Srbija bez glave i repa u Beču: Austrijanci nam spakovali dva komada kao na treningu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 21:14

Horor početak na Ernest Hapelu

Slušali smo izjave iz tabora Orlova da se prethodnih dana radilo žestoko na utezanju odbrane i da je to prioritet svih prioriteta uoči odlaska na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj. Nadali smo se i da će biti tako, ali početak meča na bečkom Prateru ne obećava. Čak bismo smeli da konstatujemo da se selektoru Engleske Geretu Sautgejtu smeši brk pre utakmicu u Gelzenkirhenu.

Srbija se raspala na bečkoj travi u prvih 15 minuta. Austrijancima je taj period igre bio dovoljan da smeste dve lopte iza leđa Vanje Milinkovića Savića. Opet se odlučio selektor Stojmković da promeni izgled odbrane i zaigra sa četvoricom pozadi. Tandem centralnih štopera činili su Gudelj-Veljković, dok su po bokovima delovali po vokaciji centralni defanzivci Spajić i Strahinja Pavlović.

Izabrane vesti

Imao je naš tim problem posle samo 16 sekundi, kada je domaćin tražio najstrožu kaznu posle kontakta Spajića i Baumgartnera. Međutim, ozbiljnu inicijativu Austrijanci su naplatili posle samo deset minuta. Sjajnu loptu poslao je Baumgartner prema Vimeru koji je prošao pored Gudelja i Veljkovića i potom lako prevario Savića.

Tragično smo delovali tri minuta kasnije. Prosta dubinska lopta Griliča ka Baumgartneru pocepala je našu odbranu na sitne froncle. I opet su se radovali domaći navijači.

Međutim, nije samo odbrana Srbije zakazala na početku meča. Branili su se Orlovi u niskoj zoni, sa devetoricom iza lopte. Ali radili su to pasivno i mlako. Teško je reprezentacija Srbije razmenjivala pasove i držala loptu u posedu.

Tome u prilog i statistika. U prvih 15 minuta Srbija je imala samo 19 kompletiranih dodavanja. Baš ne sluti na dobro.


tagovi

Vanja Milinković SavićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara