SRBIJA – TIM ZA LUKSEMBURG: Piksi kreće sa paklenim napadom, sredina puca od kreacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 20:56

Dragan Stojković u standardnoj formaciji 3-4-1-2

Dobra atmosfera izazvana dopbrim rezultatima u prethodnom periodu – prisutna. Ambicija da se preko provg favorita grupe, selekcije Portugalije, ode direktno u Katar – prisutna. Optimizam nacije i selektora Stojkovića – prisutan. Orlovi imaju sve preduslove da u meču protiv Luksemburga najave lepe stvari u budućnosti i potvrde da su sa novim šefom stručnog štaba dobili jasan, ofanzivni identitet.

Izabrane vesti

Kada se tome doda da selekcija Luksemburga, ma koliko bila nezgodna, ne pripada prvom i drugom ešalonu evropskog fudbala, ne treba da čudi što Dragan Stojković neće čekati. Na travu Marakane poslaće ultra ofanzivnu postavu, koja će, sasvim sigurno, biti po voljii navijača u Ljutice Bogdana i onih pored malih ekrana.

Dilema skoro i da ne postoji: Srbija će sutrašnji meč početi u formaciji 3-4-1-2. Kao protiv Portugalije selektor Srbije se odlučio da igra sa dvojicom napadača i na taj način ispoštuje vrhunsku formu Dušana Vlahovića, kao i zaostavštinu najboljeg strelca našeg fudbala Aleksandra Mitrovića. Njih dvojica su zajedno delovali kao tandem i protiv Portugalije u prvom poluvremenu. I to nije najbolje izgledalo, obzirom da je jedna od najboljih evropskih selekcija vešto koristila višak prostora u sredini.

Međutim, Luksemburg je nešto drugo. Poslednja izdanja Orlova ukazuju da nemamo od čega da strahujemo, pošto Srbija pod Piksijem ima moćnu tranziciju i brzinu. U to su se uverili i Portugalci.

Iza napadača Fjorentine i Fulama delovaće Dušan Tadić kao klasičan plejmejker, i neko ko bi trebalo da predstavlja sponu između pomenutih napadača i ostatka tima. Na papiru sjajno, ali je jasno da će veliko opterećenje trpeti igrači po bokovima Darko Lazović i Kostić, te Sergej Milinković Savić i posebno Nemanja Gudelj.

Velikiih promena neće biti ni u odbrani. Trojka u sastavu Milenković, Stefan Mitrović i Pavlović, nametnula se kao prvi Piksijev izbor. Kao i golman Predrag Rajković.

Ovakva formacija ostaviće mogućnost Piksiju da ima dovoljno aduta na klupi. Očekuje se da šansu sigurno dobije Filip Đuričić, možda i najbolji pojedinac meča protiv Katara. Taj duel dobro je došao i Luki Joviću. Šansi se nadaj, sasvim sigurno, Maksimović, Ristić, možda kao faktor iznenađenje, ako bude bilo potrebe, Veljko Birmančević.


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiAleksandar MitrovićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara