Gradski stadion u Subotici (©Starsport)
Gradski stadion u Subotici (©Starsport)

Spartakov minimum za sledeću sezonu je plej-of; provere protiv prvaka Crne Gore i Kipra

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.06.24. | 19:27

Subotičani počeli pripreme

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Među prvima koji su ovog leta počeli sa pripremama za sezonu 2024/2025 je Spartak iz Subotice. Na severu države trener Miloš Kruščić u četvrtak je okupio fudbalere, a pre nego što su igrači započeli obavezne lekarske preglede, obratili su im se predsednik kluba Nikola Simović i sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

Izabrane vesti

U kratkim crtama je rezimitana prethodna takmičarska godina, koja je bila turbulentna, ali bez drame po pitanju opstanka u Mozzart Bet Superligi. Ipak, kako ekipa nije uspela da se domogne plej-ofa, na Gradskom stadionu nisu u potpunosti zadovoljni i to je primarno što će pokušati da promene u narednoj sezoni.

"Cilj je isti - plasman u plej-of. To je minimum koji je prihvatljiv za klub kao što je Spartak, kako zbog tradicije tako i zbog kvaliteta ekipe. Mislim da apsolutno zaslužujemo da budemo u prvih osam klubova u ligi, ali moramo to da dokažemo i na terenu", istakao je prvi čovek kluba Nikola Simović.

Redove Spartaka već je napustilo nekoliko fudbalera, među kojima su standardni prvotimci Ognjen Mudrinski i Miloš Tošeski. Neće se, ipak, žuriti sa angažovanjem zamena.

"Prošle sezone smo bili treća najmlađa ekipa u ligi i imali smo tri mlada reprezentativca. Sigurno će biti izlaznih transfera, ima dosta interesovanja za naše igrače, ali ne bih govorio o imenima. Što se tiče pojačanja, nećemo mnogo žuriti", naveo je Simović..

Sportski direktor Dunđerski je dodao da klub ne želi da gomila igrače pod ugovorom.

"Neki igrači su nas napustili, neki su se vratili sa pozajmica. Na moje veliko zadovoljstvo priključeno je dosta igrača iz omladinske škole, ali mi je žao što zbog velikog broja njih koje imamo pod profesionalnim ugovorima nismo uspeli još neke momke da nagradimo da počnu pripreme sa prvim timom. Zbog cilja koji nam se nameće i koji moramo da ostvarimo, a to je plasman među osam najboljih, nećemo žutiri u prelaznom roku. Znam koje pozicije su nam prekopotrebne da budu pojačane, ali nećemo da gomilamo da ne bismo ušli u problem. Imamo kvalitetan sastav", smatra Dunđerski.

Kad je reč o transfer politici kluba, predsednik Simović je podsetio da je prodaja igrača osnova prihoda.

"Prošla sezona je bila uspešna u smislu poslovanja kluba, jer smo se dodatno finansijski stabilizovali tako što smo napravili pet izlaznih transfera i oborili rekord kluba po pitanju obeštećenja Krstića u Švedsku. Uspeli smo tom prodajom da pomerimo neke granice i sigurno je to putokaz za rad u finansijskom smislu".

Uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije Spartak će ovog leta, kao i ostali superligaši obnoviti, teren na svom stadionu.

"Dobićemo hibridni teren na glavnom stadionu, što će nam mnogo značiti. Trebalo bi da radovi počnu za par dana i da se završe do prvog kola, eventualno drugog, tako da ćemo nadam se prvu utakmicu kod kuće igrati na novom terenu. Uspeli smo i da obezbedimo dva nova pomoćna travnata terena. Radiće se jedan po jedan kako bismo imali gde da treniramo. Ti radovi bi trebalo da traju najkasnije do kraja kalendarske godine, tako da ćemo od januara imati fantastične uslove. Radili smo i neke sitne korekcije po svlačionicama i još neke stvari, malo smo doveli stadion na neki lepši i bolji nivo", zadovoljan je Simović.

Veći deo priprema Subotičani će obaviti kod kuće, uz jedan odlazak na Zlatibor. Već su zakazane četiri provere.

"Prvih sedam dana ćemo biti u Subotici. Danas je prozivka, rade se testiranja, a od sutra se kreće u trenažni proces. Igramo 22. juna ujutru protiv Tekstilca, novog superligaša. Igraćemo na terenu Bačke i zahvalio bih se upravi Bačke što nam je omogućila da tamo odigramo utakmicu, pošto se naš teren radi. To će uglavnom biti kombinovana ekipa, igrači na probi i momci koji su mlađi da vidimo na koga možemo da računamo i ko će ostati sa nama. Posle te utakmice idemo u Novi Sad, gde ćemo igrati sa Vojvodinom. Planirano je da u toj utakmici šansu dobiju 22-23 igrača. Posle toga, 24. juna odlazimo na Zlatibor, u našu staru bazu. Tamo imamo četiri kontrolne utakmice koje su već zakazane. Sa Dečićem iz Tuzija, prvakom Crne Gore, igramo 26. juna, a 30. će nam rival biti prvak Kipra, APOEL. Kombinovani sastav će 5. jula igrati protiv Slobode iz Užica, a dan kasnije ćemo se sastati sa našim prijateljima iz tivatskog Arsenala. U dogovoru sa trenerom želja je da ovog leta izbegnemo naše superligaše, jer stalno igramo jedni protiv drugih, a ubrzo počinje prvenstvo, tako da ćemo ovaj put igrati sa stranim ekipama... Ima nas, pravi smo, spremni smo i nadam se da će da nas posluži pre svega zdravlje, dobri uslovi, dobar rad. Pa da ispunimo cilj koji je postavljen pred nas", zaključio je Dunđerski.

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Spartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara