Spisak Hrvata za Ligu nacija: Povratak Ćaleta Cara i Jakića, Marko Pjaca je rezerva

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 12:40

Zlatko Dalić sa neznatno renoviranim timom kreće u novo takmičenje

Malo drugačija Hrvatska. Selektor je i dalje isti, kapiten se nije menjao, neki igrači jesu, pa će biti interesatno pratiti šta može u novom izdanju Lige nacija.

Pred susrete sa Portugalom i Poljskom, Zlatko Dalić je objavio imena kandidata za septembarske mečeve i na njima su uglavnom poznata imena, iz prethodnih ciklusa. Uz nekoliko izuzetaka. Marcelo Brozović i Domagoj Vida su pre dva meseca objavili da se povlače iz reprezentacije, Josip Juranović će biti odustasn usled operacije, dok je talentovani vezista Hajduka Niko Sigur dugo bio povređen i još nije spreman za zahtevan ritam utakmica.

Izabrane vesti

Od povratnika, vredno je istaći da su opet na spisku Duje Ćaleta Car i Kristijan Jakić, dok bi mogli da debituju Dinamov centralni vezista Petar Sučić i mladi špic Ajntrahta Igor Matanović.

Još da notiramo da je selektor Dalić sastavio i rezervni spisak na kome je, između ostalih, nekada velika nade, sad već zvezda padalica, Marko Pjaca.

Liga nacija je dobra platforma za stvaranje ekipe koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. U odnosu na EURO, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapitan i dalje s nama, Luka Modrić je naša velika snaga na terenu i van njega“, predočio je Dalić.

Hrvati 5. septembra gostuju Portugalcima u Lisabonu, a tri dana kasnije u Osijeku čekaju Poljake.

SPISAK REPREZENTACIJE HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Dominik Kotarski (PAOK), Nediljko Labrović (Augzburg);

Defanzivci: Joško Gvardiol (Mančester Siti), Duje Ćaleta Car (Lion), Borna Sosa (Torino), Josip Stanišić (Bajern), Josip Šutalo (Ajaks), Marin Pongračić (Fjorentina), Martin Erlić (Bolonja);

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Mančester Skiti), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Volzburg), Luka Ivanušec (Fajenord), Luka Sučić (Sosijedad), Kristijan Jakić (Augzburg), Martin Baturina (Dinamo), Petar Sučić (Dinamo);

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna) i Igor Matanović (Ajntraht).

Rezervne opcije na spisku: Borna Barišić (Trabzon), Marko Pjaca (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Marko Pašalić (Rijeka), Nikola Moro (Bolonja), Toni Fruk (Rijeka) i Robert Ljubičić (AEK).


tagovi

reprezentacija HrvatskeZlatko DalićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara