Spremite se: Real Madrid posle pet godina izlazi na zimsko tržište, cilj kupovina dvojice igrača

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 14:09

Odlučeno nakon jutrošnjeg sastanka u Valdebebasu

Zimsko tržište bilo je nešto poput 'zabranjene teritorije' za Real Madrid u poslednjih pet godina. Braim Dijaz došao na Santijago Bernabeu početkom januara 2019. iz Mančester Sitija i zatvorio vrata. Od tada Kraljevski klub nikoga nije kupio tokom zime. Međutim, silom prilika, ova tradicija biće prekinuta u predstojećem prelaznom roku.

Nakon što su Florentino Peres, Hose Anhel Sančes (izvršni direktor) i Karlo Ančeloti, jutros održali hitan sastanak u Valdebebasu, doneta je odluka da se Kraljevski klub aktivira u januaru, a sve usled teške povrede Danija Karvahala, kome predstoji pauza od najmanje osam meseci.

Izabrane vesti

Italijanski stručnjak ostao je samo sa Lukasom Vaskezom kao opcijom na desnom boku - koji pritom nije klasičan, prirodni bek - tako da će se Madriđani dati u potragu za Karvahalovom zamenom. Kako piše Marka, biće to primarni januarski zadatak, ali ne i jedini. Real želi da pazari i štopera, mladog igrača s jačom levom nogom, imajući u vidu učestale povrede Davida Alabe.

Austrijanac je počeo s laganim treninzima, uskoro bi trebalo da se vrati, pa opet, imajući u vidu njegove godine, ne čudi što prvak Evrope ima u planu angažovanje još jednog centralnog defanzivca.

Kada je bek u pitanju bek, Beli klub će prvo dobro analizirati situaciju sa Trentom Aleksanderom Arnoldom, prvom metom za leto. Ukoliko se u naredna dva meseca napravi pomak u pregovorima sa Englezom, koji bi trebalo da dođe na Bernabeu kao slobodan igrač, onda će Real ići po jeftinu opciju ove zime. Tek toliko da Vaskez dobije podršku. Ali ako bi kojim slučajem TAA rešio da produži ugovor sa Liverpulom, nije isključeno da Madriđani plate ozbiljan novac za novog desnog beka.

Trenutno osim Aleksandera Arnolda nema konkretnih imena u fokusu...

Kupovina štopera, kako se navodi u tekstu istog izvora, nije pod obavezno. Kraljevići će ozbiljno da zagrizu samo pod uslovom da na svim nivoima u klubu određena meta bude prepoznata kao dugoročno rešenje. Već neko vreme Real prati trojicu mladih centralnih defanzivaca. U pitanju su Jorel Hato (18) iz Ajaksa, Vitor Rejs (18) iz Palmeirasa i Kastelo Lukeba iz RB Lajpciga.

Rejsu šanse smanjuje činjenica da bolje igra desnom nogom, Hato je momak koji verovatno ne bi mogao odmah u startnu postavu, dok je Lukeba po svim karakteristikama ono što treba Realu - pouzdan defanzivac, dobar tehničar, lagan na lopti, pa još sa ozbiljnim iskustvom u Ligi šampiona.

"Ančeloti čeka povratak Davida Alabe na teren. U međuvremenu, Oreljan Čuameni je alternativa za svaku prehladu Ridigera ili Militaoa, koji nisu posebno dobro počeli sezonu i njihov nivo igara nije onaj iz prethodnih godina", stoji u rekstu Marke.

"Potraga je počela još ranije, sada se samo intenzivira. Ono što se dogodilo sa Lenijem Jorom poslužilo je kao opomena. Sve aktivnosti izvode se u najstrožoj tajnosti, s najvećom pažnjom. Nema oznake hitnosti. Transfer će biti obavljen samo u slučaju da budu zadovoljeni svi parametri koje je klub postavio poslednjih godina. Jedan od najvažnijih jeste da u pitanju bude igrač za narednih deset godina"...

Dakle, već sada se čini da ćemo imati zanimljivu zimsku pijacu. Jer kad god je Real aktivan, to uglavnom znači ozbiljne poslove.


tagovi

Kastelo LukebaJorel Hato

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara