu Serije A se igraju u Milanu i u Torinu. Na San Siru ćemo videti “belgijski” derbi između Lukakua i Mertensa, dok ćemo u Torinu na duel Dibala - Papu Gomez morati da čekamo drugo poluvreme budući da najave kažu da će obojica početi meč na klupi. Za Kontea, Gatuza i Pirla večerašnji mečevi su svojevrsne probe za ambicije Intera, Napolija i Juvea u ovoj sezoni. Milan bez Ibrahimovića, Kjaera, Benasera i Gabije protiv Đenove želi da iskoristi direktne sudare rivala i poveća svoju prednost na tabeli. Sasuolo osokoljen povratkom Čiča Kaputa ima nameru da nastavi uspešnu seriju (četiri pobede i remi) na gostovanjima u Seriji A protiv Fjorentine. Trener Ivan Jurić je ustalasao čaršiju u Veroni da neće više tolerisati da mu rasprodaju igrače, a naš Siniša Mihajlović želi da “zagorča” debitantski meč Specije u Seriji A na njenom stadionu Piko.

Izabrane vesti

INTER - NAPOLI

Antonio Konte bi mogao, ako pobedi večeras, da postane drugi trener Intera u istoriji koji je na prva tri odmeravanja snaga u Seriji A odneo svaki put pobedu nad Napolijem. Međutim, Inter i u ovoj sezoni potvrđuje da bolje igra na gostovanjima nego na sa San Siru. Isto važi i za Napoli, Gatuzovi igrači su se svaki put vratili kući pevajući u ovoj sezoni sa gostovanja u Seriji A. Bodove su gubili samo na San Paolu, koji je u međuvremenu preimenovan “Dijego Armando Maradona”.

Večerašnji duel je definisan i kao prvi veliki ispit za skudeto budući da dobar deo bivših fudbalera, trenera i novinara smatra da će Inter, Napoli i Juve, na kraju, odlučivati o šampionskoj tituli.

Trener Intera, hteo - ne hteo, mora da pošalje na teren napadački tandem Lukaku-Lautaro Martinez pošto će Aleksis Sančez, iz predostrožnosti preskočiti večerašnji i meč sa Specijom. Neće biti iz istih razloga ni drugog Čileanca, Vidala, budući da je još uvek rovit. Dobra vest za Nerazure je ekspresni Hakimijev povratak u tim. Marokanac je izašao u drugom poluvremenu protiv Kaljarija zbog povrede, ali je juče bio regularno na treningu u Pinetini. Ipak, kako najavljuju izveštači koji prate Inter, Darmjan bi trebalo da počne meč od prvog minuta na desnom boku, dok će Hakimi čekati šansu na klupi.

Među startere se vraća i Galjardini dok će Eriksen ponovo na klupu. Izgleda da je Konte uspostavio čvrstu hijerahiju kada je u pitanju odbrambena linija: Škrinjar, De Fraj i Bastoni će sedmi put zaredom početi meč od prvog sudijskog zvižduka.

Glavna uzdanica Intera ostaje Lukaku. Belgijanac je u ovoj sezoni već postigao 20 golova (10 u Seriji A, 5 u Ligi šampiona i 5 u Ligi nacija). Protiv sebe Romelu će imati Kulibalija s kojim je oba puta izašao kao pobednik u prošlosezonskim sudarima u Seriji A, dok je u Kupu Italije Senegalac bolje prošao.

U odsustvu Osimena, Rino Gatuzo ostaje veran svojoj startnoj postavi “atomskih mrava”: Mertens, Insinje, Lozano plus Zjelinski. Jedina nedoumica oko sastava, osim uobičajene vezane za čuvara mreže Ospina ili Meret, se odnosi na vezni red; da li da se opredeli za radilicu Demea ili klasu i fantaziju Fabijana Ruiza. Budući da će Konte igrati sa trkačkim srednjim redom Barela, Brozović, Galjardini, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako vidimo Dema u startnoj postavi.

INTER (3-5-2): Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Galjardini, Brozović, Barela, Jang - Lukaku, Lautaro Martinez.

NAPOLI (4-2-3-1): Ospina - Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Mario Rui - Fabian Ruiz, Bakajoko - Lozano, Zjelinski, Insinje - Mertens.

ĐENOVA - MILAN

Đenova nikada do ove sezone nije izgubila pet uzastopnih mečeva kao domaćin u prvenstvu. Protiv Rosonera bi taj negativan rekord mogao da bude povećan na šest, tim pre što Milan ne zna za poraz u Seriji A od završetka lokdauna: 17 pobeda i šest remija.

I danas promo kvote u Mozzartu. Dvojka na Milan protiv Đenove je 1,60. Probajte negde da nađete veću kvotu!

Oba tima imaju veliki broj startera van stroja. Trener Grifonea Maran ne može da računa na Zapatu, Biraskija, Zapakostu, Pandeva, Kasatu i Pariđinija, dok je Pioli i dalje bez Ibrahimovića i Kjaera, a njima su se u ambulanti u Milanelu pridružili Gabija i Benaser. Večeras ćemo na Marasiju ponovo videti mladog Kalulua pored Romanjolija u bedemu ispred Donarume. Takođe, Tonali će dobiti novu šansu pošto je Benaser povređen. Kormilar Rosonera ima dva rebusa u napadu: Rebić i Čalhanoglu su neupitni dok za preostala dva mesta u ofanzivnoj liniji konkurišu Salemakers, Kastiljeho, Brahim Dijaz i Leao.

U timu Đenove bi trebalo ponovo da vidimo našeg Ivana Radovanovića, tim pre što se Maran opredelio ponovo za formaciju 4-4-2 i u toj postavci nekadašnji igrač Kjeva daje veće garancije od Milana Badelja. U napadu ima sigurno mesto Skamaka koji je postigao u ovoj sezoni šest golova na Marasiju dok će mu partner u špicu biti Šomurodov ili Pjaca pošto se Pandev povredio.

ĐENOVA (4-4-2): Perin - Goldaniga, Bani, Mazijelo, Pelegrini - Lerager, Badelj, Rovela, Sturaro - Skamaka, Šomurodov.

MILAN (4-2-3-1): Donaruma - Kalabria, Kalulu, Romanjoli, Ernandez - Tonali, Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Leao - Rebić.

JUVENTUS - ATALANTA

Juventus je jedini tim u Seriji A koji Đan Pjero Gasperini nije uspeo da pobedi otkako sedi na klupi Atalante. Jedini trijumf je stigao u Kupu Italije. Dosadašnji skor Gasperinija protiv tima u kojem je počeo igračku i trenersku karijeru je poprilično mršav: pet poraza i tri remija.

Dva tima vezuju i problemi sa Argentincima: Dibala u Kontinasi, a Papu Gomez u Zingoniji. Dibali naruku nikako ne ide Moratina odlična forma. Španac je postigao devet golova u ovoj sezoni, nikada u svojoj karijeri nije bio tako efikasan u prva tri meseca takmičenja. Istina, efikasniji je bio u Ligi šampiona (šest golova) nego u Seriji A (tri gola), ali je isto tako nepobitno da Ronaldo bolje igra kada pored sebe ima Španca, a ne Argentinca.

Papu Gomez je uvršten na listu putnika za Torino tek posle intervencije predsednika Atalante Perkasija koji je od Gasperinija i Argentinca tražio da stave interes kluba ispred međusobnih razmirica. Podsetimo, Gomez je odigrao sve utakmice Atalante u sezoni osim poslednje protiv Fjorentine koju je presedeo na klupi.

Prema najavama iz tabora Bjankonera, Pirlo ima nameru da pošalje na teren sastav koji će biti veoma fleksibilan i sposoban da igra u različitim formacijskim postavkama. Počeće sa sa 3-4-1-2, ali sa polivalentnim Kvadradom i Kjezom, kao i Remzijem. Juve će se lako transformisati u konzervativniju postavku 4-4-2.

Na drugoj strani Gasperini je nameran da izvede isti tim koji smo videli protiv Fjorentine, što znači da će se Papu Gomez ponovo smestiti na klupi.

JUVENTUS (3 -4-1-2): Ščešnji - De Liht, Bonuči, Danilo - Kvadrado, Mekeni, Artur, Kjeza - Remzi - Morata, Ronaldo.

ATALANTA (3-4-1-2): Golini - Toloi, Romero, Đimsiti - Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens - Pesina - Malinovski, Zapata.

FJORENTINA - SASUOLO

Sasuolo je na poslednja dva gostovanja na Artemiju Frankiju oba puta pobedio Fjorentinu. Poslednji tim koji je uspao da veže tri trijumfa u Firenci je Lacio, od sezone 2013/2014 do 2015/2016.

U Firenci kruži strah da bi Fjorentinu mogla da zadesi slična sudbina kao pre gotovo 30 godina kada je ispala u Seriju B iako je imala asove poput Batistute u svojim redovima. Sastav koji Prandeli ima na raspolaganju ne samo da ne bi trebalo da strahuje za prvoligaški status već bi trebalo da učestvuje u trci za mesto u Ligi Evrope.

Trener Ljubičastih protiv Sasuola ne želi da eksperimentiše. U startnu postavu se vraća Kastrovili, a svi senatori, uključujući Riberija i Kaljehona, biće na terenu od prvog minuta. Dušan Vlahović će ponovo predvoditi napad Ljubičastih dok će Milenković komandovati odbranom sa Pecelom.

Fudbaleri Fjorentine (©Reuters)Fudbaleri Fjorentine (©Reuters)

U tim Sasuola se posle dužeg vremena vraća Čičo Kaputo. Bez svog golgetera tima Roberta de Zerbija se prilično mučio u poslednja tri kola u napadu. Sasuolo je sa Kaputom bio najefikasniji tim u Seriji A, bez njega na poslednjih pet mečeva su postigli samo tri gola. Večeras ćemo na Frankiju videti najjači sastav Sasuola, ukljlučujući i “četiri tenora” iza leđa Kaputa, Berardija, Đuričića i Bogu plus Lokatelija na sredini terena.

FJORENTINA (4-4-1-1): Drongovski - Kaseres, Milenković, Pecela, Biragi - Kaljehon, Amrabat, Pulgar, Kastrovili - Riberi - Vlahović.

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji - Toljan (Ajhan), Marlon, Ferari, Rožerio - Obijang, Lokateli - Berardi, Đuričić, Boga - Kaputo.

VERONA - SAMPDORIJA

Kao grom iz vedra neba su odjeknule Veronom reči trenera Ivana Jurića da neće ostati u gradu Romea i Julije ako mu opet budu rasprodali tim kao što je to bio slučaj prošlog leta. Verona se nalazi u zoni Lige Evrope uprkos rasprodaji najboljih igrača tokom leta i serije povreda koji su Jurića primorali da se dovija za svaku utakmicu kako da ukomponuje tim.

Jurića izjava se dovodi u vezu sa sve glasnijim najavama da se veliki klubovi interesuju za njege. Prošlog leta je odbio ponudu Fjorentine, ali je pitanje da li će odoleti sirenama Lacija koji još uvek nije produžio ugovor sa Simoneom Inzagijem. U Rimu kruži već neko vreme priča da bi upravo Jurić mogao da nasledi mlađeg Inzagija.

I protiv Sampdorije, Verona neće moći da računa na nekoliko igrača: Četina, Vijeru, Benasija, Favilija i Kalinića. Prema najavama italijanskih izveštača, Jurić ima nameru da pošalje isti sastav koji je pobedio Nebeskoplave na Olimpiku. Jedina novina će biti Di Karmine umesto Salseda u špicu napada.

Sampdorija dolazi prilično oslabljena na Bentegodi. Pored povređenih, Berežinskog i Kejte, trener Klaudio Ranijeri je odlučio da ostavi u Đenovi Kandrevu i Gabijadinija, želeći tako da pošalje jasan signal pomenutoj dvojici igrača ali i ostatku tima. Samp je na poslednjih pet mečeva samo jednom uspeo da izbegne poraz, protiv Torina, i ponovo se našla u vrućoj zoni Serije A. Oko sastava tima Ranijeri ima samo još jedno nerešeno pitanje: ko će praviti društvo Kvaljareli u napadu. Ramirez i Vere nisu bili ubedljivi u poslednje vreme tako da nije isključeno da šansu dobije La Gumina.

VERONA (3-4-2-1): Silvestri - Lovato, Davidovič, Manjani - Faraoni, Tameze, Velozo, Dimarko - Barak, Zakanji - Di Karmine.

SAMPDORIA (4-4-1-1): Audero - Ferari, Jošida, Tonelli, Auđelo - Damsgard, Silva, Ekdal, Jankto - La Gumina - Kvaljarela.

SPECIJA - BOLONJA

Istorijsko veče za Speciju. Novi prvoligaš iz Ligurije će prvi put igrati na svom stadionu Piko utakmicu Serije A. Svečarsku atmosferu je donekle pokvario poraz od Krotonea, ali je trener Italijano zadovoljan što će imati ponovo na raspolaganju Enzolu. Specija u Čezeni, kao domaćin, nije ostvarila nijednu pobedu i u ligurijskoj varoši se nadaju da će na njihovom Piku stići i prva prava “domaćinska” radost.

Siniša Mihajlović i njegovi igrači su dvostruko “naloženi” protiv Specije. Prvi motiv je da izbrišu iz sećanja prošlonedeljni debakl protiv Rome a drugi je da vrate milo za drago Speciji koja ih je izbacila iz Kupa Italije pobedivši ih 4-2 na Dal’Ari.

U tim Bolonje se vraća Dajks, ali je Miha izgubio na 40 dana Mbajea, dok je Hiki pozitivan na Kovid-19. Njih dvojica se dodaju na već dugačku listu startera koji su van pogona: Orsolini, Skorupski, Skov Olsen, Skouten, Sansone.

U odnosu na tim koji smo videli protiv Rome, srpski trener će povređenog Mbajea zameniti sa Dajksom ili Tomijasuom, dok bi pored Danila trebalo da igra Paz. Radikalnije promene se očekuju na sredini terena gde će Poli i Svanberg ustupiti mesto Medelu i Domingezu.

SPECIJA (4-3-3): Provedel - Ferer, TerCi, Erlić, Bastoni - Bartolomei, Riči, Mađore- Đazi, Enzola, Farias.

BOLONJA (4-2-3-1): Ravalja - De Silvestri, Danilo, Tomijasu, Densvil - Medel, Domingez - Vinjato, Soriano, Barou - Palasio.

SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)

/Skjatarela 45 - Imobile 25/

Sreda

18.30: (1,97) Juventus (3,50) Atalanta (3,90)

20.45: (2,60) Fjorentina (3,30) Sasuolo (2,70)

20.45: (5,70) Đenova (4,00) Milan (1,63)

20.45: (2,35) Inter (3,40) Napoli (3,00)

20.45: (2,45) Parma (3,35) Kaljari (2,90)

20.45: (2,70) Specija (3,30) Bolonja (2,60)

20.45: (2,25) Verona (3,30) Sampdorija (3,25)

Četvrtak

20.45: (1,50) Roma (4,40) Torino (6,25)

*** kvote su podložne promenama

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

NapoliĐenaro GatuzoAntonio KonteAndrea PirloFjorentinaJuventusMilanInterInter Milan

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara