Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Spaleti posle nove pobede: Igrači moraju da budu spremni da unište sebe zarad rezultata

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 00:30

“Moramo da ostanemo fokusirani i vodimo računa o detaljima. Treba da živimo u sadašnjosti, ne u budućnosti“

Šampionski marš Napolija se nastavlja posle sigurnog trijumfa nad Kremonezeom. Razlika u odnosu na drugoplasirani Inter sada je 16 bodova, mada Nerazuri tek treba da se sastanu sa Sampdorijom Dejana Stankovića u ponedeljak.

Sa 59 bodova posle 22 kola, Napoli je došao nadomak retkog uspeha, pošto su u eri tri boda samo Inter 2007. i Juventus 2019. imali više od 60 bodova u ovom delu sezone.

Izabrane vesti

Ako će neko biti zaslužan za Napolijevu titulu, onda su to definitivno Hviča Kvarachelija i Viktor Osimen koji su večeras nastavili svoj teror u Seriji A...

“Naš grad i navijači nas drže na visokoj nozi, jer svi osećamo žarku želju da pobedimo i osvojimo titulu“, rekao je Lučano Spaleti posle meča i dodao:

“Možda smo pobedu želeli previše u prvom delu meča, bilo je i malo tenzije, nismo dodavali loptu kako to inače radimo, a Kremoneze je koristio taktiku sa svojim ofanzivnim bekovima da nam potroše energiju u jurnjavi po terenu“.

Petak, 20.45: (6,75) Sasuolo (4,30) Napoli (1,55)

U nastavku utakmice bilo je mnogo bolje...

“Bili smo smireniji, bolje delili loptu, organizovaniji svakako. To je ono što nas karakteriše kroz sezonu. Pokazali smo veliku predanost i posvećenost, neki momci pokazuju da su izuzetni profesionalci, spremni su da urade sve kako bi pomogli ekipi. Igrači moraju da budu spremni da unište sebe na terenu zarad pobede, jer samo pobeda pravi razliku“.

Viktor Osimen je u Napoli stigao kao dijamant koji još treba brusiti, a pod Spaletijevim vođstvom postao je jedan od najubojitijih “devetki“ na planeti.

“Viktor je mnogo napredovao, a posebno na polju smirenosti. Bio je danas jedan incident gde su igrači mogli da reaguju drugačije, ali su ostali mirni i nastavili dalje. To je uradio i Viktor. Postali smo svesni da ne treba da vodimo računa o sudiji, već o svemu ostalom. Nastavili smo dalje, postigli treći gol i onda smo bili opušteniji“.

Napoli je viđen kao favorit za osvajanje titule u Italiji, a ako se karte dobro otvore - mogao bi dobro da prođe i u Ligi šampiona. Pre gostovanja Ajntrahtu 21. februara prvo ekipa ide na noge Sasuolu...

“Moramo da idemo korak po korak. Pokušavamo da napravimo nešto veliko, a svi nas vide kao da smo već osvojili nešto, da smo uradili ne znam ni sam šta, a nismo još. Moramo da ostanemo fokusirani i vodimo računa o detaljima. Treba da živimo u sadašnjosti, ne u budućnosti“.


tagovi

Lučano SpaletiNapoliKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara